Ondřej Hejma zřejmě naštve fanoušky Zuzany Čaputové. Toto o ní veřejně prohlásil

15.04.2019 19:48

Zpěvák Ondřej Hejma se sešel s moderátorem Lubošem Xaverem Veselým v pořadu na serveru XTV.cz. A probrali horké a nejdůležitější aktuality.

Ondřej Hejma zřejmě naštve fanoušky Zuzany Čaputové. Toto o ní veřejně prohlásil
Foto: Vít Hassan
Popisek: Ondřej Hejma

Kde jsou hranice autorského práva? O tom hovořili oba muži úvodem. „Piráti použili písničku Katapultu do své kampaně, což si myslím, že byl faul. Nebo to byli Zelení, ale jak se ukazuje, je to to samý,“ řekl k využití písničky A co děti, mají si kde hrát. „To se nemá dělat, bylo to po zásluze potrestáno. Minimálně se má zatelefonovat,“ řekl Hejma s tím, že autorské právo je složité. „Říká se, že si člověk nemůže privatizovat věty, ale pokud jde o veřejný projev, je třeba ho dodržovat,“ sdělil.

Anketa

Prospívá Vratislav Mynář prezidentu Zemanovi?

20%
80%
hlasovalo: 2258 lidí

Své pak Hejma řekl také k brexitu. „Je to smutný příběh. Všichni to házejí na Brity, že jsou hloupí a neumějí se dohodnout. To je pravda. Ale zásadní problém je v Bruselu, byla to Evropská unie, kdo vyděsil chudáky Brity neřízenou migrací, až se rozhodli, že odejdou. A oni jim teď házejí klacky pod nohy, chudák Mayová v tom lítá. Není to rozklad parlamentní demokracie, ale je to začátek rozkladu EU,“ sdělil Hejma. Masáž ze strany Evropské unie je podle něj neuvěřitelná. „Straší je, co všechno se stane, když odejdou bez dohody, že nastane bída a zmatek,“ sdělil Hejma a přirovnal to k rozpadu Československa, kdy bylo za tři neděle hotovo. 

„Je to holka z nezisku, co má zbrusu novou propisku a neposlušnou tenisku... paní Čaputová celý život pracovala v neziskových organizacích. Je typický představitel toho kosmopolitního světa. Bude krásně politicky korektně souhlasit na správném místě,“ podotkl následně Hejma ke slovenské prezidentce Zuzaně Čaputové.

  • Původní text ZDE

Anketa

Věříte v úspěch nové pravicové strany Václava Klause?

81%
19%
hlasovalo: 16225 lidí
Veselý následně přečetl titulek rozhovoru starosty Řeporyjí Pavla Novotného s Mirkem Topolánkem, o tom, jak chce do vyšší politiky. „Chci do vyšší politiky, v ODS jsem levičák a pro Fialu balvan, žumpu nesmyju,“ zněl titulek. „Mimořádně zmatený titulek, musel jsem si to video pustit celé, abych vůbec pochopil, co je tím myšleno. Všem to doporučuju, je to legrace typu dva nosáči tankují super. Je to takový rozhovor otce ODS Topolánka se synem. Topol ho tam celou dobu tlačí, aby spratek řekl, že míří výš, do vyšších sfér ODS, protože tam teď nikoho zajímavýho, mladýho nemají, co odešel Václav Klaus ml. Spratek ale klade odpor, usoudil, že starosta Řeporyjí je pro něj ideální, on tam bude vládnout do stáří za ODS, Piráty, Zelené, to je jedno. Nakonec mu postaví sochu, ale výš nepoleze,“ sdělil Hejma k rozhovoru.

Dalším tématem pak byla otázka zneužívání v církvi. „Mám pocit, že zneužívání v církvi je to samé jako zneužívání mimo církev. Nechápu, proč se v tom má dělat rozdíl. Jestli je to kněží, nebo Michael Jackson, pedofilie zůstává pedofilií. Je to problém pro církev, protože představují vyšší moc, mravní zákon, ale to už dávno víme, že to není pravda. Jsou to stejní lidé jako my. Musejí se přemáhat a snažit,“ dodal Hejma.

„Bát se, že nás Rusko obsadí, je správné. Klidně se to může stát, ale ne vojenskou mocí, dokud existuje NATO. Tanky sem nepřijedou. Jde o obchodní válku, kterou vedou Amerika a Rusko. A my jsme s tou Amerikou a musíme trestat Rusko, i když je to legrační, že by Švejkové trestali Rusko,“ zaznělo závěrem v tématu k Rusku. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…