Hlavní obsah

Štěkající plyšoví pejsci z Číny mohou být nebezpeční, varuje inspekce

Na trhu se objevily dvě hračky z Číny, které mohou být pro nejmenší děti nebezpečné. Jedná se o malé štěkající psy, jeden je s červenými mašlemi a druhý má brýle a klobouk. Nebezpečné jsou snadno vyjmutelné baterie a další malé části, informoval ve čtvrtek mluvčí ČOI Jiří Fröhlich.

Foto: ČOI

ČOI objevila nebezpečné hračky

Článek

Inspektoři ČOI zjistili, že u obou hraček je možné otevřít bez použití nástroje bateriové pouzdro a vyjmout z něj tužkové baterie, které malé děti mohou vložit do úst a cucat je. Dále hračky obsahují malé části, jako je například rolnička s pružinkou, které mohou být pro děti rovněž nebezpečné – mohou je spolknout nebo vdechnout.

Výrobky také neobsahují informaci o tom, pro který věk dítěte jsou určeny, a neobsahují ani upozornění na nebezpečí malých částí, které obsahují.

Foto: ČOI

ČOI objevila nebezpečné plyšové pejsky s mašlemi a brýlemi

„Na bříšku obou modelů pejska je umístěné plastové pouzdro se dvěma bateriemi typu AA. Uzavření tohoto bateriového pouzdra je konstrukčně vyřešeno pomocí západky a šroubku, který ale na výrobcích nabízených k prodeji chyběl. Některým dětem ve věku do tří let se může podařit, a to i bez použití nástroje, tuto západku otevřít a baterie z pouzdra vyjmout,” uvedl Fröhlich.

U pejska s červenými mašlemi chybí rovněž jakékoliv identifikační údaje o výrobci či dovozci hračky do České republiky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám