Hlavní obsah

Novým trenérem hokejistů Philadelphie se stal Vigneault

Philadelphia/Praha

Novým trenérem hokejistů Philadelphie se stal Alain Vigneault. Sedmapadesátiletý kouč se s klubem NHL dohodl na několikaleté spolupráci. Detaily smlouvy nebyly zveřejněny. Ve Flyers, kteří se neprobojovali do play off, působí gólman Michal Neuvirth, jemuž po sezoně skončí smlouva, obránce Radko Gudas a útočník Jakub Voráček.

Foto: Eric Hartline, Reuters

Český útočník Philadelphie Flyers Jakub Voráček v akci během utkání NHL.

Článek

Vigneault má za sebou v NHL na pozici hlavního trenéra 16 sezon, během nichž postupně působil v Montrealu Canadiens, Vancouveru Canucks a New Yorku Rangers. Posledně dva jmenované týmy dovedl až do finále Stanley Cupu, ale v obou případech v něm prohrál. Třikrát se jeho mužstvo radovalo z Prezidentovy trofeje pro vítěze základní části.

Držitel Jack Adams Award z roku 2007 pro nejlepšího kouče NHL povede na květnovém mistrovství světa na Slovensku výběr Kanady. Jedním z jeho asistentů na lavičce "Javorových listů" bude Dave Hakstol, kterého Flyers v prosinci propustili. Jeho pozici dočasně převzal Scott Gordon.

Foto: Eric Hartline, Reuters

Obránce Philadelphie Flyers Radko Gudas v akci.

Philadelphia také v průběhu ročníku vyměnila generálního manažera. Ani to jí však nepomohlo odvrátit čtvrtou neúčast ve vyřazovacích bojích za posledních sedm sezon. Na výhru v sérii play off čeká pensylvánský celek od roku 2012.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články