Hlavní obsah

Poslankyně ODS, která se postavila za Klause ml., chce odejít z klubu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Poslankyně ODS Zuzana Majerová Zahradníková je rozhodnutá odejít z poslaneckého klubu ODS. Řekla to v televizi Nova. Majerová ve středu hlasovala proti vyloučení Václava Klause ml. ze školského výboru. Předseda ODS Petr Fiala v prohlášení uvedl, že o chystaném kroku poslankyně nevěděl a dozvěděl se o něm až z médií.

Foto: René Fluger, ČTK

Poslankyně ODS Zuzana Majerová Zahradníková

Článek

„O změně stranických barev neuvažuji, ale je pro mě velice těžké koexistovat s kolegy v klubu, kteří nechápou moje rozhodnutí, asi mají jinou morální integritu, nikterak to nesnižuji, ale ano, zvažuji odchod z poslaneckého klubu ODS,” uvedla ve středečních Televizních novinách na TV Nova Majerová Zahradníková.

Na přímý dotaz, zda zvažuje, nebo už je rozhodnutá, dodala: „Ano, jsem rozhodnutá.”

Podle ní strana staví řešení vnitrostranických sporů nad kvalitu vedení školského výboru. „Nemohu hlasovat pro odvolání Václava Klause ze školského výboru. Vždy jsem byla zastánce odbornosti a kvalifikace,” řekla Zahradníková během dne.

ODS tvrdí, že podle dohod při ustavování Sněmovny má nárok na tři místa ve školském výboru. Jelikož Klause v polovině března vyloučila ze strany, měla ve školském výboru pouze dvě místa.

Předseda ODS Petr Fiala ve středu v zaslaném prohlášení uvedl, že se o avizovaném odchodu Majerové Zahradníkové z klubu dozvěděl z médií. „Ani já, ani pan předseda klubu (Zbyněk Stanjura - pozn. red.) jsme paní poslankyní nebyli o jejím kroku informováni. Nikdo paní poslankyni nevyháněl, ale nikdo jí v opuštění klubu nebránil. Zřejmě je její osobni vztah k VK ml. silnější než její vztah a loajalita k ODS. Vylučuji, že by ji někdo další následoval,” reagoval Fiala.

Václav Klaus minulý týden uvedl, že se svým otcem chystá novou stranu.

Reklama

Výběr článků

Načítám