Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

"Věříme, že Chelsea je hratelná." Slávisté zamířili do Londýna s nadějí na postup

Fotbalisté Slavie odcestovali do Londýna, kde se ve čtvrtek střetnou v odvetě čtvrtfinále Evropské ligy se slavnou Chelsea. Do Anglie míří s nadějí, že by mohli prohru z prvního utkání 0:1 nakonec ještě zvrátit na svou stranu, a zkusí se porvat o postup do semifinále. Přímý přenos utkání Chelsea - Slavia odvysílá ČT sport a web ctsport.cz ve čtvrtek od 20:30.

"Jedeme se tam poprat, chceme postoupit, uděláme pro to maximum. Určitě to nevzdáváme. Budeme hrát aktivně a věříme, že nám to vyjde. Určitě je Chelsea hratelná, proto tomu věříme," řekl asistent trenéra Zdeněk Houštecký.

Má Slavia proti Chelsea na zázrak? Poslechněte si nový díl Fotbal fokus podcastu:

Kouč Jindřich Trpišovský už bude mít k dispozici pilíř týmu Tomáše Součka. "To je naše chobotnice ve středu zálohy. Věříme, že můžeme překvapit," dodal Houštecký, jehož emotivní video po postupu do čtvrtfinále přes Sevillu obletělo republiku.

"Víme, jak to bude těžké. Budeme se snažit uhrát co nejlepší výsledek. Všichni jsme viděli, jakým soupeřem Chelsea je. Je něco jiného, když hrajete venku, než když hrajete doma. Ale jak budou hrát doma oni, zjistíme až tam," řekl záložník Jaromír Zmrhal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia Praha - Chelsea

"Když budeme hrát stejně jako v prvním utkání, budeme napadat, tak můžeme vstřelit gól. Viděli jsme, že jim to dělalo velké problémy. Vytížení je pro oba týmy stejné, čekáme, že budou chtít postoupit, a očekáváme, že budou v nejsilnější sestavě," doplnil záložník Alex Král.

S obráncem Davidem Luizem, s nímž se krátce potkal už minulý týden v Edenu, je domluven, že si po utkání, které bude na Stamford Birdge sledovat zhruba 2500 fanoušků Slavie, vymění dres.

"Jsme domluveni, ale na to se teď vůbec nesoustředím. Soustředíme se na cíl, a to je postup," uvedl Král, který je právě vzhledově i herně k Luizovi často přirovnáván.

"Kdyby to skončilo 0:0, tak šance na postup máme dobré," dodal Trpišovský k výsledné prohře 0:1 gólem Alonsa z 86. minuty. "Dohánět ztrátu je samozřejmě složité. Věřím, že jsme schopni dát venku gól. Chelsea hraje trochu jinak venku a doma. Bude i záležet, v jaké nastoupí sestavě," uvedl kouč Slavie.

Ve středu bude mít Slavia taktickou přípravu, video a večer oficiální předzápasový trénink. "Čtvrtek ještě nějaká příprava s videem a večer na to vlítneme," dodal Houštecký, který se po odpykání dvouzápasového disciplinárního trestu vrátí na lavičku.

Slavia v neděli remizovala 1:1 v derby se Spartou. Fotbalisté Chelsea se na odvetu se Slavií moc příjemně nenaladili - šlágr v Liverpoolu prohráli 0:2. V generálce londýnský celek nastoupil v sestavě Arrizabalaga - Emerson, Luiz, Rüdiger (40. Christiansen), Azpilicueta - Loftus-Cheek (75. Barkley), Jorginho, Kanté - Hudson-Odoi (56. Higuaín), Hazard, Willian.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia vyrazila za odvetou čtvrtfinále EL na Chelsea
Zdroj
ČT sport, SK Slavia Praha, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články