Notre-Dame: Muslimové se radovali? To se šmejdi radovali i po Zélandu, říká Jan Cemper

18.04.2019 14:31

Je dobře, že se řada muslimů skládá na obnovu vyhořelé katedrály Notre-Dame, řekl ParlamentnímListům.cz publicista a šéfredaktor serveru Manipulátoři.cz Jan Cemper. „Jestli se někteří radovali? Je to možné. Však je možné si vzpomenout, kolik lidí se radovalo nad již zmíněným útokem na Novém Zélandu. Šmejdi jsou mezi každým etnikem, každou skupinou osob,“ dodává. On sám prý na obnovu Notre-Dame přispěl 500 korunami a 50 eury.

Notre-Dame: Muslimové se radovali? To se šmejdi radovali i po Zélandu, říká Jan Cemper
Foto: Vít Hassan
Popisek: Jan Cemper, organizátor protestu proti Miloši Zemanovi a KSČM

Dříve, než se podařilo Notre-Dame uhasit, přispěchala oficiální místa s důležitou zprávou. Úřad pařížského prokurátora vyloučil žhářství či souvislost s terorismem a uvedl, že případ považuje za nehodu. V souvislosti s tím, jak média informují o vlně teroristických útoků na území Evropy, působí taková zpráva na mnoho lidí jako rudý hadr na býka. K čemu jsou tato blesková vyjádření dobrá?

Dobrý den. Blesková vyjádření jsou možná, pokud je známá příčina požáru, což se domnívám, že v tomto případě hasiči od začátku tušili a nechávají pouze na vyšetřovatelích, aby jejich domněnku potvrdili, nebo vyvrátili. Myslím si, že to není nic zvláštního. Pokud úřady tuší, proč požár vznikl, mají povinnost uklidnit občany. I tak se šíří spousta konspirací.

Anketa

Přispějete na obnovu katedrály Notre-Dame?

hlasovalo: 13038 lidí

Spojí tragédie rozdělenou francouzskou společnost? Myslíte, že může vzniknout podobné hnutí, které kdysi v Praze dokázalo obnovit Národní divadlo? Někteří miliardáři již přislíbili ohromné částky v řádech stamilionů eur…

No. Dnes jsem slyšel, že na účtu sbírky už je téměř miliarda eur. Takže s množstvím financí určitě nebude problém. Ano, domnívám se, že událost může spojit rozumné lidi, kterých, věřím, je drtivá většina. Určitá úzká skupina lidí bude, bohužel, dál šířit konspirace a rozeštvávat společnost.

Měli bychom i my, Češi, přispět na obnovu Notre-Dame? Přispějete vy sám?

Katedrála je jeden ze symbolů nejen Francie, ale i evropské civilizace. Takže nějaká pomoc je namístě. Já osobně jsem přispěl 500 Kč prostřednictvím Open Doors a 50 eur přímo na sbírku. Zároveň ovšem jako člověk milující naši zemi, naše památky bych rád upozornil, že i v ČR je spousta památek v havarijním stavu a zaslouží si renovaci.

Alexander Tomský předpokládá, že ve státech s muslimskou většinou již brzy žádné kostely nebudou. Jde podle vás o oprávněný předpoklad, nebo o šíření paniky?

Probůh. Přestavovat kostely na mešity nikdo nechce. Pokud je ve Francii velké množství mešit, spíše se bavme o muslimských modlitebnách, tak vznikají paralelně na kostelech. Největší mešita v Evropě je v Moskvě.

Osobně bych doporučoval třeba údajnému sociologovi Petru Hamplovi, který šíří, že z katedrály bude mešita, aby zašel k odbornému lékaři z oblasti psychiatrie. Musím říci, že jsem nečetl, co řekl pan Tomský. Ale co znám jeho texty o národním souručenství a jeho paralely s programem národního socialismu, asi jsem o nic nepřišel.

Západní elity, zejména pak ty levicové, podle Tomského vymyslely pojem „islamofobie“. Souhlasíte, že jde pouze o nálepku, nebo je to reálný problém?

Tak já nevím. Když někdo je schopný schvalovat teroristický útok na Novém Zélandu, kde mezi oběťmi byly i děti, tak ať si každý odpoví.

Je pravda, že se muslimové v blízkosti požáru radovali, jak mají dokládat některé fotografie kolující na sociálních sítích? Jedna taková fotografie již byla odhalena coby podvrh…

Ano. Nejslavnější fotografie byla podvrh. Jestli se někteří radovali? Je to možné. Však je možné si vzpomenout, kolik lidí se radovalo nad již zmíněným útokem na Novém Zélandu. Šmejdi jsou mezi každým etnikem, každou skupinou osob.

Známý publicista a youtuber Paul Joseph Watson sdílel video, na kterém je patrné, jak uživatelé Facebooku reagovali na přímý přenos požáru Notre-Dame. Na videu je vidět mnoho smějících se smajlíků, které jako reakci používali uživatelé povětšinou arabsky znějících jmen. Video vyvolalo divokou diskuzi, včetně toho, že je někteří lidé označili za hoax. Bylo tedy pravé, nebo podvržené? Případně klamalo jinak?

Tak za prvé. To, že někdo má arabské jméno, neznamená, že je muslim. Za druhé, spousta účtů může být falešných. Stačí si vzpomenout na čin SPDáckého teroristy Jaromíra Baldy, který na místě rozhazoval letáčky s údajně islámským textem.

Ale, jak jsem řekl. Šmejdi jsou mezi každým etnikem. Pokud jsem volal, aby ti, co schvalovali útok na Novém Zélandu, byli co nejpřísněji potrestáni za schvalování terorismu, tak bych byl pokrytec, kdybych nevyzýval k tomu samému v tomto případě. Pokud mezi „radujícími se“ je nějaký žadatel o azyl, měl by být vyhoštěn. Jak jsem již řekl, ta katedrála je symbolem evropské civilizace. A pokud tu chce někdo žít mezi námi, musí si být vědom, že evropská civilizace má především křesťanské základy.

Mám radost, že kromě těchto excesů se spousta muslimů i skládá na obnovení katedrály. Možná by to chtělo statistiku, kolik lidí s arabským jménem se požáru smálo a kolik lidí přispělo na obnovu. Přičemž u banky nezfalšujete jméno, takže je to průkaznější než FB účet, který si může založit každý, na jaké chce jméno.

Jinak. Když už jsme u těch podvrhů, podvrh bylo i video, ve kterém se po ochozech katedrály údajně procházel nějaký muslim. Tedy, ne podvrh, ale video bylo úmyslně ve velmi špatné kvalitě. Protože v originální kvalitě je naprosto zřejmé, že mužem byl hasič. Těch podvrhů byla celá řada.

Jak si vysvětlujete, že mnozí Češi měli prakticky ihned po vypuknutí požáru jasno o tom, kdo za tím stojí?

No. Pana Hampla už jsem komentoval; a v této souvislosti bych to viděl i u ostatních. Dnes je Zelený čtvrtek, zítra oficiálně začínají Velikonoce. Přeji tedy čtenářům co nejpohodovější prožití těchto křesťanských svátků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

4:44 „Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

Vítězstvím Petera Pellegriniho v prezidentských volbách se nám nejbližší národ vymanil z jednostrann…