Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Mrázek vychytal nulu proti obhájcům, Krejčí skóroval za Boston

  7:16aktualizováno  8:41
Hokejový brankář Petr Mrázek v pondělí pochytal všech 18 střel Washingtonu a přispěl k triumfu Caroliny 5:0, díky čemuž se Hurricanes po předchozích dvou prohrách vrátili v sérii úvodního kola play off do hry. Mezi střelci figuroval centr David Krejčí, jeho Boston ovšem těsně podlehl Torontu 2:3 a v sérii ztrácí 1:2 na zápasy.
Brankář Petr Mrázek z Caroliny čelí šanci Nicklase Backströma z Washingtonu.

Brankář Petr Mrázek z Caroliny čelí šanci Nicklase Backströma z Washingtonu. | foto: AP

Úvodní dva zápasy obhájci Stanley Cupu z Washingtonu zvládli proti Carolině po výsledcích 4:2 a 4:3 po prodloužení. Na skvělé výkony ze základní části tak gólman Hurricanes Petr Mrázek dokázal výrazněji navázat až po přesunu série úvodního kola play off Východní konference na domácí led v PNC Aréně.

V pondělí na něm pochytal všech 18 ran Capitals včetně pěti pokusů jejich kapitána Alexe Ovečkina a radoval se ze své čtvrté nuly kariéry v play off. Mrázkův krajan Jakub Vrána (14:05, +/-: 0) se tentokrát do zakončení nedostal. Převaha Hurricanes byla výrazná, což dokumentuje jejich střelecká dominance 45:18. Za zmínku stojí ještě situace z 11. minuty. Po slovních přestřelkách z předchozích duelů si vyřizovali účty teprve 19letá ruská naděje Andrej Svečnikov s veteránem Ovečkinem, který svého krajana poslal tvrdě k ledu:

Hlavními hvězdami zápasu byli dvougóloví Warren Foegele a Dougie Hamilton. Prvně jmenovaný útočník, jenž domácí nastartoval za úspěchem góly z 10. a 27. minuty, navrch přidal ještě jednu asistenci. Obránce Hamilton výsledek pojišťoval přesilovkovými zásahy z 32. a 50. minuty. Tečku za zápasem pak udělal ještě v 56. minutě Brock McGinn.

Carolina proti obhájcům trofeje snížila sérii na 1:2 na zápasy, šanci vyrovnat bude mít ve čtvrté partii v noci ze čtvrtku na pátek.

Po výsledcích 1:4 a 4:1 z ledu TD Garden se série mezi Bostonem a Torontem přesunula do hokejem poblázněného Toronta, jehož fanoušci v pondělí k jejich velkému potěšení viděli vítězství 3:2 zajišťující Maple Leafs vedení v sérii 2:1 na zápasy.

Všechny brankové situace se vtěsnaly do atraktivní druhé dvacetiminutovky. Skóre otevřel v 23. minutě dorážkou z brankoviště člen čtvrtého útoku Toronta Trevor Moore. Jen o minutu později udeřil na druhé straně David Krejčí. Srovnání na 1:1 zařídil z bezprostřední blízkosti brány, když se k němu odrazil puk po akci Jakea DeBruska.

V polovině řádné hrací doby ovšem vyloučení Davida Backese už po pouhých 12 vteřinách převahy potrestal Auston Matthews. Druhý puk za záda Tuukky Raska dostal střelou z první z levého kruhu. Asistoval mu Andreas Johnsson, jenž v 38. minutě navíc sám trestal další přestupek Bruins - 3:1. V závěru třetiny si přesilovku zahráli i hosté a posila pro play off Charlie Coyle je kontaktní trefou vrátila do hry.

Na vyrovnání již ale Boston ve třetí třetině proti skvěle chytajícímu Frederiku Andersenovi nedosáhl. Dánská jednička Toronta pochytala celkově 34 z 36 střel a v hlasování zámořských novinářů obsadila post druhé hvězdy, výše byl ohodnocen jen autor dvou bodů (1+1) Andreas Johnsson. Kromě zmiňovaného Krejčího (18:55, 1+0, +1, 4 střely) Andersena zaměstnával také David Pastrňák (21:51, +/-: 0, 3 střely). Suverénně nejproduktivnější Čech a zároveň nejlepší střelec mezi krajany ze základní části však v play off na svůj první zásah stále čeká.

Jednoznačným výsledkem 6:2 pro domácí Colorado skončila jejich třetí partie v sérii úvodního kola Západní konference proti Calgary. Veterán Mike Smith, jenž v play off dostal přednost před českým reprezentantem Davidem Rittichem, na úvod uhájil nulu u triumfu 4:0, poté se již ale radovali jen Avalanche. Utkání číslo dvě ovládli po gólu z prodloužení a v třetí partii zasypali Smitha 56 pokusy, z nichž šest skončilo za jeho zády.

První hvězdou byl zvolen útočník Nathan MacKinnon, jenž v zahajovací třetině góly z 9. a 14. minuty nasměroval Avalanche za triumfem. V 17. minutě navíc ještě asistoval u premiérové trefy debutujícího obránce Calea Makara. 20letý Kanaďan byl čtyřkou draftu 2017 a na svou premiéru ve slavné soutěži jen tak nezapomene.

Kromě MacKinnona (2+1) si vylepšili osobní statistiky také dvoubodoví Matt Nieto, Mikko Rantanen a Erik Johnson (všichni 1+1). V dresu Flames naopak zůstal bez zápisu český útočník Michael Frolík (10:48, -1, 1 střela). Hlavní hvězdy kanadského celku Gaudreau, Tkachuk a Lindholm byly na ledě u tří obdržených branek.

Stejně jako Colorado proti Calgary dokázali otočit vývoj série i hokejisté Nashvillu. Všechny tři dosavadní duely play off proti Dallasu zatím rozhodl nejtěsnější rozdíl jediného gólu, v pondělí se radovali Predators po výsledku 3:2. Tým z města country nejprve neudržel dvoubrankový trhák, když domácím Stars zajistili vyrovnání Mats Zuccarello a Tyler Seguin, v 52. minutě ale utkání rozhodl finský útočník Nashvillu Mikael Granlund. Češi, obránce Roman Polák (15:47, -1) a centr Radek Faksa (13:14, -1, 2 střely), tak odcházeli do kabin poraženi.

Výsledky 1. kola play off, 3. zápasy:

Play-off NHL
Čtvrtfinále V. konference 16. 4. 2019 1:00
Toronto Maple Leafs Toronto Maple Leafs : Boston Bruins Boston Bruins 3:2 (0:0, 3:2, 0:0)
Góly:
22:38 Moore (Rielly, Ennis)
30:12 Matthews (A. Johnsson, Marner)
37:12 A. Johnsson (Tavares, Matthews)
Góly:
23:30 Krejčí (DeBrusk, Kuhlman)
39:22 Coyle (Heinen, Grzelcyk)
Sestavy:
Andersen (Hutchinson) – Hainsey, Rielly (A), N. Zajcev, Muzzin, Dermott, Gardiner – Marner, Tavares (A), Hyman – Kapanen, Matthews, A. Johnsson – Co. Brown, W. Nylander, Marleau (A) – Moore, F. Gauthier, Ennis.
Sestavy:
T. Rask (Halák) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, Kampfer, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Kuhlman, Krejčí, DeBrusk – Backes (A), Coyle, Heinen – Wagner, Acciari, Nordström.

Rozhodčí: Rehman, Rooney – Murphy, Cormier

Počet diváků: 19 611

Stav série: 2:1

Play-off NHL
Čtvrtfinále V. konference 16. 4. 2019 1:00
Carolina Hurricanes Carolina Hurricanes : Washington Capitals Washington Capitals 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Góly:
09:43 Foegele (Faulk, B. McGinn)
26:09 Foegele (Aho, T. Teräväinen)
31:40 D. Hamilton (J. Staal, Slavin)
49:47 D. Hamilton (Slavin, Foegele)
55:35 B. McGinn (J. Staal, Martinook)
Góly:
Sestavy:
Mrázek (McElhinney) – Slavin, D. Hamilton, Pesce, Faulk (A), H. Fleury, T. van Riemsdyk – Niederreiter, Aho, T. Teräväinen – Svečnikov, J. Staal (A), Williams (C) – Ferland, Wallmark, Martinook – Foegele, McKegg, B. McGinn. Hlavní trenér: Rod Brind'Amour.
Sestavy:
Holtby (Copley) – Orlov, Niskanen, Carlson, Jensen, Orpik (A), Djoos – Ovečkin (C), Bäckström (A), T. Wilson – J. Vrána, Kuzněcov, Oshie – Hagelin, Eller, Connolly – Burakovsky, Dowd, Stephenson. Hlavní trenér: Todd Reirden.

Rozhodčí: Eric Furlatt, Dan O'Halloran. Čároví: Devin Berg, Scott Cherrey

Počet diváků: 18783

Stav série: 1:2

Play-off NHL
Čtvrtfinále Z. konference 16. 4. 2019 3:30
Dallas Stars Dallas Stars : Nashville Predators Nashville Predators 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
Góly:
37:11 Zuccarello (J. Klingberg)
48:15 Seguin (Ja. Benn, Radulov)
Góly:
23:28 Grimaldi (P. K. Subban, Salomäki)
34:35 F. Forsberg (Bonino)
51:41 Mikael Granlund (Fabbro, Turris)
Sestavy:
Bishop (Chudobin) – J. Klingberg (A), Lindell, R. Polák, Heiskanen, Lovejoy, Oleksiak – Radulov, Seguin (A), Dickinson – Zuccarello, Hintz, Ja. Benn (C) – Comeau, Faksa, Cogliano – Dowling, Spezza, Ničuškin.
Sestavy:
Rinne (Saros) – Ellis (A), Josi (C), P. K. Subban, Ekholm (A), Hamhuis, Fabbro – Arvidsson, Johansen, F. Forsberg – C. Smith, Turris, Mikael Granlund – Watson, Bonino, Sissons – Salomäki, Järnkrok, Grimaldi.

Rozhodčí: Hanson, Meier – MacPherson, Shewchyk

Počet diváků: 18 532

Stav série: 1:2

Play-off NHL
Čtvrtfinále Z. konference 16. 4. 2019 4:15
Colorado Avalanche Colorado Avalanche : Calgary Flames Calgary Flames 6:2 (3:0, 2:1, 1:1)
Góly:
08:26 MacKinnon (Barrie, Compher)
13:34 MacKinnon (Rantanen, Landeskog)
16:02 Makar (MacKinnon, Kerfoot)
27:51 Nieto (Cole, E. Johnson)
32:58 Rantanen (C. Wilson)
40:54 E. Johnson (Cole, Nieto)
Góly:
28:34 S. Bennett (R. Andersson)
41:09 Brodie (Hanifin, Monahan)
Sestavy:
Grubauer (Varlamov) – E. Johnson (A), Cole, Barrie, Zadorov, Makar, Nemeth – Kerfoot, MacKinnon (A), Landeskog (C) – Rantanen, Söderberg, C. Wilson – Calvert, Andrighetto, Nieto – Compher, Jost, G. Bourque.
Sestavy:
M. Smith (Rittich) – R. Andersson, Giordano (C), Hamonic, Hanifin, Brodie, Fantenberg – E. Lindholm, Monahan (A), J. Gaudreau – Frolík, Backlund (A), Tkachuk – Neal, Jankowski, S. Bennett – Hathaway, D. Ryan, Mangiapane.

Rozhodčí: Hebert, Kozari – Barton, Pancich

Počet diváků: 18098

Stav série: 2:1

Mistrovství světa v hokeji 2024

Hokejové MS 2024 se uskuteční od 10. do 26. května v Praze a Ostravě. Český tým se představí v pražské základní skupině, kde ho čekají Kanada, Finsko, Švýcarsko, Dánsko, Norsko, Rakousko a Velká Británie.

  • Nejčtenější

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

15. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Sparta – Třinec 2:3P. Historický obrat posílá hosty do finále, hrálo se 122 minut

13. dubna 2024  12:25,  aktualizováno  20:15

Extraliga se dočkala bájného obratu. Hokejisté Třince otočili sedmé semifinále se Spartou a...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pardubice - Třinec 6:3. Domácí si k první výhře pomohli drtivým finišem

17. dubna 2024  17:40,  aktualizováno  22:44

Je vyrovnáno. Hokejisté Pardubic dosáhli na své první vítězství v letošním finále extraligového...

Pardubice - Třinec 1:2. Obhájci se vezou na vítězné vlně, znovu zářil Kacetl

16. dubna 2024  17:30,  aktualizováno  21:35

Třinečtí hokejisté navázali na povedené výsledky z posledních zápasů a úspěšně vstoupili i do...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Kladno - Vsetín 7:2. Druhé vítězství Rytířů v baráži, kanonádu domácích zahájil Jágr

18. dubna 2024  17:45,  aktualizováno  21:55

Druhé vítězství pro Kladno a střelecký rekord pro legendu. Domácí porazili ve druhém utkání...

Pastrňák vs. Matthews, souboj obrany s útokem. Třaskavá série zajímá i nároďák

20. dubna 2024  10:15

Jakmile se na ledě postaví proti sobě, dýchne na vás tradice. Dva týmy s významnou historií,...

Zamává ztráta Marinčina s finále? Aneb jak Slováci v mistrovském Třinci excelují

20. dubna 2024  8:32

Táhnou produktivitu i dřou v obraně. Mistrovský Třinec na slovenských hokejistech stojí, což jasně...

Rachůnek odchází z Karlových Varů, klub s ním už nepočítá

19. dubna 2024  22:11

Tomáš Rachůnek opouští hokejové Karlovy Vary, kde působil od roku 2015 s krátkou pauzu pro angažmá...

Z Arizony bude Utah něco. Coyotes se mohou do pěti let vrátit

19. dubna 2024  20:57

Hokejový klub Arizona Coyotes bude mít v NHL po změně majitele a stěhování do Salt Lake City i nové...

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek oznámili, že se...

Sexy Sandra Nováková pózovala pro Playboy. Focení schválil manžel

Herečka Sandra Nováková už několikrát při natáčení dokázala, že s odhalováním nemá problém. V minulosti přitom tvrdila,...

Charlotte spí na Hlaváku mezi feťáky, dluží spoustě lidí, říká matka Štikové

Charlotte Štiková (27) před rokem oznámila, že zhubla šedesát kilo. Na aktuálních fotkách, které sdílela na Instagramu...

Vykrojené trikoty budí emoce. Olympijská kolekce Nike je prý sexistická

Velkou kritiku vyvolala kolekce, kterou pro olympijský tým amerických atletek navrhla značka Nike. Pozornost vzbudily...

Ve StarDance zatančí Vondráčková, Paulová, hvězda Kukaček i mistryně světa

Tuzemská verze celosvětově mimořádně úspěšné soutěže StarDance britské veřejnoprávní televizní společnosti BBC se už na...