Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Zlínský vědec získal cenu za výzkum o polymerních materiálech

Věda

  5:55
ZLÍN - Vědec zlínské Univerzity Tomáše Bati (UTB) Martin Zatloukal dostal v Detroitu cenu vědecké společnosti Society of Plastics Engineers. Oceněn byl jeho výzkum v oblasti technologie vytlačování a koextruze polymerních materiálů, informoval v tiskové zprávě zástupce UTB Jan Malý.

Martin Zatloukal s cenou Bruce Maddock Award foto: ČTK

Cena pojmenovaná po americkém vědci Bruce H. Maddockovi je udělována od roku 1995. Společnost sídlí v USA a sdružuje asi 22.000 odborníků z 84 zemí.

„Dané ocenění vnímám jako významné mezinárodní potvrzení výzkumné excelence v oblasti reologie a zpracování polymerních materiálů. Rád bych poděkoval své rodině, bývalým doktorandům, spolupracovníkům, mentorům a UTB ve Zlíně za jejich podporu a spolupráci,“ uvedl Zatloukal.

Pro Zatloukala jde již o několikáté mezinárodní vědecké ocenění. „O jeho odborných kvalitách svědčí také fakt, že se v roce 2007 stal nejmladším profesorem v České republice ve věku 32 let,“ dodal Malý.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...