Výstava moderního designu probíhá ve dvou patrech historické budovy banky v sousedství obchodního domu Kotva, který se stal kulturní památkou. „Rodiny s dětmi mohou využít nehlídaný dětský koutek – originálně ručně vymalovanou místnost plnou zvířátek, s omalovánkami, skákacím panákem i zdí na kreslení. Gastronomický zážitek nabídne pop-up kavárna Famagusta s originálními cupcaky, nanuky a dalšími čerstvými pokrmy,“ uvádí pořadatelé v tiskové zprávě.

Mezi vystavovateli jsou tradičně zastoupena designérská studia, šperkaři, módní návrháři a další umělci včetně studentů vysokých škol. Prague Desing Week láká rovněž na workshopy, kde se mohou do tvorby děl zapojit návštěvníci akce. Mohou vyzkoušet třeba modelování s uměleckým betonářstvím Aspoň tohle, stříbření sklad s Annou Jožovou z UMPRUM nebo práce s přirozeně uschlým dřevem se značkou Enjoy Timber.

Tramvaj T3 Coupé vyjede v Praze poprvé v rámci Desingbloku.
Navrhla designový vibrátor, pak i novou tramvaj. T3 Coupé poprvé vyjede v Praze

Značka Leathery bude mít po celý týden otevřený workshop výroby kožených doplňků, kde si návštěvníci mohou vyrobit vlastní klíčenku či peněženku. Během workshopu s Ateliérem Haškovec si zase zkusí ražbu do kartonu pomocí prvorepublikového stroje. O víkendu pak bude otevřen workshop s Lelí's Cupcakes zaměřený na výrobu a zdobení dortíků. Výstava je navíc jako obvykle prodejní, takže výrobky si můžete zakoupit nebo objednat - kromě už zmíněných se v nabídce skrývá například spodní prádlo, šperky, bytové doplňky i nábytek.

„Kromě hlavní výstavy bude letos nabitý také doprovodný program, v rámci přednášek budou našimi hosty třeba architekt Petr Janda, který má na svědomí podobu Pražské náplavky i další projekty pro hlavní město, Michal Roman z projektu Nahá vesnice, který se zaměřuje na rekultivaci venkova, nebo Štěpán Bärtl z CAMPu s přednáškou o rozvoji Prahy,” uvedl Ondřej Krynek, organizátor Prague Design Week. Unikátním zážitkem bude zejména pro milovníky veteránů přednáška otce a syna Bromů o renovaci nejstaršího dochovaného vozu VW Beetle na světě z roku 1941.

Pátý ročník mezinárodní designérské přehlídky Prague Design Week 2018, který se koná do 27.května v Kampusu Hybernská 4.
Erotické pomůcky ze dřeva i vzkazy do lavic. Prague Design Week odstartoval