Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Vyřazení City nesl Guardiola trpce. Je to kruté, ale musíme to přijmout, řekl

Krutý. Tak označil označil způsob vyřazení Manchesteru City ve čtvrtfinále Ligy mistrů s Tottenhamem trenér Pep Guardiola. Ve třetí minutě nastavení vstřelil útočník Raheem Sterling pátý gól "Citizens", který v tu chvíli zajišťoval týmu postup. Jenže branka kvůli ofsajdu neplatila. "Jsme blízko postupu a vzápětí jsme venku. Je to kruté, ale musíme to přijmout," řekl Guardiola.

Trenér Manchesteru City Pep Guardiola
zdroj: ČTK/AP

"Sterlingův gól jsem viděl. Když se rozhodčí rozhodli, že je to ofsajd, tak je. Co mám říct? Je to těžké," uvedl osmačtyřicetiletý Španěl. City se mezi čtyři nejlepší celky Ligy mistrů dosud probojovali pouze v sezoně 2015/2016.

Akce se zrodila poté, co se hostující Eriksen ocitl v obklíčení hráčů Manchesteru a místo aby uklidil míč do bezpečí, rozhodl se pro zpětnou přihrávku. Do ní se vložil domácí Bernardo Silva, který prodloužil balon na Agüera. Argentinský útočník nahrál Sterlingovi, který v ten moment dokonal hattrick.

Kvůli Agüerově postavení mimo hru nebyl však gól uznán. Rozhodnutí překvapilo i hráče Tottenhamu. "Běžně se dožadujete ofsajdu nebo faulu, ale tady nikdo na ofsajd ani nepomyslel," přiznal obránce Vertonghen. "Všichni jsme leželi na zemi. Zbývalo ještě pár minut, chtěl jsem, aby všichni vstali, ale do toho zasáhl videorozhodčí a zachránil nás," dodal jednatřicetiletý Belgičan.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Manchester City – Tottenham

"Jsem jeden z nejšťastnějších lidí na světě. Myslel jsem, že je po všem. Naštěstí rozhodčí odpískal ofsajd," oddechl si Eriksen.

Video se zapojilo do akce i při gólu Fernanda Llorenteho, který ve 73. minutě ve vápně po rohovém kopu snížil na 3:4 a posunul "Kohouty" do semifinále. Video prokázalo, že španělský útočník rukou nehrál. "Video podporuju. Z jednoho úhlu pohledu vypadá Llorentův gól jako zásah rukou, ale z pohledu rozhodčího nikoli. Jsem za spravedlivý fotbal a férová rozhodnutí. Rozhodčím se občas musí pomoc," prohlásil Guardiola.

Manchester zatím v sezoně vybojoval dvě trofeje. Zkraje ročníku si ve finále anglického Superpoháru poradil s Chelsea a stejného soupeře zdolal i v únoru v závěrečném klání Ligového poháru. V květnu čeká "Citizens" finále Anglického poháru proti Watfordu. V Premier League ztrácí Guardiolovi svěřenci dva body na vedoucí Liverpool, oproti němuž však mají utkání k dobru.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články