Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zacha, Hertl, Krejčí a Pastrňák si připsali v NHL po dvou bodech

  22:26aktualizováno  7. dubna 9:27
Útočník Pavel Zacha přispěl v posledním hracím dni základní části NHL gólem a asistencí k výhře New Jersey 4:3 v prodloužení na ledě Floridy. Dva body si připsali také David Krejčí a David Pastrňák, kteří nezabránili porážce Bostonu 3:6 s Tampou Bay. Krejčí vstřelil dvacátý gól v sezoně a přidal přihrávku, Pastrňák zaznamenal dvě asistence. Dvěma přihrávkami pomohl Tomáš Hertl k výhře San Jose 5:2 nad Coloradem.
Steven Stamkos, útočník Tampy, překonává Tuukku Raska v brance Bostonu.

Steven Stamkos, útočník Tampy, překonává Tuukku Raska v brance Bostonu. | foto: Reuters

Obránce Filip Hronek asistoval u jediné branky Detroitu, který zakončil doma sezonu debaklem 1:7 od Buffala. Přihrávku si také připsal Jakub Voráček, ale s Philadelphií podlehl Carolině 3:4. V brance vítězů dostal před Petrem Mrázkem přednost Curtis McElhinney. Do hry nezasáhl ani druhý český gólman David Rittich. Bez něho Calgary prohrálo doma s Edmontonem 1:3.

Dvojice pro 1. kolo play off

Východní konference: Tampa Bay - Columbus, Boston - Toronto, Washington - Carolina, New York Islanders - Pittsburgh.

Západní konference: Calgary - Colorado, San Jose - Vegas, Nashville - Dallas, Winnipeg - St. Louis.

Zacha se blýskl ve 35. minutě krásnou individuální akcí, po které zvýšil na 3:1. Český útočník se z pravé strany natlačil před Aarona Ekblada, gólman Floridy Roberto Luongo mu chtěl puk vypíchnout, ale promáchl a Zacha pohodlně skóroval.

„Provedl to skvěle, tohle nedokáže každý. To je ta šikovnost, o které v souvislosti s ním mluvíme. Víme, že ji v sobě má a dnes ukázal, čeho je schopný. Jen bych si přál u něho vidět víc vyrovnané výkony v jiných oblastech hry. Ale tohle byl nádherný gól,“ řekl trenér New Jersey John Hynes o Zachovi, šestce draftu z roku 2015, který v den utkání oslavil 22. narozeniny.

Florida si dvěma góly v závěrečných čtyřech minutách vynutila prodloužení. Důvěru v něm dostal i Zacha, který asistoval v přesilové hře u vítězné branky Travise Zajaca. Český útočník bodoval v devíti z posledních dvanácti zápasů a připsal si v nich čtyři góly a sedm přihrávek. Pro New Jersey ale sezona skončila.

Hertl si připsal první přihrávku za vyhrané vhazování, po kterém vyrovnal Brent Burns střelou od modré čáry na 1:1. Druhou asistenci zaznamenal český útočník ve třetí třetině u gólu na 4:2. Hertl bodoval v sedmém utkání v řadě (3+7) a má za sebou nejproduktivnější základní část v kariéře (35+39). Z českých hráčů nasbíral během sezony více bodů pouze Pastrňák, Krejčí byl třetí.

Vítězem kanadského bodování se stal Nikita Kučerov, který získal 128 bodů (41+87). Pozici nejlepší střelce obhájil Alexandr Ovečkin, i když vyšel v posledním zápase naprázdno při prohře Washingtonu 0:3 s New York Islanders. Ruský kanonýr nasázel 51 branek a králem střelců se stal poosmé, čímž vytvořil nový rekord NHL.

Bodování NHL

Ovečkina ještě mohl dostihnout Leon Draisaitl. Útočník Edmontonu dal na ledě Calgary v 11. minutě jubilejní padesátou branku, ale víc už nestihl. Možná i proto, že mu v útoku scházel od druhé třetiny Connor McDavid. Hvězdný kanadský útočník se zranil při nárazu do branky poté, co ho podrazil kapitán domácích Mark Giordano. Hrací plochu opustil s dopomocí a nedošlapoval na levou nohu. Čeká ho série vyšetření, která odhalí, jak závažné jeho zranění je.

Podruhé v sezoně shodil rukavice a svedl na ledě bitku Radek Faksa. Český útočník si v pěstním souboji s Nickem Seelerem vyměnil pár ran a nakonec soupeře povalil na led. Faksa se po utkání radoval i z výhry, Dallas doma porazil Minnesotu 3:0. Všechny góly padly v závěrečné třetině, dva dal Tyler Seguin.

Nezapomenutelný debut v NHL prožil Ryan Poehling, který dal v základní hrací době tři branky a úspěšný večer korunoval vítězným nájezdem v rozstřelu. Dvacetiletý centr zařídil Montrealu výhru 6:5 nad Torontem a je prvním hráčem v klubové historii od roku 1943, který ozdobil premiéru v soutěži hattrickem.

„Jsem v šoku. Připadám si jak ve snu,“ uvedl Poehling. Jediným hráčem Montrealu, který dal při debutu více branek, byl Joe Malone. Ten skóroval v roce 1917 ve svém prvním utkání NHL pětkrát.

Tampa vyrovnala rekord NHL

Patnáctizápasový program posledního hracího dne základní části hokejové NHL otevřel předehrávaný duel mezi Bostonem a Tampou. Hostující suverénní lídr soutěže v něm potvrdil svou dominanci výhrou 6:3 i díky jedné asistenci Ondřeje Paláta a triumfem s pořadovým číslem 62. vyrovnal ligový rekord. V dresu Bruins prohře nezabránili produktivní útočníci David Pastrňák (0+2) s Davidem Krejčím (1+1).

Tampa dosáhla své 62. výhry sezony na ledě druhého nejlepšího týmu Východní konference a dokonale tak demonstrovala svou letošní dominanci v základní části. Nad Bostonem uspěla 6:3 a počtem výher vyrovnala rekord Detroitu z ročníku 1995/96. S celkovými 128 body pak Lightning zaostali jen o čtyři zápisy za bodovým maximem vytvořeným pro změnu Montrealem v sezoně 1976/77.

Bilancí gólu a přihrávky se na úspěchu hostů podílel již jistý vítěz Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče dlouhodobé části sezony Nikita Kučerov (druhý v pořadí je obhájce posledních dvou triumfů v bodování NHL Kanaďan Connor McDavid z Edmontonu, jenž má před nočním závěrečným startem sezony na kontě 116 bodů, 41+75).

Ruský útočník se letos zastavil na 128 bodech (41+87), což je nejvyšší součet od již jednou zmiňované sezony 1995/96. Tehdy kromě klubové dominance Detroitu excelovali i pittsburghští útočníci Mario Lemieux (161 bodů, 69+92) a Jaromír Jágr (149 bodů, 62+87).

Boston zásluhou Davida Krejčího (18:12, 1+1, +/-: 0, 1 střela) a Dantona Heinena vedl po první třetině o dvě branky. Ve druhém dějství ovšem odstartoval obrat Tampy slovenský bek Erik Černák, jenž využil přesilovou hru. Srovnání trefil v 33. minutě pro změnu při hře v oslabení hostující kapitán Steven Stamkos a poprvé do vedení Lightning dostal těsně před druhým odchodem do kabin Anthony Cirelli.

V závěrečné dvacetiminutovce si pak své dva zápisy připsal zmiňovaný Nikita Kučerov. U závěrečné trefy Tylera Johnsona do prázdné klece asistoval i Ondřej Palát (14:47, 0+1, +/-: 0). Jeho spoluhráč Jan Rutta (21:38, +/-: 0, 3 střely) platil za nejvytíženějšího beka hostů. Post nejproduktivnějšího českého hokejisty letošní základní části si dvěma přihrávkami pojistil David Pastrňák (19:20, 0+2, -1, 2 střely). Havířovský rodák se tak zlepšil na 81 zápisů (38+43) a vytvořil si nová osobní maxima v bodech i gólech.

Výsledky:

NHL
6. 4. 2019 22:00
St. Louis Blues St. Louis Blues : Vancouver Canucks Vancouver Canucks 3:2N (1:0, 0:0, 1:2 - 0:0)s.n.2:0
Góly:
11:50 B. Schenn (Tarasenko, R. O'Reilly)
50:29 Tarasenko (Pietrangelo, B. Schenn)
R. O'Reilly
Góly:
43:53 Pearson (B. Hutton, Demko)
57:51 Pettersson (Edler, Boeser)
Sestavy:
Binnington (Allen) – Pietrangelo (C), Dunn, Bouwmeester, Gunnarsson, Bortuzzo, Edmundson – Tarasenko (A), R. O'Reilly, B. Schenn – Perron, Sundqvist, Schwartz – Maroon, Thomas, Fabbri – Steen (A), Barbašev, Sanford.
Sestavy:
Demko (Markström) – Stecher, Edler (A), Rafferty, B. Hutton, Q. Hughes, L. Schenn – Eriksson, Horvat (A), Pearson – Boeser, Pettersson, Virtanen – Leivo, Gaudette, Spooner – M. Granlund, Beagle (A), Schaller.

Rozhodčí: Kozari, L ́Ecuyer – Pancich, MacPherson

Počet diváků: 17 970

NHL
6. 4. 2019 19:10
Boston Bruins Boston Bruins : Tampa Bay Lightning Tampa Bay Lightning 3:6 (2:0, 0:3, 1:3)
Góly:
14:38 Krejčí (McAvoy, Pastrňák)
19:40 Heinen (Kampfer)
54:03 Grzelcyk (Pastrňák, Krejčí)
Góly:
24:41 Černák (J. T. Miller, Gourde)
32:52 Stamkos
36:59 Cirelli (J. T. Miller, Coburn)
40:53 Kučerov (McDonagh)
54:16 Coburn (Cirelli, Girardi)
58:34 T. Johnson (Palát, Kučerov)
Sestavy:
T. Rask (Halák) – McAvoy, Chára (C), Clifton, Grzelcyk, Kampfer, Lauzon – Pastrňák, Krejčí (A), DeBrusk – Senyshyn, Coyle, Ma. Johansson – Backes (A), Frederic, Blidh – Kuhlman, Nordström, Heinen.
Sestavy:
Pasquale (Vasilevskij) – Coburn, Černák, McDonagh (A), Rutta, Sergačjov, Girardi, C. Gaunce – T. Johnson, Stamkos (C), Palát – Kučerov, Gourde, Joseph – Cirelli, Killorn, Callahan (A) – Erne, J. T. Miller, Martel.

Rozhodčí: Joanette, Lambert – Racicot, Sericolo

Počet diváků: 17 565

NHL
7. 4. 2019 1:20
Montreal Canadiens Montreal Canadiens : Toronto Maple Leafs Toronto Maple Leafs 6:5N (1:2, 3:2, 1:1 - 0:0)s.n.2:1
Góly:
11:41 Poehling (Weal, Deslauriers)
22:56 Poehling (Petry, Deslauriers)
27:04 Weal (Armia, Drouin)
30:17 A. Shaw (Domi, Lehkonen)
57:29 Poehling (Lehkonen, A. Shaw)
Poehling
Góly:
05:50 Hyman
08:03 Gardiner (Marner, Hyman)
28:47 Moore (F. Gauthier)
37:33 W. Nylander (Kadri)
48:04 Kapanen (Matthews, A. Johnsson)
Sestavy:
Ch. Lindgren (Price) – S. Weber (C), Mete, Petry (A), Kulak, Folin, Jo. Benn – Gallagher (A), Danault, Tatar – A. Shaw, Domi, Lehkonen – Armia, Kotkaniemi, Drouin – Weal, Poehling, Deslauriers.
Sestavy:
Andersen (Hutchinson) – Rielly (A), C. Rosén, Holl, Gardiner, Ožiganov, Marinčin – Marner, Tavares (A), Hyman – W. Nylander, Matthews, A. Johnsson – Kapanen, Kadri, Marleau (A) – Co. Brown, F. Gauthier, Moore.

Rozhodčí: Dwyer, Pollock – Barton, Murphy

NHL
7. 4. 2019 4:30
San Jose Sharks San Jose Sharks : Colorado Avalanche Colorado Avalanche 5:2 (2:1, 1:1, 2:0)
Góly:
07:25 Burns (Hertl)
11:15 E. Kane (Nyquist, Dillon)
26:57 Labanc (J. Thornton, Sörensen)
45:38 Nyquist (E. Kane, Hertl)
59:15 Haley (Burns)
Góly:
02:56 Jost (Girard, E. Johnson)
21:29 MacKinnon (Landeskog, Girard)
Sestavy:
M. Jones (Dell) – Vlasic, Burns, Dillon, E. Karlsson, J. Ryan, Braun – Donskoi, Couture (A), Pavelski (C) – E. Kane, Hertl, Nyquist – Sörensen, J. Thornton (A), Labanc – Haley, Goodrow, M. Karlsson.
Sestavy:
Varlamov (Grubauer) – Girard, E. Johnson (A), Zadorov, Barrie, Cole, Nemeth – Landeskog (C), MacKinnon (A), Kerfoot – C. Wilson, Söderberg, Compher – Nieto, Brassard, Calvert – Andrighetto, Jost, G. Bourque.

Rozhodčí: Ian Walsh, Trevor Hanson – Michel Cormier, Travis Gawryletz

Počet diváků: 17562

NHL
7. 4. 2019 2:00
Nashville Predators Nashville Predators : Chicago Blackhawks Chicago Blackhawks 5:2 (0:2, 2:0, 3:0)
Góly:
29:07 Fabbro (F. Forsberg, Hamhuis)
38:50 F. Forsberg (Mikael Granlund, Simmonds)
43:33 Arvidsson (C. Smith, P. K. Subban)
57:51 Sissons (Bonino, Ellis)
59:03 Bonino (Watson)
Góly:
02:58 Perlini (D. Strome, DeBrincat)
10:07 Caggiula (P. Kane)
Sestavy:
Rinne (Saros) – Ellis, Josi, P. K. Subban, Ekholm, Fabbro, Hamhuis – Arvidsson, Johansen, F. Forsberg – C. Smith, Turris, Mikael Granlund – Watson, Bonino, Sissons – Simmonds, Järnkrok, B. Boyle.
Sestavy:
C. Ward (Lankinen) – E. Gustafsson, Keith, Seabrook, Forsling, C. Murphy, Koekkoek – P. Kane, J. Toews, Caggiula – Perlini, D. Strome, DeBrincat – Kahun, Anisimov, Saad – Hayden, Kunitz, Krüger.
NHL
7. 4. 2019 1:10
Detroit Red Wings Detroit Red Wings : Buffalo Sabres Buffalo Sabres 1:7 (1:2, 0:3, 0:2)
Góly:
15:11 Mantha (Athanasiou, Hronek)
Góly:
03:22 S. Reinhart (Eichel)
11:51 Dahlin (Ristolainen, Eichel)
28:37 Sheary (C. Nelson, S. Wilson)
31:29 Skinner
32:47 Girgensons (Pominville)
50:27 Skinner (Dahlin)
51:39 Montour (Ristolainen, Okposo)
Sestavy:
Howard (33. Fulcher) – Kronwall (A), Hronek, Hicketts, Bowey, McIlrath, Chelios – Bertuzzi, D. Larkin (A), Mantha – Helm, Athanasiou, Hirose – Frk, Ehn, Kuffner – Puempel, Turgeon, Witkowski.
Sestavy:
C. Hutton (Ullmark) – Dahlin, Ristolainen, McCabe, Montour, Pilut, C. Nelson – Olofsson, Eichel (C), S. Reinhart – Skinner, Rodrigues, Okposo (A) – S. Wilson, Mittelstadt, Sheary – Girgensons, Jo. Larsson, Pominville (A).

Rozhodčí: Nicholson. Schlenker – Amell, Driscoll

Počet diváků: 19 515

NHL
7. 4. 2019 4:00
Calgary Flames Calgary Flames : Edmonton Oilers Edmonton Oilers 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Góly:
15:57 Jankowski (Hamonic, J. Gaudreau)
Góly:
11:55 Draisaitl (Sekera, Nugent-Hopkins)
24:57 Chiasson (Klefbom, Nugent-Hopkins)
45:21 Nurse (Chiasson)
Sestavy:
M. Smith (Rittich) – Giordano, Brodie, Hanifin, Hamonic, Fantenberg, R. Andersson, Prout – J. Gaudreau, E. Lindholm, Neal – Dubé, Backlund, Frolík – Mangiapane, D. Ryan, Hathaway – Jankowski, Czarnik.
Sestavy:
Koskinen (Stolarz) – Klefbom, A. Larsson, Nurse, K. Russell, Sekera, Benning – Draisaitl, McDavid, Kassian – Lucic, Nugent-Hopkins, Rattie – Rieder, Cave, Chiasson – Gambardella, Gagner, Malone.

Rozhodčí: Meier, Rehman – Smith, Galloway

Počet diváků: 19.289

NHL
7. 4. 2019 1:15
Ottawa Senators Ottawa Senators : Columbus Blue Jackets Columbus Blue Jackets 2:6 (0:3, 1:1, 1:2)
Góly:
28:50 Chabot (Gibbons)
46:32 Bödker (Tierney, B. Ryan)
Góly:
03:39 Dubois (Panarin, D. Savard)
09:08 Nutivaara (Bjorkstrand, N. Foligno)
10:33 Dubois
35:35 Texier (Bjorkstrand)
49:28 Bjorkstrand
58:43 Riley Nash (Panarin, D. Savard)
Sestavy:
C. Anderson (11. A. Nilsson) – Chabot, DeMelo, Englund, Ceci, Borowiecki, Jaroš – Bödker, Pageau, Veronneau – Duclair, Tierney, B. Ryan – B. Tkachuk, White, Gibbons – Z. Smith, O. Lindberg, Pääjärvi.
Sestavy:
Korpisalo (Kinkaid) – Werenski, S. Jones, Nutivaara, D. Savard, Kukan, Harrington – Panarin, Dubois, Atkinson – Dzingel, Duchene, J. Anderson – Texier, Jenner, Bjorkstrand – Riley Nash, Dubinsky, N. Foligno.

Rozhodčí: Rooney, Rank – Alphonso, Cherrey

NHL
7. 4. 2019 1:00
Philadelphia Flyers Philadelphia Flyers : Carolina Hurricanes Carolina Hurricanes 3:4 (1:3, 2:1, 0:0)
Góly:
14:19 Lindblom (Sanheim, Giroux)
21:27 Konecny (Laughton)
26:07 Couturier (Voráček, Giroux)
Góly:
09:20 Foegele (Wallmark, B. McGinn)
11:29 Faulk (Martinook, B. McGinn)
15:40 T. Teräväinen (J. Staal, Niederreiter)
27:33 J. Staal (D. Hamilton, T. Teräväinen)
Sestavy:
Hart (Elliott) – Sanheim, Provorov, P. Myers, Gostisbehere, Gudas, Hägg, Morin – Konecny, Couturier (A), Giroux (C) – Voráček (A), Laughton, J. van Riemsdyk – Hartman, Knight, Lindblom – Varone, M. Raffl.
Sestavy:
McElhinney (Mrázek) – D. Hamilton, Slavin, Faulk (A), Pesce, T. van Riemsdyk, H. Fleury – Williams (C), Aho, Niederreiter – T. Teräväinen, J. Staal (A), Ferland – Martinook, Wallmark, Svečnikov – B. McGinn, Mäenalanen, Foegele.

Rozhodčí: Peel, O ́Rourke – Mach, Kovachik

Počet diváků: 19 433

NHL
7. 4. 2019 1:12
Washington Capitals Washington Capitals : New York Islanders New York Islanders 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Góly:
Góly:
22:55 Filppula (D. Toews, Beauvillier)
50:54 Filppula (Pelech, Komarov)
57:27 M. Martin (Cizikas, Clutterbuck)
Sestavy:
Copley (Holtby) – Orlov, Niskanen (A), Orpik (A), Djoos, Siegenthaler, Jensen – Ovečkin (C), Kuzněcov, T. Wilson – Hagelin, Eller, Connolly – J. Vrána, Boyd, Jaškin – Burakovsky, Dowd, Stephenson.
Sestavy:
Lehner (Greiss) – Leddy, Mayfield, Pelech, Pulock, Boychuk, D. Toews – Lee (C), Barzal, Eberle – Jo. Bailey (A), B. Nelson, Filppula – Beauvillier, Komarov, Kühnhackl – M. Martin, Cizikas, Clutterbuck (A).

Rozhodčí: O ́Halloran D., Skilliter G. – Murchison K., Suchánek L

Počet diváků: 18.506

NHL
7. 4. 2019 2:10
Dallas Stars Dallas Stars : Minnesota Wild Minnesota Wild 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
Góly:
42:44 Seguin (Radulov, J. Klingberg)
48:55 Seguin (Oleksiak, Ja. Benn)
52:01 Pitlick (Hintz, Dickinson)
Góly:
Sestavy:
Bishop (Chudobin) – Lindell, J. Klingberg, Heiskanen, R. Polák, Oleksiak, Fedun – Dickinson, Seguin, Radulov – Ja. Benn, Hintz, Pitlick – Cogliano, Faksa, Comeau – Janmark, Dowling, Spezza.
Sestavy:
Stalock (Dubnyk) – Suter, Spurgeon, Brodin, Bitetto, Seeler, Pateryn – Donato, E. Staal, Kunin – Zucker, J. Eriksson Ek, Fiala – Greenway, Sturm, V. Rask – M. Foligno, Fehr, Åberg.
NHL
7. 4. 2019 1:00
Florida Panthers Florida Panthers : New Jersey Devils New Jersey Devils 3:4P (0:1, 1:2, 2:0 - 0:1)
Góly:
31:58 Barkov (Huberdeau)
56:35 Huberdeau (Dadonov, Yandle)
58:35 Hoffman (Barkov, Trocheck)
Góly:
01:27 Bastian (Hischier, Butcher)
27:41 Bastian (J. Jakovlev, Coleman)
34:29 Zacha (J. Anderson, Rooney)
60:56 Zajac (Severson, Zacha)
Sestavy:
Luongo (Reimer) – Matheson, Ekblad, Yandle (A), Weegar, Pysyk, Brown – Huberdeau, Barkov (C), Dadonov – Hoffman, Trocheck (A), Malgin – Vatrano, Sheahan, Brouwer – J. McGinn, Borgström, Sceviour. Hlavní trenér: Bob Boughner.
Sestavy:
Blackwood (Schneider) – A. Greene (C), Severson, J. Jakovlev, C. Carrick, Butcher, Santini – Coleman, Hischier (A), Bastian – Wood, Zajac (A), J. Anderson – Agostino, Zacha, Stafford – Seney, Rooney, M. McLeod. Hlavní trenér: John Hynes.

Rozhodčí: Conor O'Donnell, Dean Morton. Čároví: Ryan Daisy, Derek Nansen

Počet diváků: 15259

NHL
7. 4. 2019 4:30
Los Angeles Kings Los Angeles Kings : Vegas Golden Knights Vegas Golden Knights 5:2 (2:0, 1:2, 2:0)
Góly:
12:14 Kovalčuk
15:00 J. Carter (Clifford)
30:35 Roy (D. Brown, Iafallo)
48:52 Kopitar (D. Brown, Grundström)
59:05 Kovalčuk (Kopitar)
Góly:
30:51 Pirri (Eakin, Engelland)
33:09 Zykov (Schuldt, Marchessault)
Sestavy:
Quick (J. Campbell) – Forbort, Doughty (A), Martinez, Roy, Phaneuf, Walker – Iafallo, Kopitar (C), D. Brown – Grundström, Kempe, Toffoli – Clifford, J. Carter (A), Kovalčuk – Wagner, Lizotte, Lewis.
Sestavy:
M.-A. Fleury (M. Subban) – Schuldt, Engelland (A), McNabb, C. Miller, Merrill, Holden – Marchessault, W. Karlsson, Zykov – Pacioretty, Stastny (A), Tuch – Pirri, Eakin, Carpenter – Carrier, Bellemare (A), Reaves.

Rozhodčí: Ghislain Hebert, Justin St Pierre – Bevan Mills, Devin Berg

Počet diváků: 18 230

NHL
7. 4. 2019 4:15
Arizona Coyotes Arizona Coyotes : Winnipeg Jets Winnipeg Jets 2:4 (1:1, 0:3, 1:0)
Góly:
02:21 Galchenyuk
43:29 Richardson (Hinostroza, Grabner)
Góly:
15:18 Scheifele (Connor)
22:35 Trouba (P. Lindholm, Lowry)
30:05 Connor (Scheifele, Wheeler)
35:21 Ehlers (T. Myers)
Sestavy:
Pickard (Kuemper) – Demers, Ekman-Larsson (C), Hjalmarsson (A), Goligoski, Connauton, Oesterle – Keller, Stepan (A), Fischer – J. Archibald, Dvorak, Crouse – Hinostroza, Richardson, Grabner – Garland, Cousins, Galchenyuk.
Sestavy:
Hellebuyck (Comrie) – Trouba, Beaulieu, Byfuglien (A), Chiarot, T. Myers, D. Kulikov – Wheeler (C), Scheifele (A), Connor – Perreault, K. Hayes, Ehlers – Laine, Little, Copp – Roslovic, Lowry, P. Lindholm.

Rozhodčí: McCauley, Lee – Gibbons, Gawryletz

Počet diváků: 17125

NHL
7. 4. 2019 1:05
Pittsburgh Penguins Pittsburgh Penguins : New York Rangers New York Rangers 3:4P (1:1, 0:0, 2:2 - 0:1)
Góly:
06:36 Crosby (Guentzel, McCann)
42:28 Bjugstad (Hörnqvist, M. Pettersson)
57:25 Guentzel (Crosby, J. Schultz)
Góly:
12:49 Br. Smith
52:34 Skjei (Shattenkirk)
53:50 Naměstnikov (Pionk)
62:09 R. Strome (Naměstnikov)
Sestavy:
M. Murray (DeSmith) – Letang (A), Määttä, J. Schultz, J. Johnson, Gudbranson, M. Pettersson – Guentzel, Crosby (A), McCann – Kessel, Malkin (A), Rust – Hörnqvist, Bjugstad, Simon – G. Wilson, Cullen, Blueger.
Sestavy:
Georgijev (H. Lundqvist) – Shattenkirk, Skjei, Claesson, M. Staal (A), Pionk, R. Lindgren – Bučněvič, Zibanejad (A), Kreider – R. Strome, B. Howden, Lemieux – Vesey, L. Andersson, Naměstnikov – C. Brickley, Nieves, Br. Smith.

Rozhodčí: Pochmara, Sutherland – Miller, Baker

Počet diváků: 18 660

KLUBZVRPSB
1.p-Tampa Bay8262416325:222128
2.x-Boston8249924259:215107
3.x-Toronto8246828286:251100
4.Montreal8244830249:23696
5.Florida82361432267:28086
6.Buffalo82331039226:27176
7.Detroit82321040227:27774
8.Ottawa8229647242:30264
KLUBZVRPSB
1.x-Washington8248826278:249104
2.x-NY Islanders8248727228:196103
3.x-Pittsburgh82441226273:241100
4.x-Carolina8246729245:22399
5.x-Columbus8247431258:23298
6.Philadelphia8237837244:28182
7.NY Rangers82321436227:27278
8.New Jersey82311041222:27572
KLUBZVRPSB
1.x-Nashville8247629240:214100
2.x-Winnipeg8247530272:24499
3.x-St. Louis8245928247:22399
4.x-Dallas8243732210:20293
5.x-Colorado82381430260:24690
6.Chicago82361234270:29284
7.Minnesota8237936211:23783
KLUBZVRPSB
1.z-Calgary8250725289:227107
2.x-San Jose8246927289:261101
3.x-Vegas8243732249:23093
4.Arizona8239835213:22386
5.Vancouver82351136225:25481
6.Anaheim82351037199:25180
7.Edmonton8235938232:27479
8.Los Angeles8231942202:26371

Poznámka: Týmy označené „x“ mají jistý postup do play off, „z“ znamená prvenství v konferenci, „p“ znamená vítězství v základní části.

Autoři: ,

Mistrovství světa v hokeji 2024

Hokejové MS 2024 se uskuteční od 10. do 26. května v Praze a Ostravě. Český tým se představí v pražské základní skupině, kde ho čekají Kanada, Finsko, Švýcarsko, Dánsko, Norsko, Rakousko a Velká Británie.

  • Nejčtenější

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

15. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Sparta – Třinec 2:3P. Historický obrat posílá hosty do finále, hrálo se 122 minut

13. dubna 2024  12:25,  aktualizováno  20:15

Extraliga se dočkala bájného obratu. Hokejisté Třince otočili sedmé semifinále se Spartou a...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Třinec - Sparta 2:1. Sekunda od prohry, domácí zázračně vybojovali sedmý zápas

11. dubna 2024  16:40,  aktualizováno  21:17

O první branku se oba semifináloví soupeři přetahovali až do třetí části. Vstřelila ji sice Sparta,...

Pardubice - Třinec 6:3. Domácí si k první výhře pomohli drtivým finišem

17. dubna 2024  17:40,  aktualizováno  22:44

Je vyrovnáno. Hokejisté Pardubic dosáhli na své první vítězství v letošním finále extraligového...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Čas 59:59,8. Základní hokejová poučka: O Třinci nikdy nepochybujte!

12. dubna 2024  8:57

Že jsou přestárlí? Že už nejsou tak silní? Ale kdeže. Hokejisté Třince zase utišili všechny kritiky...

Kladno - Vsetín 7:2. Druhé vítězství Rytířů v baráži, kanonádu domácích zahájil Jágr

18. dubna 2024  17:45,  aktualizováno  21:33

Aktualizujeme Druhé vítězství pro Kladno a střelecký rekord pro legendu. Domácí porazili ve druhém utkání...

Rulík chválil trpělivý výkon proti Rakousku. Trápí ho viróza v kabině

18. dubna 2024  20:19

Čeští hokejisté vyhráli i třetí přípravné utkání před domácím mistrovství světa. V Českých...

Třetí výhra v přípravě. Čeští hokejisté v Budějovicích porazili Rakousko 5:1

18. dubna 2024,  aktualizováno  19:44

Čeští hokejisté zvládli i třetí přípravný duel před blížícím se mistrovstvím světa. Po dvou výhrách...

Nejstarší v dějinách. Jágr skóroval v baráži a přepsal historický rekord

18. dubna 2024  19:19

52 let, 63 dní. V takovém věku naskočil Jaromír Jágr do druhého utkání baráže o hokejovou extraligu...

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...

Náhle zemřel zpěvák Maxim Turbulenc Daniel Vali, bylo mu 53 let

Ve věku 53 let zemřel zpěvák skupiny Maxim Turbulenc Daniel Vali. Letos by se svou kapelou oslavil 30 let na scéně....

Charlotte spí na Hlaváku mezi feťáky, dluží spoustě lidí, říká matka Štikové

Charlotte Štiková (27) před rokem oznámila, že zhubla šedesát kilo. Na aktuálních fotkách, které sdílela na Instagramu...

Vykrojené trikoty budí emoce. Olympijská kolekce Nike je prý sexistická

Velkou kritiku vyvolala kolekce, kterou pro olympijský tým amerických atletek navrhla značka Nike. Pozornost vzbudily...

Rohlík pro dítě, nákup do kočárku. Co v obchodě projde a kdy už hrozí právník?

V obchodech platí pravidla, která občas zákazník nedodržuje. Někdy se navoní parfémem, aniž by použil tester, nebo...

Ve StarDance zatančí Vondráčková, Paulová, hvězda Kukaček i mistryně světa

Tuzemská verze celosvětově mimořádně úspěšné soutěže StarDance britské veřejnoprávní televizní společnosti BBC se už na...