Proč řepka způsobuje pomatenost, dvojitý apríl Dana Ťoka a Lenka Bradáčová na Hrad

Napsal/a Robert Malecký 14. dubna 2019
FacebookTwitterPocketE-mail

PSÍ UŠI. Jarní práce jsou v plném proudu, v lánech nám opět raší řepka (neplést s Lány, tam řepka neraší, ale straší). Přichází tedy i čas organofosfátu chlorpyrifos, jímž je ošetřována. Z jeho účinků na lid vyjímáme: zhoršení paměti, dezorientace, pomatenost, opožděné reflexy, spánek za chůze. To nám dostatečně vysvětluje výsledky voleb a vůbec naladění naší rozvíjející se socialistické společnosti. Nyní k detailům.

  • Situace na pražském magistrátu se vyvinula přesně tím směrem, který slibovalo angažmá Jiřího Pospíšila. Už se perou. Nás tato situace nechává v klidu, neboť jsme ji předpověděli jako nevyhnutelnou. Co nás v klidu nenechává, je dlouhodobé veřejné pošťuchování komunistického poslance Zdeňka Ondráčka, a tak se na situaci v pražské koalici podíváme jeho očima.

facebook poslance Ondráčka, 14. dubna

Známý hrdina Ondráček nedávno nechutně napadl Miroslavu Němcovou „vtipem“, v němž hrála roli kravička Milka. Teď opět ukazuje chlapskou odvahu: Jaký smaž**? Co je to bu***? Co je to za podivný, snad osobní útok? Je to jak v mateřské škole, Ondráček ukazuje, že od doby, kdy coby komunistická mlátička hrdinsky tloukl ženy policejním obuškem, příliš dlouhou cestu neušel.


Článek reflektuje dění uplynulého týdne v citátech a výrocích politiků.

Ty samy o sobě nestačí, proto je HlídacíPes.org s jemným odstupem usazuje do patřičného kontextu.


  • Vládní sestava utrpěla dvě významné ztráty. Andrej Babiš nevydržel soustředěný veřejný trolling ministrů Dana Ťoka a Marty Novákové a prostě je vyměnil. Škoda. Mohli jsme se bavit ještě nějakou tu chvíli.

„Já to považuji za aprílový žert, stejně jako zprávy o rozdělení republiky na dvě časová pásma.“
(Dan Ťok reaguje na zprávy o svém chystaném konci, 1. dubna)

„Byl to apríl, ale dvojitý. Jinými slovy, apríl z mé strany.“
(Dan Ťok oznamuje svůj dobrovolný konec, 8. dubna)

Prostě je někdy složité se v tom vyznat i pro nás, satirické pozorovatele. Osobně se přikláníme k názoru, že apríl bylo celé pětileté působení Dana Ťoka v politice, jen to prostě hnutí ANO zapomnělo řidičům v kolonách vysvětlit. Na druhou stranu jsme svědky mimořádného marketingového spinu: kdo by ještě před pár dny vsázel na to, že bude Jaroslav Faltýnek stále pevně ve funkcích, zatímco Ťok se bude poroučet. V tomto ohledu sehrál Babišův tým v mýtné kauze vynikající partii.

  • Zdá se, že tzv. protikorupční revoluce by mohla skončit stejně, jako začala – a byl by klid: Pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová je podle mnohých ženou, která by mohla v Česku zopakovat úspěch Zuzany Čaputové a stát se prezidentkou. Sama se k této možnosti staví rezervovaně, ale naději pro tento národ i pro soustavu státního zastupitelství přímo neodmítla.

„Poctivá politika je službou společnosti. Podstatou povolání státní zástupkyně je ochrana a prosazování veřejného zájmu. O smyslu jakékoli práce pro společnost a její kvalitní rozvoj jsem nikdy nepochybovala a jsem vděčná, že i v rámci své současné role mohu k ochraně základních hodnot společnosti přispívat.“
(Lenka Bradáčová pro iDNES.cz, 2. dubna)

Dlužno dodat, že v následné anketě iDNESu Lenka Bradáčová s přehledem zvítězila, když rozdílem několika tříd deklasovala třeba Miroslavu Němcovou, Janu Bobošíkovou nebo Janu Maláčovou. Anketu si k tématu o pár dní později pořídil i server, jehož jméno zde nesmí zaznít, aby nezemřelo koťátko. A myslíme, že byla zvolena zcela příhodně.

Tak dobrou chuť, pokud právě obědváte, a klidnou mysl.

Follow @malecak

Pop-up mobil Mobile (207451)
SMR mobil článek Mobile (207411)
SMR mobil článek 2 Mobile (207416)
SMR mobil článek 2 Mobile (207416-2)
SMR mobil článek 2 Mobile (207416-3)
SMR mobil pouze text Mobile (207431)

Líbil se vám tento text? Pokud nás podpoříte, bude budoucnost HlídacíPes.org daleko jistější.

Přispět 50 KčPřispět 100 KčPřispět 200 KčPřispět 500 KčPřispět 1000 Kč

LockPlatbu on-line zabezpečuje Darujme.cz

Skyscraper 2 Desktop (211796-4)