V Praze kolabovala doprava. V tunelu Blanka se v obou směrech staly hromadné nehody

Pražskou dopravu ve čtvrtek ráno komplikovaly nehody. Ke dvěma z nich došlo v tunelovém komplexu Blanka. Na příjezdových komunikacích do hlavního města se tvořily dlouhé kolony, městské i příměstské autobusy nabraly až půlhodinové zpoždění. Dopravu se podle serveru dopravníinfo.cz podařilo zcela obnovit před 11.00.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Praha (Aktualizováno: 11:00 11. 4. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Provoz v tunelu Blanka

Provoz v tunelu Blanka (ilustrační foto) | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iRozhlas

Při první nehodě se v Blance ve směru na Troju srazily před 7.00 čtyři osobní auta a dodávka. Zranily se při tom dvě ženy, které záchranná služba převezla k dalšímu ošetření do Ústřední vojenské nemocnice. „Jednapadesátiletá žena utrpěla úraz krku, její jednadvacetiletou dceru jsme odvezli s bolestí dolní končetiny,“ řekla mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová.

Druhá kolize v Bubenečském tunelu, při níž se střetla v opačném směru tři vozidla, se obešla bez zranění. V době dopravní špičky se vjezdy do tunelu kvůli vyšetřování nehody a odtahu vozidel uzavřely, v jejich okolí se okamžitě začaly tvořit kolony. Dopravu v tunelu se ve směru na Patočkovu ulici podařilo obnovit okolo deváté hodiny ráno. 

„Dopravní situace v Praze je dnes ráno komplikovanější než obvykle, vliv má na to mimo jiné omezení provozu v tunelovém komplexu Blanka,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

K nehodě došlo i v Legerově ulici, kde se osobní auto převrátilo na střechu. Hasiči na twitteru uvedli, že jejich jednotka zajistila místo nehody proti vzniku požáru a poté vozidlo převrátila zpátky na kola.

Autobusy MHD, které mají trasu na příjezdových komunikacích a jezdí například po Strakonické či Patočkově ulici, uvízly v kolonách. Podle webu organizace Ropid, která organizuje MHD v Praze a okolí, některé linky měly zpoždění 25 až 35 minut.

Podle serveru dopravníinfo.cz se dopravu v tunelu i v Legerově ulici podařilo zcela obnovit před 11.00.

Počty nehod na českých silnicích sleduje webová aplikace iROZHLAS.cz.

Adéla Davidová, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme