Český kreativec Yemi A.D. se objevil v nové reklamě od Applu. Ukazuje v ní schopnosti iPadu Pro

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

yemi-apple

Foto: Apple

Yemi A.D. v reklamě Applu na nový iPad

0Zobrazit komentáře

Když jsme se začátkem roku setkali s Yemim A.D., bylo zřejmé, že označení multidisciplinární kreativec mu padne jako málokomu. Po celém světě oceňovaný choreograf, umělecký režisér či řečník zrovna bilancoval loňský velmi úspěšný rok a připravoval se na nový. Zároveň se s ním ve Spojených státech rozbíhala velká talentová show, ale přesto měl Yemi ještě jedno eso v rukávu. A to právě nyní vytáhl. Respektive vytáhl ho někdo jiný, ještě mnohem zvučnější – Apple.

„Během natáčení talentové soutěže v LA jsem dostal ještě větší nabídku, což byla velká náhoda, ale dostal jsem se díky tomu na pár týdnů do Jižní Ameriky. Víc zatím bohužel nemohu prozradit, ale ještě dlouho se mi z toho bude točit hlava,“ říkal v březnovém rozhovoru pro CzechCrunch sedmatřicetiletý Yemi, který už tehdy mezi řečí utrousil, že se na to opravdu těší.

Apple dnes zveřejnil novou sérii reklam na svůj iPad Pro a jedna českého diváka hned trkne do očí. S jablečným tabletem a tužkou se promenáduje v ulicích a létá letadlem právě Yemi. Libereckého rodáka, neustále pendlujícího mezi Spojenými státy, Evropou a Asií, si totiž vybral pro svou reklamu právě kalifornský gigant.

Apple měl pro Yemiho, kterého si podle jeho slov pro natáčení vytáhl někam do Jižní Ameriky, jasný úkol: ukázat, co všechno nejnovější iPad Pro dokáže. V trefně pojmenovaném spotu Life On iPad, tedy Život na iPadu, chtěl demonstrovat, že dnes už může být iPad pro mnoho lidí náhradou za klasický počítač, respektive notebook.

„S iPadem Pro dostanete veškerý výkon a přenosnost, kterou potřebujete pro práci na cestě,“ stojí v popisku na YouTube. Yemi tak má nejprve iPad Pro, po jehož displeji neustále píše pomocí Apple Pencil, připojený k velkému monitoru, následně za pochodu upravuje dokumenty, přes FaceTime si volá s přáteli, až se nakonec dostane do letadla, kde na rozdíl od svých spolucestujících před odletem jen zaklapne klávesnici a věnuje se jiným věcem na tabletu, zatímco ostatní schovávají své notebooky.

Vedle videa s Yemim vydal Apple ještě několik klasičtějších televizních reklam, které se rovněž točí kolem široké palety možností, jak využít iPad Pro. Kalifornská firma v nich ukazuje, jak si pomocí iPadu naplánovat svatbu, dovolenou a nebo jak skládat hudbu či stříhat video. Najdete je přiložená níže nebo na kanálu Applu na YouTube.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym