Miloš Gašpar na tom nebyl dlouhodobě zdravotně dobře. „Před třemi lety prodělal mrtvici, ale snažil se nepřízeň osudu překonat. Odletěl teď proto do Thajska, snažil se rehabilitovat, našel si i nějakého léčitele. Byl na jiném ostrově než já, takže jsme si jen telefonovali,“ prozradil Blesku Pásek, který byl shodou okolností v Thajsku na dovolené také.

„Počítal s tím, že to tam rozchodí. Když mi volal naposledy, stěžoval si, že mu ten léčitel dává hrozné ‚koule‘ a že ho bolí srdce. A pak to náhle přišlo, zkolaboval a prý na místě zemřel,“ dodal Pásek s tím, že Gašpar zemřel před třemi týdny.

Gašpar od loňského dubna, kdy Pomeje odešel od manželky, až do hercovy listopadové hospitalizace v nemocnici s Jiřím hospodařil v půjčeném bytě, který podle mnohých připomínal squat. Právě kvůli spolubydlícímu a nevyhovujícím podmínkám v domácnosti Pomejeho manželka Andrea nechtěla do bytu pouštět Jiřího dceru Aničku.

Pásek už je zpět z Thajska doma, podle dalších informací Blesku se ale stále řeší repatriace těla Miloše Gašpara. Pro Páska je to další bolestivá zpráva během několika měsíců. Byt, který věnoval svým dvěma blízkým přátelům, tak nadobro osiřel. Jiří Pomeje zemřel letos 26. února.

Fotogalerie
99 fotografií