Hlavní obsah

Žena na pražském letišti měla vyhrožovat bombou. Personál jí špatně rozuměl

– Praha • Aktualizováno
Novinky, ok, jap

Kvůli ženě, která měla vyhrožovat odpálením bomby, policie v úterý dopoledne evakuovala Terminál 2 na Letišti Václava Havla Praha. Policisté 24letou ženu zadrželi a vzápětí zjistili, že nechtěla vyvolat paniku, ale že došlo k špatnému pochopení situace kvůli jazykové bariéře.

BEZ KOMENTÁŘE: Evakuace pražského letištěVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Incident se odehrál kolem půl desáté v hale Terminálu 2. „Proběhla preventivní evakuace odletové haly, jelikož jedna z cestujících při odbavení vyhrožovala výbušným zařízením. Cestující byla okamžitě zajištěna Policií ČR. Policie také celý proces evakuace s následným negativním zjištěním řídila,“ řekl dopoledne Novinkám mluvčí letiště Roman Pacvoň.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Na letiště přijel pes na vyhledávání bomb.

Policie ústy své mluvčí Evy Kropáčové po poledni sdělila, že žena nejprve odmítala uhradit poplatek za nadměrné zavazadlo. Když ji obsluha vyzvala, aby opustila prostor, měla žena říct, že má v kufru výbušný systém.

„Na základě prvotního výslechu však policisté zjistili, že z důvodu jazykové bariéry došlo ze strany personálu k špatnému pochopení celé situace a žena neměla v úmyslu svými slovy vyvolat paniku,” uvedla Kropáčová.

Co přesně měla žena říct, policie neuvedla.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policie evakuovala terminál 2.

Podle informací z místa bylo evakuováno několik desítek lidí. Kolem desáté hodiny dopoledne už se mohli lidé vrátit do haly a provoz byl obnoven. Policisté případ odložili.

Reklama

Výběr článků

Načítám