Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Filmové premiéry: prokletý přízrak hledá v troskách Leningradu Yettiho

Kultura

  18:00
PRAHA - Třetí dubnový týden míří do českých kin pětice snímků. Atmosferický horor doplní ruský válečný film, kouzelně animované putování za bájnou příšerou, hmyzí dobrodružství v trávě a proměna feťáka v hluboce věřícího člověka.

Plakát k filmu Zachránit Leningrad (2019). foto: STUDIO AVK

La Llorona: Prokletá žena
USA, režie Michael Chaves

Jistá žena kdysi v záchvatu utopila v řece dvě své děti a pak se do ní vrhla sama. Díky svému žalu ani ve smrti nenašla klid. Stal se z ní totiž děsivý přízrak zvaný jako la Llorona, neboli Uplakaná. Její hlad ale sílí a má neukojitelnou touhu pomstít se těm, kdo jsou na tom líp než ona. Proto začíná strašit v Los Angeles a cílí znovu na děti...

Zachránit Leningrad
Rusko, režie Aleksej Kozlov

Leningrad je v německém obležení. Před bombami a smrtí utíkají milenci Nasťa a Kosťa. člun, který je má odvést do bezpečí, se však dostává do ukrutné bouře. Místo klidných vod se ale dočká náletu nepřátelských letadel. Kdo přežije a kdo skončí na studeném dně?

Hledá se Yetti
Kanada/USA, režie: Chris Butler

Starosvětského aristokrata Lionela Frosta lákají dobrodružství a objevy. Neustále se snaží pokořovat sám sebe a proto si jako cíl své poslední výpravy vybere opravdovou lahůdku - v severní divočině chce objevit bájného Yettiho. Tím to ale zdaleka nekončí. Pan Článek, jak je Yetti nazýván (je totiž vývojovým článkem mezi člověkem a opicí), má vlastní cíl. Tím není nic jiného, než bájné údolí Šangri-La, kde žije jeho bratranec. A pomoct mu může právě jen Frost.

Mrňouskové 2: Daleko od domova
Francie/Čína, režie Hélene Giraudová a Thomas Szabo

Zima se kvapem blíží! Zásoby na zimu jsou nutností. Během jejich shromažďování ale roztomilá malá beruška zapadne do balíku, který je odeslán do slunného Karibiku. Její starostliví rodiče tak musí dát dohromady partu složenou z všeljakého hmyzu a vydat se za záchranou. Cesta na druhou stranu zeměkoule ale nebude vůbec jednoduchá.

Modlitba
Francie, režie Cédric Kahn

Thomas (Anthony Bajon) je chlapec závislý na drogách. Odjíždí do odlehlého kláštera v Alpách, kde se má se svou závislostí poprat. Zde je vystaven přísné řeholi, která z něj učiní velmi věřícího člověka. Působivé drama vypráví o rozpolcenosti lásky k člověku a Bohu.

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.