Hlavní obsah

Lexus má minivan jen pro čtyři cestující

Novinky, fra

Když chce někdo ve voze pohodlí, většinou si nekupuje MPV. Ostatně to je segment trhu, který je téměř mrtvý. Lexus ovšem představil nové MPV, které je dělané na to, aby nabízelo větší luxus než nejdražší sedany.

Foto: Lexus (5x)

Lexus LM

Článek

Lexus a MPV? To jde dohromady hodně málo. MPV přece není zrovna typ auta, který by ke značce Lexus patřil. Lexus jsou luxusní, drahá a silná auta, a to nejsou synonyma pro MPV.

Jenže teď už to tak není. Lexus postavil auto, které má nabídnout cestujícím na zadních sedadlech tak velký komfort cestování, že zapomenou na řadu LS.

Foto: Lexus

Ohromný prostor minivanu je využit pro nejvyšší komfort.

Foto: Lexus

Výplně sedadel jsou z jakési pěny, která se podobá té, kterou mají drahé matrace postelí.

Nová řada LM může být dokonce jen čtyřmístná, kdy přední a zadní sedadla dělí stěna s televizorem. Zadní dvě sedadla jsou elektricky stavitelná, sklopná do pozice lehátka, vyhřívaná i odvětrávaná.

V přepážce mezi prostory je obrazovka o úhlopříčce 26 palců. Pokud by si manažer, který bude na tomhle místě cestovat, oblíbil nějakou muziku, může si ji pouštět ve speciálním audiosystému Mark Levinson s devatenácti reproduktory.

Foto: Lexus

Je to typický minivan, tvarově i rozměry

Pokud někdo nebude chtít tak extrémní luxus zabalený do velké krabice MPV, pak je tu další verze, kdy ve druhé řadě zůstávají dvě samostatná sedadla, za nimi je pak ještě lavice se třemi sedadly.

Foto: Lexus

MPV a Lexus - neuvěřitelné se stalo skutečností.

Pod kapotou pracuje buď vidlicový šestiválec o objemu 3,5 litru, nebo hybridní soustrojí benzínového čtyřválce 2,5 litru s elektromotorem.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Lexus LS 500h - test

Japonská značka si je vědoma, že odbyt v Evropě by byl v řádech pouhých jednotek kusů, a tak auto bude prodáváno pouze v Asii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám