Po příchodu Dominiky na svět se počet příslušníků hercovy rodiny začíná blížit dvacítce. Na rodinný výlet by už potřebovali autobus. Klan se utěšeně rozrůstá, jeho zakladatel taky pro to udělal, co mohl. Oženil se celkem čtyřikrát. První hercova manželka se jmenuje Arnoštka (71), druhou Zuzanu (68) si vzal dvakrát.

Naposledy řekl ANO v roce 1991 po osmileté známosti produkční Jáje (75). Dali dohromady rovnou čtyři dcery. „Jája vyniká ve stmelování lidí. Díky ní se všichni dohromady máme rádi a vídáme se. Ona dokonce jezdí s mými bejvalkami na dovolenou,“ nemůže si ji Pepa vynachválit. 

Od Moniky, Zuzany, Markéty a Terezy mají už sedm vnoučat. No a vnuk Dominik od dcery Markéty udělal z dědečka rovnou pradědečka. „V mládí jsem rodinný život kvůli práci moc nepoznal. Teď si to vynahrazuju!“ usmívá se Dvořák. Diváci si ho mohou připomenout v reprízovaných seriálech Nemocnice na kraji města a Rozpaky kuchaře Svatopluka. Právě při jeho natáčení v roce 1983 se Pepa seznámil s Jájou, která pracovala jako produkční v tehdejší Československé televizi.

Josef Dvořák oslaví za týden 77. narozeniny. S každým přibývajícím rokem vypadá lépe. Hraje tenis, chodí na fotbal a náruživě rád pobíhá po jevišti. „Herec si nejlépe odpočine, když může hrát. Když má kliku, stane se mu divadlo radostí a je vyhráno,“ říká k tomu.

VIDEO: Josef Dvořák: Na vnoučata musím mluvit jako maxipes Fík.

Video
Video se připravuje ...

Josef Dvořák: Na vnoučata musím mluvit jako maxipes Fík. Adam Balažovič

Fotogalerie
30 fotografií