Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Návrat Leiy a Landa. Nové Hvězdné války se představují v první ukázce, pak se ‚nadlouho‘ odmlčí

Kultura

  21:04aktualizováno  21:16
Fanoušci se dočkali, na internetu se v pátek večer objevila první ukázka z pokračování Hvězdných válek společně s představením podtitulu. Závěrečný díl nové trilogie se bude jmenovat Vzestup Skywalkera a mimo jiné se v něm „vrátí“ na stříbrné plátno rozporuplný pašerák Lando Calrissian (Billy Dee Williams) a na předtočených záběrech i generálka Leia Organa (zesnulá Carrie Fisherová).

Tvůrci zveřejnili první teaser na devátou epizodu Hvězdných válek. foto: reprofoto Youtube/StarWars

Očekávaný snímek Star Wars IX: Vzestup Skywalkera (Rise of Skywalker) v režii J. J. Abramse bude mít premiéru 20. prosince.

Po 26 letech se vrací do světa Hvězdných válek Billy Dee Williams v roli proradného lidského pašeráka s dobrým srdcem Lando Calrissiana. Naposledy se objevil v šesté epizodě, tedy v závěrečném dílu první trilogie, který měl premiéru v roce 1983. Lando Calrissian se ve své mladší verzi objevil později i ve filmu Solo, ztvárnil ho Donald Glover.

V ukázce se objevují také nejméně dva a půl roku předtočené záběry Carrie Fisherové v roli princezny Leiy. Fisherová zemřela v prosinci 2016.

Výkonný ředitel studia Walt Disney Bob Iger se přitom podle serveru Bloomberg nechal slyšet, že po prosincové epizodě bude následovat delší pauza od filmů ze světa Hvězdných válek. 

„Uděláme si pauzu. Sága Skywalkerů spěje v devátém filmu ke konci. Vzniknou další filmy Hvězdných válek, ale bude tam trochu mezera,“ uvedl Iger pro Bloomberg.

Autor: