Hlavní obsah

Americká TPG koupila české sklady a továrny

Americká investiční firma TPG Capital koupila většinový podíl v portfoliu moderních skladů a výrobních hal české developerské společnosti Contera. Hodnota prodaných nemovitostí činí 2,4 miliardy korun, napsal deník E15 s odkazem na informace firmy Contera.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

TPG a Contera zároveň vytvořily společný podnik, který se zaměří na akvizice a výstavby dalších projektů ve střední Evropě.

Transakce zahrnuje 120 tisíc metrů čtverečních průmyslových ploch. Contera zůstane v areálech jako správce, reality za další dvě miliardy korun si firma ponechá ve svém vlastnictví, píše E15.

„Je to jedna z největších realitních transakcí průmyslových nemovitostí na českém trhu. Současně je to první ryze český industriální developer, který přitáhl americký kapitál,“ uvedl Ferdinand Hlobil, partner v poradenské společnosti Cushman & Wake field, která se na obchodu podílela.

Mezi nájemce v logistických parcích Contery, která vznikla v roce 2009, patří nábytkářský řetězec IKEA, dodavatel automobilek Magna Automotive, e-shop s oblečením Zoot nebo velkoobchod s reklamním textilem Adler.

Reklama

Výběr článků

Načítám