krm
17. dubna 2019 • 17:30

Kareš: Šel jsem za úspěchy přes zkratky. S Rittigem nejde bojovat

Autor: krm, Ondřej Němec
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Řeší jeden problém za druhým. Promotér organizace XFN Petr Kareš se musí vyrovnávat s obtížnou finanční situací i odchodem hvězdných zápasníků. Jakou hlavní chybu šéf XFN udělal? „Sám sebe jsem přesvědčil o tom, že k evropskému úspěchu vedou zkratky,“ uznává ve druhém díle obsáhlého rozhovoru v pořadu Fight! Tam mluvil i o kontroverzním podnikateli Ivo Rittigovi, který údajně finančně podporuje konkurenci, či velkému tlaku ze strany fanoušků.



Kareš situaci XFN přirovnal k fotbalu, kde prý ambiciózní kluby jako Sparta nebo Slavia postupují podobně. „Taky investují obrovské prostředky do zápasníků, aby se někam posunuli. Pravděpodobně do Evropy. My jsme byli v té samé situaci,“ vysvětluje promotér.

Slibně rozjetý a fungující projekt se ovšem v posledních týdnech zasekl. Co bylo zásadním zlomem? „Že odešel Karlos Vémola a do společnosti nedorazil slibovaný kapitál. Následoval odliv sponzorů a vrácení vstupenek na akce. Společnost XFN vlivem všech okolností přišla během čtyř měsíců o miliony,“ podotýká Kareš.

Odchod Karlose Vémoly z XFN považuje Petr Kareš za zradu
Odchod Karlose Vémoly z XFN považuje Petr Kareš za zradu

A otevřeně přiznává vlastní chybu. „Myslel jsem, že k evropskému úspěchu vedou zkratky. Ale skutečně nevedou. Měli jsme si všechno vybudovat zemi po zemi, město po městu. Nespěchat. Já jsem utekl od základní myšlenky, že zakládám ligu, která bude především o kvalitním sportu. To je moje selhání,“ tvrdí Kareš.

Současné dění je o to komplikovanější, že za konkurenční organizací Oktagon prý finančně stojí podnikatel Ivo Rittig. „Investuje takové prostředky, se kterými nejsme schopní bojovat,“ říká Kareš. Ten se musí vyrovnávat i s náporem ze strany fanoušků. „Nedá se popsat, jak obrovským tlakům v profesním i osobním životě čelím. Ale nevzdávám se a chci to dotáhnout do úspěšného konce,“ věří.

Kolotoč komplikací pro XFN podle šéfa společnosti začal 4. ledna. Co se tehdy stalo? Jaká je budoucnost Patrika Kincla, jenž se opět musí vyrovnávat se zrušením zápasu, na který se dlouho připravoval? Proč Kareš vystupuje proti Karlosu Vémolovi? A co by dělal, kdyby XFN zaniklo? Odpovědi na tyto otázky najdete ve druhém díle rozhovoru z pořadu Fight!

Na první díl obsáhlého rozhovoru se podívejte zde:

Kareš v pořadu Fight!: Muradovovi jsme nezplatili. Je to další rána pro XFN
Video se připravuje ...

V XFN je hodně věcí špatně, přesto doufám, že se vzpamatují, říká Vémola v pořadu Fight!
Video se připravuje ...

Promotér XFN Kareš: Vémola odchod připravoval, je to zrada!
Video se připravuje ...

Otevřená Kinclova zpověď: Vězení ze mě udělalo lepšího člověka
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud