Hlavní obsah

Policie našla unesenou pětiletou holčičku na letišti ve Vídni

Foto: Shutterstock.com

Policie našla unesenou holčičku.

Reklama

aktualizováno •

Policie potvrdila, že našla pětiletou holčičku, po které intenzivně pátrala od včerejšího odpoledne.

Článek

Policisté vypátrali pětiletou dívku, kterou v úterý unesli v pražské Uhříněvsi dva muži. Rakouští policisté našli hledanou dívku kolem šesté hodiny ráno na letišti ve Vídni společně s její matkou, po níž také pátrali; byl na ni vydán zatykač. Se svou dcerou má jednačtyřicetiletá žena soudně zakázaný styk, děvče bylo svěřeno do péče babičky.

Dívka je zdravá a v pořádku, informovala policie. Kriminalisté čtvrtého policejního obvodu nyní pracují na tom, aby se holčička vrátila co nejdříve ke svým blízkým do České republiky.

Policisté údajně už v úterý odpoledne znali identitu pachatelů.

K vypátrání a zadržení prvního z únosců podle policie přispěl pozorný občan, který kolem osmnácté hodiny zaznamenal pohyb vozidla únosců na dálnici D1 a okamžitě informoval policii. Policisté pak dvacetiletého muže zadrželi na parkovišti jedné z benzinových čerpacích stanic na kilometru 95 ve směru do Prahy.

Druhého, jednačtyřicetiletého muže, který se také na celé události podílel, zadrželi policisté o tři hodiny později na Krnovsku ve chvíli, kdy přijel vlakem na nádraží.

Vůči oběma těmto zadrženým zahájil vyšetřovatel úkony trestního řízení pro trestný čin únos, za který jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na osm let. Oba muži skončili po zadržení v policejní cele, zřejmě je čeká návrh na uvalení vazby.

Kriminalisté se nyní snaží o vydání zadržené matky z Rakouska do ČR.

Z dosavadních zjištění policie vyplývá, že byl únos dívky plánovaný a organizovaný. Kriminalisté budou zjišťovat, zda se na celé události nepodíleli ještě další osoby.

Dívku dva cizí muži v úterý před 13:00 vytrhli babičce z náruče v ulici Vlasty Průchové v Uhříněvsi a naložili do přistaveného osobního auta. Kriminalisté následně informovali své kolegy v sousedních zemích, že únosci mohli dívku odvézt do zahraničí.

Podle informací médií vedli rodiče o svou dceru ostrý spor. Žena svého bývalého manžela obvinila, že dívku zneužíval. Ten zase tvrdí, že jeho bývalá partnerka má poruchu osobnosti a může být nebezpečná, uvedla dnešní Mladá fronta Dnes.

Reklama

Doporučované