Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Nestvůry už se třesou. Seriálový Zaklínač se podívá na obrazovky nejspíš ještě letos

Kultura

  14:00
RIVIE/BLAVIKEN - Zaklínač Geralt z Rivie (Henry Cavill), známý také jako Řezník z Blavikenu nebo Bílý vlk, se své seriálové podoby dočká ještě letos na podzim nebo v zimě. Tak to vyplývá ze zpráv zábavního giganta Netlixu.

Hanry Cavill jako Zaklínač Geralt z Rivie. Znám také jako Bílý vlk nebo Řezník z Blavikenu foto: CD PROJEKT RED

„Ocel je na lidi a stříbro na monstra.“ Zaklínače lze již zdálky zpozorovat díky dvěma mečům na zádech a stříbrnému amuletu s hlavou zvířete na krku. Zaklínač Geralt, který si z bojů s lidmi i příšerami často kromě šrámů tělesných odnáší i ty na duši, se kvapem blíží. Podle magazínu Deadline se diváci seriálu dočkají již ve čtvrtém čtvrtletí (říjen-prosinec) tohoto roku. 

Zaklínač Geralt z Rivie. Znám také jako Bílý vlk nebo Řezník z Blavikenu.
Cirilla je princezna z Cintry. Na snímku je ztvárněná fanynkou.

Titulní roli ztvárnil herec Henry Cavill (Superman, Mission:Impossible - Fallout). Ten se podle mnohých fanoušků do role nehodil už od začátku. Mezi favority diváků dříve patřili herci Mads Mikkelsen, Nikolaj Coster-Waldau, kterého proslavila role Jaimeho Lannistera ze seriálu Hra o trůny, a Vigo Mortensen, jenž si zahrál Aragorna v Pánu prstenů

Cavilla doplní například Anna Chalotraová (Yennefer z Vergenbergu), Freya Allanová (Cirilla „Ciri“ z Cintry), Adam Levy (Druid Myšilov) nebo Björn Hlynur Haraldsson (král Eist Tuirseach).

Zaklínače pro Netflix adaptovala Lauren Schmidt Hissrichová. Ta pro Netflix zpracovala již komiksové Defenders a Daredevila. Zároveň je i hlavní producentkou seriálu. Do producentského křesla vedle ní usedl Sean Daniel. Ten má na kontě třeba všechny čtyři díly filmové Mumie včetně předloňského remaku s Tomem Cruisem.

Svět hltá Geralta

První povídky o Geraltovi začaly vycházet v osmdesátých letech v polském magazínu Fantastyka, který se věnoval sci-fi a fantasy. Vyšlo osm knížek. Zaklínač se stal tak populárním, že vznikla i řada deskových her, komiksů a trojice úspěšných videoher. Právě kritikou oceňované videohry Geralta proslavily po celém světě.