FORTUNA:LIGA - preview 28. kola

12.04.2019, 08:46, aktualizováno 15.04.2019, 08:21
Previews
Mladá Boleslav drží elitní šestku a v pondělí může udělat klíčový krok ke konečnému umístění v této skupině. Na svém trávníku přivítá osmý Liberec, který na svého hostitele ztrácí dva body...
FK Mladá Boleslav - Slovan Liberec  (pondělí 18:00)
V pondělní dohrávce dojde k atraktivnímu souboji o skupinu o titul. Mladoboleslavští fotbalisté aktuálně drží klíčovou šestou pozici, v případě porážky by však pustili tuto příčku soupeři z Liberce.

Hráči z města automobilky jako jediní na jaře nepoznali hořkost porážky a obzvláště se jim daří na domácím stadionu. Tam na úvod uhráli cenný bod s Plzní, načež zvládli za plný počet bodů tři další utkání včetně těch s Jabloncem a pražskou Spartou. Předchozí domácí porážka se datuje k srpnovému střetu se Slavií, od té doby zvládli jedenáct utkání. Poslední zápas však nedopadl úplně podle jejich představ, v Ďolíčku pouze remizovali bez branek. To už si odpykával dvouzápasovou stopku vykartovaný Komličenko, jenž bude chybět i nyní, stejně jako zraněný Ewerton. V ohrožení je i start dalších dvou útočných es Ladry a Mešanoviće.

"Máme tři kola do konce základní části, bude to klíčové utkání. Teď s Libercem a pak i se Zlínem to bude kdo s koho, kdo si víc zaslouží první šestku. Chtěli bychom to být právě my. Jde to tuhého, myslím si, že to bude pořádná bitva. Můj tip je, že 2:0 zvítězíme," myslí si mladý záložník Bucha.

Fotbalistům Slovanu se také v nedávné době poměrně daří, ačkoliv ofenzivně to žádná hitparáda není. V posledních třech ligových utkáních dokázali porazit Zlín a následně remizovat v Edenu i v podještědském derby, přestože v těchto zápasech vstřelili jen dvě branky. Liberec se může opírat i o předchozí zkušenosti ve vzájemných duelech, Mladou Boleslav porazil čtyřikrát v řadě s celkovým skóre 9:0, v tom posledním se v závěru prosadil Filip Oršula, jehož start je nejistý. Na útočné polovině se jinak kouč Hornyák spoléhá na nejlepšího střelce Potočného s pěti brankami a Kozáka, jenž přišel až v zimě a má na kontě jen o jednu trefu méně.
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Šeda - Hubínek, Hájek, Jugas, Túlio - Tatajev, Takács - Bucha, Matějovský, Fulnek - Přikryl
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Nguyen - Fukala, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Breite, Oscar - Potočný, Sýkora, Malinský - Kozák
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.72 - 3.31 - 2.82
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Jablonec - Dukla Praha  (neděle 15:30)
V hodně odlišné pozici se nachází nedělní soupeři Jablonec a Dukla. Zatímco domácí prožívají další úspěšnou sezónu a drží pozice zaručující účast v evropských pohárech, celek z Julisky strádá a ani výhra v tomto utkání mu nepomůže z posledního místa.

Jablonečtí neprožívají tak povedené jaro jako to loňské, i tak se ale za své výsledky nemusí stydět. Pocit porážky ochutnali jen dvakrát na půdě soupeře, a to nejtěsnějším možným rozdílem. Doma hráli zatím třikrát se ziskem sedmi bodů, pokaždé vstřelili minimálně dvě branky. Ještě o jednu víc se jim podařilo vstřelit před dvěma týdny Příbrami, následné derby v Liberci už tak ofenzivní nebylo a skončilo bezbrankovou remízou, což znamená, že Vlastimil Hrubý neinkasoval již tři zápasy v řadě. Obecně se dá říci, že se zelenobílým na armádní klub daří, jako když na Julisce na podzim šestkrát skórovali, na Střelnici už to tak zářivé není. Domácí tam ze sedmi utkání uspěli jen jednou před více než čtyřmi lety, od té doby sbírají jen samé remízy. Hlavními oporami na ofenzivní polovině hřiště jsou kreativní záložník Trávník, jenž nasbíral devět branek a osm asistencí, podobně je na tom v produktivitě i Martin Doležal, ten má tref deset a gólových přihrávek šest.

"Dukla je hodně těžký soupeř. Je to herní tým, který je sice na posledním místě, ale má šikovné hráče. Musíme se připravit na kombinační hru a hodně pohybu. Bude to jiný zápas, než byl v Liberci, nebo s týmy z horní poloviny. Dukla hraje v podstatě o všechno, takže určitě nepřijedou v poraženecké náladě," varuje kouč jabloneckých Petr Rada.

Dukla do jara vstoupila nadějně, doma vybojovala remízu s Baníkem a sehrála vyrovnaný, leč prohraný, zápas se Spartou, pak se ale vrátila do zaběhlých kolejí a kromě výhry s Karvinou stále prohrává. Naposledy tomu tak bylo před týdnem doma se Slavií, od níž si nechala nadělit pět branek a sama vstřelila jen jedinou, navíc přišla o vyloučeného Holendu. Pražané nemají ve svém středu žádné ofenzivní eso, a tak musí spoléhat na rozdělení úloh mezi všemi hráči. Nejvícekrát se prosadil Djuranović s pěti trefami, o jednu méně má na svém kontě Schranz.

Přes všechny nesnáze hosté neházejí ručník do ringu a chtějí se o záchranu porvat. "Beru to tak, že nadstavba je dalších pět zápasů navíc a v nich patnáct možných bodů, z kterých budeme chtít urvat co nejvíce. Snad nám těch nadstavbových pět zápasů pomůže k tomu, co chceme. Naší hlavní motivací je samozřejmě záchrana. Věřím, že na to máme. Vím, že jsme dostali v posledním kole pět gólů od Slavie, ale to, co jsme předvedli, a to teď kašlu na ten výsledek, mělo parametry," říká trenér Roman Skuhravý.
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hrubý - Holeš, Hovorka, Břečka, Sobol - Hübschman - Jovovič, Trávník, Považanec, Vatajelu - Doležal
Dukla Praha - pravděpodobná sestava:
Rada - Bezpalec, Ďurica, Ostojič - Douděra, Doumbia, Hanousek, Podaný - Holík, Djuranovič, Hadaščok
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.28 - 6.27 - 11.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Slavia Praha - Sparta Praha  (neděle 18:00)
Netradičně až v pozdní fázi ligy přichází na řadu první ze tří pražských derby v krátkém sledu. Slavia se bude chtít vrátit na domácí vítěznou vlnu, Sparta zase ještě neztrácí naděje na atakování druhé příčky a tím i účasti v předkole Ligy mistrů.

Sešívaní ve čtvrtek trochu smolně nezvládli úvodní zápas čtvrtfinále Evropské ligy proti Chelsea, který se stal jejich první porážkou po téměř dvou měsících. Předtím podlehli svému konkurentovi z Plzně, od té doby však na domácí scéně válí a jediným zaváháním je týden stará remíza s Libercem. Červenobílí jinak mohou jít do utkání v dobrém rozpoložení, neboť kromě zmiňovaného sympatického výkonu s Blues dokázali dát "bůra" jak v MOL Cupu Karviné, tak v ligové soutěži Dukle.

Spoléhat mohou slávisté v poslední době především na Hušbauera, který v posledních čtyřech zápasech na domácí scéně vstřelil tři branky, doplněné ještě o tři asistence. Dohromady má v této ligové sezóně bilanci 9+10, lépe z jeho spoluhráčů je na tom pouze Stoch, jenž má o tři trefy více. Produktivita Trpišovského svěřenců je obecně fantastická, vždyť mezi nejlepšími dvaceti kanonýry mají hned pět zástupců, celkově atakují hranici sedmdesáti branek.

Sparťanské jaro je naprosto odlišné od podzimu a zejména jeho závěru. Letenští vybojovali v penaltách postup do semifinále MOL Cupu, v lize se jim také nebývale daří, když kromě porážky v Mladé Boleslavi zvládli všech sedm zbývajících zápasů. Naposledy dvěma slepenými góly Hložka a Tetteha pokořili Zlín.

V permanenci je v poslední době penaltový exekutor Guélor Kanga. Ten před zápasem se Ševci zahrával pět pokutových kopů během čtyř po sobě jdoucích zápasů, tedy započítáme-li do této statistiky i rozstřel v Teplicích. Právě Kanga je spolu s Benjaminem Tettehem nejlepším kanonýrem Sparty, oba dva nastřádali již jedenáct gólů. Jejich nejbližším pronásledovatelem z aktuální soupisky je tříbrankový Pulkrab. Pro porovnání, stejně nebo více tref v porovnání s Pulkrabem má hned jedenáct slávistů.

"Slavia je favorit, ale my tam nejedeme s přehnaným respektem. Síla soupeře i aktuální forma je velká, ale máme za sebou také dobré zápasy. Na jaře jsme kromě jednoho všechny zvládli, takže tam pojedeme odhodlaní zvítězit," říká záložník Michal Sáček.

Podíváme-li se do soubojů těchto rivalů v nedávné minulosti, zjistíme, že v posledních třech sezónách se jich odehrálo pět a úspěšnějším celkem je Slavia. Ta vyhrála během tohoto období dvakrát, pokaždé 2:0 a pokaždé udeřila až ve druhém poločase. Zbylá tři derby skončila remízami, jeden společný jmenovatel však mají také - Sparta v nich vždy vedla. V prvním z těchto zápasů sešívaní srovnávali až po kontroverzním pádu Mingazova z penalty, na to další by nejraději zapomněli příznivci letenského klubu. Ten totiž v poločase vedl o tři branky, avšak o náskok po pauze přišel. Nejklidnější tak asi bylo nedávné podzimní derby, ve kterém byl každý celek jednou o gól napřed, a nakonec se body rozdělily po remíze 2:2.

Absentéry na straně domácích jsou dlouhodobí marodi Tecl a Hromada, rudým chybí ze stejných důvodů Ben Chaim s Panákem, otazník visí i nad startem Dočkala, Pulkraba a Chipciua.
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kolář - Coufal, Kúdela, Ngadeu, Bořil - Souček - Masopust, Hušbauer, Stoch, Zmrhal - Škoda
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Nita - Chipciu (Zahustel), Štetina, Costa, Hanousek - Hložek, Sáček, Frýdek, Kanga, Karlsson - Tetteh
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.79 - 3.72 - 5.02
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Slovácko - 1. FK Příbram  (sobota 15:30)
K důležitému měření sil dojde v Uherském Hradišti. Slovácko i Příbram již mají pramálo nadějí na to, aby se porvali o Evropskou ligu, naopak si musí hlídat záda před hrozbou baráže. V lehce lepší výchozí pozici jsou Moravané, kteří ale naposledy vyhráli v únoru.

Po únorovém nadějném začátku již v Uherském Hradišti opadla dobrá nálada a nyní se ji Moravané snaží přivést zpět. Svého času aspirovalo Slovácko na boje o pohárovou Evropu. Tři kola před koncem základní části se však zdá, že tyto sny vzaly za své. Svěřenci trenéra Martina Svědíka ztrácí z dvanáctého místa na skupinu o Evropskou ligu pět bodů. Stáhnutí tohoto manka se tak jeví jako obtížný úkol.

Moravanům navíc do karet nehraje ani aktuální ligová forma, jelikož na výhru čekají již šest klání. I tak si hráči na sobotní mač věří. "Pokud udržíme náš výkon, který jsme s Plzní předvedli od 25. minuty, tak si myslím, že se nemusíme ničeho bát. Kvalita je však na naší straně. Co nás trápí, je koncovka a to musíme už konečně zlomit," uvedl obránce Josef Divíšek, jenž na Slovácko přišel právě z Příbrami.

Také Středočeši po zimní pauze zrovna dvakrát nezáří. Matné výkony nakonec vedly k rezignaci kouče Josefa Csaplára, kterého na sesli vystřídal temperamentní Roman Nádvorník. Při své premiéře u nových hráčů ještě padl v Jablonci, minulé kolo již ale jeho družina dokráčela u Litavky k vítězství nad Opavou. Příbram tím pádem poskočila na třináctou příčku, hned bod za víkendového soupeře z Uherského Hradiště.

Venku v letošní sezóně zvítězili Středočeši pouze jednou, ovšem nyní jsou posilněni skalpem Opavy. "Kdyby se nám podařilo nyní bodovat venku, bylo by to skvělé. Jsme si vědomi, že se nám na hřištích soupeřů dlouhodobě nedaří, ale budeme chtít využít momentální euforie, na Slovácku všechno zlomit a zvítězit. V našich silách to určitě je." řekl kapitán Příbrami Antonín Fantiš.

Celek z Uherského Hradiště bude postrádat vykartovaného záložníka Marka Havlíka. K dispozici již je naopak po dlouhém zranění útočník Haris Harba, který již na pár minut naskočil v uplynulých dvou kolech. Návrat na trávníky zažil proti Opavě také příbramský špílmachr Jan Rezek. Středočechům však nadále schází dlouhodobě zraněný kanonýr Miroslav Slepička.
1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Trmal - Juroška, Hofmann, Kadlec, Divíšek - Janošek, Daníček - Navrátil, Sadílek, Kalabiška - Zajíc
1. FK Příbram - pravděpodobná sestava:
Kočí - Nový, Chaluš, Kingue, Jablonský - Mingazov, Květ, Tregler, Rezek - Matoušek - Fantiš
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.70 - 4.11 - 5.14
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SFC Opava - Sigma Olomouc  (sobota 15:30)
Opavě se jaře zatím tolik nedaří, přesto je blízko záchraně v první lize. To Olomouc po zimě šlape jako hodinky a útoční na pohárovou Evropu. Souboj dvou týmu s rozdílnou formou se odehraje na opavském městském stadionu.

Zatím vcelku povedeně se vyvíjí sezóna v podání Opavy. Byť to na jaře není žádná sláva, když z osmi zápasů vyhráli Slezané jediný, stále jsou poměrně blízko hlavnímu nováčkovskému cíli, kterým je bezpochyby záchrana v nejvyšší soutěži. Tři kola před koncem základní části drží SFC jedenácté místo s tříbodovým náskokem na barážové příčky.

Naposledy se ale Opavě příliš nevedlo. V Příbrami podali svěřenci trenéra Iva Kopeckého průměrný výkon a zaslouženě prohráli. "Ten zápas se nám nepovedl. Je třeba obrátit list a Sigmu porazit," prohlásil obránce Jaroslav Svozil, jehož čeká v sobotu specifický zápas. Se svou ligovou fotbalovou kariérou totiž začínal právě v Olomouci.

Hanáci měli před startem ročníku rozhodně vyšší cíle a dlouhou dobu se trápili ve spodních patrech tabulky. Po zimní přestávce se však Sigma konečně zvedla a mohutným finišem pokukuje po místence v Evropské lize. Olomouc na jaře zvítězila hned v šesti z osmi případů a vystoupala až na aktuální sedmou pozici. Na šestou Mladou Boleslav ztrácí Moravané pouhý bod a stále jsou blízko postupu do skupiny o titul.

Sigma tak nakonec může nepovedeně rozjetou sezónu zachránit vskutku ve velkém stylu. "Prvotní cíl byla střední skupina, ale jak se to teď vyvíjí, chceme zaútočit na šestku," připustil změnu priorit útočník Jakub Yunis, který svými důležitými zásahy pomohl Hanákům k posledním tříbodovým ziskům ve Zlíně a doma s Karvinou.

Do základní jedenáctky Slezanů se po karetním trestu pravděpodobně vrátí levý bek Jan Žídek a nejlepší střelec mužstva Tomáš Smola. Návrat po stejném prohřešku hlásí také olomoucký Tomáš Zahradníček. Otazník visí nad starty v minulém kole absentujících Víta Beneše a Davida Housky. Prvně jmenovaný by měl být brzo fit, u Housky to vypadá na delší absenci. Jistě naopak bude chybět dlouhodobě zraněný Martin Hála.
SFC Opava - pravděpodobná sestava:
Fendrich - Hrabina, Simerský, Svozil, Žídek - Zavadil, Schaffartzik - Stáňa, Janetzký, Zapalač - Smola
Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Buchta - Sladký, Beneš, Jemelka, Vepřek - Zahradníček, Kalvach, Plšek, Falta - Dvořák, Yunis
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.36 - 3.35 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
MFK Karviná - Fastav Zlín  (sobota 15:30)
Karviná potřebuje v boji o udržení každý bod jako sůl, zejména pak v domácím prostředí. V sobotu přivítá Zlín, který se na jaře již klasicky probouzí velice pozvolna. Slezané tak mají slušnou šancí na posílení svých záchranářských vyhlídek.

V české lize svého času zachránil Plzeň, České Budějovice a Příbram, na Slovensku zase Ružomberok, v druhé nejvyšší německé soutěži udržel Ahlen. Povede se Františku Strakovi i další záchranářská mise, tentokrát v Karviné? Veřejnost se odpověď na tuto otázku doví brzy. Jisté je, že "Franze" čeká ještě fůra práce. Aktuálně jsou Slezané předposlední jen o bod před pražskou Duklou.

Straka zatím Karvinou koučoval ve třech zápasech. Poněkud překvapivě dovedl své svěřence k výhře nad rivalským Baníkem, ještě předtím ovšem i kvůli kontroverzním rozhodnutím sudího podlehli Slezané na Dukle a o minulém víkendu po pětigólové přestřelce padl MFK v Olomouci.

Nyní se již karvinští chystají na dalšího soupeře. "Je to silový tým, mají na to vhodné hráče. Jejich poslední duel na Spartě jasně ukázal, že se jedná o dobrý tým s kvalitní defenzivou. Každý zápas je ale jiný. Uvidíme, s jakou taktikou k nám Zlín přijede. Zdobí je také standardní situace, musíme být hodně obezřetní. Zvlášť po zápase v Olomouci, protože tam nás neuhlídané standardky stály body," prozradil Straka své znalosti o zlínské družině.

Známý hecíř sice vyjmenoval několik předností Moravanů, otázkou však je, zda je Zlín vůbec dokáže využít. Ševcům se totiž po zimě již tradičně nedaří a i přes poklidné postavení ve středu tabulky nemůže být o pohodovém jaru na Letné řeč. Svěřenci kouče Romana Pivarníka od února vyhráli jen dvakrát a klesli z šestého místa a skupiny o titul až na současnou devátou pozici.

Pivarník dobře ví, že proti houževnaté Karviné nečeká jeho mužstvo snadná práce. "Snaží se, aby hráli zatím aspoň na těch dvou místech zaručující baráž. Určitě, kdyby se jim to podařilo, tak se mohou propracovat nahoru. Nezvládli zápasy venku, ale obstáli doma v důležitém duelu s Baníkem. Nečeká nás nic jednoduchého. Je to mužstvo, které bude bojovat a chtít na domácí půdě bodovat. Musíme najít rovnováhu mezi dobrým bráněním a být hodně nebezpeční v přechodu a soupeřově šestnáctce," uvedl.

Po karetním trestu se do kádru Slezanů vrací obránce Ján Krivák. Hosty zase posílí útočník Tomáš Poznar, jenž poslední dvě utkání absentoval kvůli disciplinárnímu trestu. "Jsem natěšený. Snažil jsem se zůstat stále v dobré kondici, aby výpadek nebyl vůbec znát, ale zápas vám to nevynahradí. Trénoval jsem poctivě, tak snad jsem připraven," řekl vytáhlý fotbalista. Zlínský Josef Hnaníček naopak zápas kvůli žlutým kartám promešká.
MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Berkovec - Čolić, Krivák, Dreksa, Záhumenský - Smrž, Budínský - Guba, Lingr, Ba Loua - Wágner
Fastav Zlín - pravděpodobná sestava:
Rakovan - Matejov, Buchta, Gajić, Bartošák - Holík, Podio, Hlinka, Jiráček, Čanturišvili - Poznar
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.05 - 3.56 - 3.91
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Viktoria Plzeň - Baník Ostrava  (sobota 18:00)
Plzeň stále živí naději na obhajobu titulu, pokud si ji však chce nadále uchovat, musí zdolat silný Baník. Slezanům se sice na jaře až tolik nedaří, ale v minulém kole se zvedli a s podporou fanoušků si věří na další skalp.

Viktoria v minulém kole po výhře na Slovácku udržela sedmibodovou ztrátu na vedoucí Slavii. Fanoušci však mají ke spokojenosti daleko. Vadí jim především nepříliš pohledný fotbal, který hráči předvádějí. I tak se Západočeši stále v tabulce pohodlně drží na druhé pozici a míří za postupem do předkola Ligy mistrů. Obhajoba mistrovského titulu se ale každým kolem víc a víc vzdaluje.

Trenér Plzně Pavel Vrba se však šance na další ligový primát zatím nevzdává. "Baník se v současném období možná nastartoval do pohody, o to to bude složitější. My jsme však v situaci, kdy potřebujeme získat tři body, abychom ještě mohli myslet na první místo a udrželi si náskok nad třetí Spartou. Čeká nás soupeř, který za poslední rok udělal obrovský skok. Určitě zde bude chtít bodovat," uvedl.

Na obou stranách se objeví hned několik hráčů, kteří v minulých letech oblékali dres soupeře. Viktorii například reprezentuje odchovanec ostravského fotbalu Radim Řezník. Ve Slezsku se mihl i nyní zraněný kanonýr Michael Krmenčík, také Pavel Vrba zde působil jako asistent mistrovského výběru ze sezóny 2003/2004. Dres Baníku naopak nyní oblékají někdejší hráči Plzně Václav Procházka a Martin Fillo.

Poslední dva jmenovaní zažívají v Ostravě mnohem povedenější ročník než vloni, kdy se Chachaři až na poslední chvíli zachránili v nejvyšší soutěži. Do právě probíhající sezóny vstoupil Baník podstatně lépe a celou dobu se drží v horních patrech tabulky. Na jaře již sice družina lodivoda Bohumila Páníka znatelně ubrala z tempa, stále však okupuje velice solidní páté místo.

Slezané nebudou na hřišti Západočechů favority, proto Pánik klade velký důraz na bojovný výkon. "Dnes není žádných lehkých zápasů. Můžete s kýmkoliv vyhrát a stejně tak prohrát, pokud tomu mužstvo nedá bojovnost, srdce, přístup a nasazení. Jen fotbalem se nic neuhraje. To je cesta i pro utkání proti Plzni," řekl zkušený stratég.

Plzni nadále chybí zranění Daniel Kolář a již zmíněný Krmenčík. Se zdravotními patáliemi se potýká i Jean-David Beauguel a jeho start proti Baníku je nejistý. Hosté budou postrádat zraněné obránce Martina Šindeláře a Lukáše Pazderu. Mimo hru je i kapitán Ostravy a velký srdcař Milan Baroš.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Hruška - Řezník, Hubník, Brabec, Limberský - Procházka, Hrošovský - Kayamba, Hořava, Kopic - Chorý
Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Laštůvka - Fillo, Procházka, Stronati, Fleišman - Holzer, Jánoš, Hrubý, Granečný - Kuzmanović, Diop
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.53 - 4.19 - 7.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Teplice - Bohemians Praha 1905  (pátek 18:00)
Nepovedený týden mají za sebou Teplice a spravit si náladu budou chtít při pátečním podvečeru proti soupeři z dolních pater tabulky. Bohemians však bojují o vyhnutí se baráži a domácím rozhodně nebudou chtít dát nic zadarmo.

Skláři zvládli zápasy před reprezentační přestávkou i po ní, to když porazili nejprve Plzeň a poté i Slovácko, čímž se přiblížili účasti ve skupině o titul. Minulý týden ale po špatném výkonu prohráli ve Vítkovicích s Baníkem a klesli na desáté místo, předtím navíc vypadli z MOL Cupu po náročném zápase se Spartou na penalty.

To na sebevědomí určitě nepřidá, co by však mohlo, to je bilance s Bohemkou. Na Stínadlech s ní naposledy prohráli v roce 2010, od té doby si připsali pět vítězství v řadě a až v posledním zápase jenom remizovali. Doma se Teplicím daří i na jaře, vždyť po úvodní porážce s Mladou Boleslaví postupně porazily tři soupeře, přičemž každému vstřelily minimálně dva góly. Již v pěti zápasech v řadě se prosadil Jakub Hora, který je s jedenácti brankami i nejlepším českým střelcem v lize, a na něj budou domácí spoléhat i nyní. Kdo naopak bude chybět, to jsou vykartovaný Hyčka a zranění Moulis, Luts a Krob.

Žlutomodrým už nechybí mnoho k jistotě vyhnutí se skupině o záchranu a po tomto kole už za určitých okolností může být hotovo. "Budeme chtít uhrát body, jde nám o to, abychom si zajistili prostřední skupinu. Soustředíme se teď hlavně na to, abychom zvládli Bohemku. Co bude potom, to necháváme na zbývající dva zápasy," burcuje asistent teplického trenéra Pavel Drsek.

Bohemians se přece jen v poslední době zvedli a z posledních sedmi soutěžních utkání prohráli jen dvě, a to s hlavními aspiranty na titul Slavií a Plzní. Ve všech ostatních zápasech udrželi čisté konto, včetně pět dní staré domácí remízy s Boleslaví nebo předcházejícím vyřazením Sigmy Olomouc z poháru. Jak již bylo zmiňováno, Klokanům se na severu Čech nedaří, to však neplatí o venkovních zápasech v této sezóně. Získali v nich více než polovinu bodů a pět ze šesti vítězství, což je v tabulce utkání na stadionech soupeřů staví na sedmé místo, zatímco doma jsou poslední. Ve vylepšení venkovní bilance nepomohou zranění Juliš a Švec.

Sezóna klubu z Ďolíčku není příliš úspěšná a potvrzují to i slova Martina Haška "Předsezonním cílem bylo hrát prostřední skupinu, teď už se ale musíme soustředit, abychom zvládli závěr sezony bez ohrožení," říká mladší bratr slavného hokejového brankáře.
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Grigar - Jeřábek, Čmovš, Shejbal - Vondrášek, Ljevakovič, Kučera, Trubač, Hora - Žitný, Kuchta
Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Fryšták - Bederka, Hůlka, Pokorný - Dostál, Ljovin, Vacek, Bartek - Reiter, Puškáč, Vaníček
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.44 - 3.09 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha27222369:2068
2.Viktoria Plzeň27194440:2561
3.Sparta Praha27165647:2353
4.FK Jablonec27136847:2445
5.Baník Ostrava27126935:3042
6.FK Mladá Boleslav27108946:4038
7.Sigma Olomouc271141233:3937
8.Slovan Liberec2799927:2336
9.Fastav Zlín271131331:3536
10.FK Teplice271051231:3835
11.SFC Opava27861337:4330
12.1. FC Slovácko27931527:4130
13.1. FK Příbram27851432:6029
14.Bohemians Praha 190527691225:3527
15.MFK Karviná27551732:5120
16.Dukla Praha27541822:5419

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1908)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele