Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Část Čechů má jasno v požáru pařížského Notre-Dame: Za všechno můžou muslimští gauneři

+ Dalších 10 fotografií
Pařížská katedrála Notre-Dame hoří bezmála dvě hodiny. Hasičům se stále nedaří dostat požár pod kontrolu. Podle posledních informací se jedná o nehodu, která je způsobena mnohamilionovou rekonstrukcí, jež na katedrále probíhá. Část Čechů má ale jiný názor.

V sobotu před sedmou hodinou večerní vypukl požár v katedrále Notre-Dame. Na místo se okamžitě sjely stovky hasičů, kteří se v současné době snaží dostat plameny pod kontrolu. To se jim však prozatím vůbec nedaří.

Před osmou hodinou se zřítila věžička a nyní už i střecha. Na místo tragédie míří prezident Emmanuel Macron. „Je to tak strašné, sledovat masivní oheň v katedrále Notre-Dame v Paříži,“ uvedl na Twitteru prezident USA Donald Trump.

Starostka Paříže Anne Hidalgová na Twitteru označila požár za „strašlivou událost“. Část Čechů v komentářích pod články má už také jasno. Podle některých se určitě jedná o teroristický útok.

"Zřejmě muslimští gauneři si udělali táboráček. Jsou v tom mistři," píše pán v komentářích. "Očekávám oslavné reakce v muslimském světě," píše zase další. Podle posledních informací se ale nejedná o teroristických útok, ale pravděpodobně o nehodu způsobenou při rekonstrukci stavby.

"V katedrále Notre-Dame v Paříži zuří hrozivý požár. Hasiči se snaží ovládnout plameny. Mobilizovali jsme všechny síly a jsme ve spojení s diecézí. Vyzývám všechny, aby dbali na svou bezpečnost," dodala na Twitteru starostka paříže Anne Hidalgová.

CO VÍME O POŽÁRU V NOTRE-DAME

Související články

Další články

Nejnovější kauzy