Americká studentka zemřela po pádu ze skály. Chtěla mít hezkou fotku

Magazín Magazín
17. 4. 2019 18:00
Dvacetiletá Američanka podle svých spolužáků a dalších svědků stála na skalním výčnělku, aby si pořídila fotku ze školního výletu na náhorní plošině Ozark Mountains. Při přešlapování ale spadla do údolí, kde zemřela.
Skalní výčnělek Hawksbill Crag v národním parku Ozark Mountains.
Skalní výčnělek Hawksbill Crag v národním parku Ozark Mountains. | Foto: Shutterstock

Andrea Nortonová patřila mezi studenty Univerzity Briar Cliff, kteří se každý rok vypravují na pěší túru do arkansaského národního parku Ozark Mountains. O nehodě informovala americká CNN

Podle jejího učitele jezdí univerzitní studenti na stejné místo již dvacet let a podobná nehoda se jim nikdy nestala. Nortonová byla podle svých učitelů vynikající studentkou a hráčkou univerzitního volejbalového týmu. 

Místní šerif Glenn Wheeler americké televizi řekl, že pády na výčnělku Hawksbill Crag bývají časté. "Nejsou to vždy fatální pády, ale bývají hlášena zranění," dodal šerif pro zpravodajský web KY3 s tím, že ročně řeší zhruba deset takových případů.

Uvedl také, že je to sice úžasné místo, ale jeden špatný krok může stát turisty život. 

Dvacetiletá Američanka není první, která kvůli fotce na neobvyklém místě přišla o život. Případů, kdy turisté věnují větší pozornost dokonalému snímku než svému okolí, přibývá.

Loni v listopadu si indický pár chtěl pořídit nezapomenutelnou fotku z vyhlídky Taft Point v Yosemitském národním parku. Mladý pár skončil 245 metrů pod skálou, z níž předtím shlížel na krajinu.

Jedním z výherců loňské tzv. Darwinovy ceny byl zase muž, který při vykonávání potřeby v lese spatřil medvěda a místo toho, aby utekl, si s ním rozhodl udělat selfie. Zvíře muže na místě usmrtilo. 

 

Právě se děje

Další zprávy