Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

20+ NEJTRAGIČTĚJŠÍCH fotek plamenné smrště, která pohltila chrám Notre-Dame

20+ NEJTRAGIČTĚJŠÍCH fotek plamenné smrště, která pohltila chrám Notre-Dame
Zdroj: Twitter
+ Dalších 17 fotografií
velká galerie
V pondělí v sedm hodin večer ohromila celý svět zpráva, že plameny pohltily slavnou katedrálu Notre-Dame. Na místo se okamžitě sjely stovky hasičů, kteří s ohněm marně hodiny bojovali. V osm hodin večer se zřítila věžička chrámu a o dvě hodiny později i střecha. Cizí zavinění je zatím vyloučeno.

Už před půlnocí se objevily informace, že se katedrálu Notre-Dame možná nepodaří zachránit. Stovky hasičů dorazily na místo požáru téměř okamžitě. Okolí katedrály bylo evakuováno a podle posledních informací neměl být nikdo zraněn.

Nemělo se jednat o teroristický útok. Za tragédií pravděpodobně stojí nehoda, ke které mohlo dojít při rekonstrukci katedrály. Zhruba kolem osmé hodiny večerní se zřítila věžička a zanedlouho také střecha.

Katedrála je považována za jeden z nejkrásnějších příkladů francouzské gotické architektury. Uvnitř chrámu se nachází nespočet uměleckých děl nevyčíslitelné hodnoty. "Je mi smutno, když vidím ty hrozivé záběry pařížské katedrály Notre-Dame, která je zahlcena plameny. Napsal jsem SMS prezidentovi Macronovi, pro kterého je to stejná tragédie jako pro celý francouzský národ," napsal premiér Andrej Babiš na Twitteru.

Do galerie se můžete podívat na ty nejtragičtější okamžiky z požáru Notre-Dame.

CO VÍME O POŽÁRU V NOTRE-DAME

Související články

Další články

Nejnovější kauzy