Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

NHL: Pastrňák nasměroval Boston dvěma góly k důležité výhře

Sport

  7:30
NEW YORK - Útočník David Pastrňák se zasloužil v úvodním kole play off NHL dvěma góly o výhru Bostonu 6:4 v Torontu a byl vyhlášen největší hvězdou zápasu, po kterém je série vyrovnaná 2:2. Vítězství podpořil jednou asistencí David Krejčí. Dallas porazil doma Nashville 5:1 a mezi oběma týmy je stav série po čtyřech zápasech také nerozhodný 2:2.

David Pastrňák (88) během zápasu Boston Bruins proti Toronto Maple Leafs. foto: ČTK

Boston na přelomu první a druhé třetiny ztratil dvoubrankový náskok, ale vrátil mu ho slepenými góly během 95 sekund Pastrňák. Český útočník, který si připsal v předchozích třech utkáních jen asistenci, nejdříve v přečíslení dva na jednoho usměrnil do branky přihrávku Brada Marchanda. Stejný hráč mu připravil o chvíli později v přesilové hře palebnou pozici a havířovský rodák střelou bez přípravy zvýšil na 4:2.

Výsledky NHL

1. kolo play off NHL:

Východní konference - 4. zápas:

Toronto - Boston 4:6 (stav série: 2:2)

Západní konference - 4. zápasy:

Dallas - Nashville 5:1 (stav série: 2:2), Colorado - Calgary 3:2 v prodl. (stav série: 3:1)

Zdeno Chára dostal Boston na začátku třetí třetiny střelou od modré čáry do tříbrankového trháku. Toronto se ale nevzdalo a i díky Austinu Matthewsovi, který v utkání dvakrát skóroval, snížilo na rozdíl jediné branky. Jistotu druhé výhry získali hosté až v závěrečných sekundách, kdy Krejčí vybojoval v rohu kluziště puk a vyhodil ho z obranného do střední pásma. U kotouče byl nejrychleji Joakim Nordström a trefil prázdnou branku.

Dallas rozhodl gólovou smrští v úvodních čtrnácti minutách, po kterých vedl i díky třem využitým přesilovým hrám 4:0 a vyhnal brankáře Pekku Rinneho na střídačku. V polovině zápasu zvýšil druhou trefou v zápase Roope Hintz na 5:0 a Nashville zaznamenal alespoň čestný úspěch ve 49. minutě. Obránce Dallasu Roman Polák zblokoval osm střel, suverénně nejvíce ze všech hráčů na ledě.

Autor: