Miroslav Horák
18. dubna 2019 • 15:34

Kometa mění kouče. Zábranský končí, jméno jeho nástupce vás překvapí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva velké extraligové tituly, obrovská euforie, letošní semifinále play off a …. A konec. Jak už dříve avizoval, Libor Zábranský po velmi úspěšné misi odstupuje z pozice hlavního kouče Komety Brno, a to především proto, aby měl čas nachystat co nejhladší průběh výstavby nové arény. Kdo tedy nastoupí místo něj?



To jméno, které je v tuto chvíli nejžhavějším adeptem, vás zaručeně překvapí. Podle informací iSport.cz je blízko dohodě k snovému angažmá Petr Fiala, dosavadní trenér olomoucké mládeže.

Že je s 59letým trenérem v úzkém kontaktu, potvrdil pro iSport.cz přímo šéf klubu Libor Zábranský.

„Můžu definitivně potvrdit, že v příští sezoně nebudu v Kometě působit jako head coach. O nástupcích na tuto pozici jednáme a jedním z adeptů je i Petr Fiala,“ prohlásil Zábranský s tím, že hotovo však stále není. „Oficiálně bude vše oznámeno, až budou veškerá jednání uzavřena a podepsána,“ dodal.

Do Brna tedy rozhodně nepůjde Vladimír Růžička nebo Miloslav Hořava, jak se také spekulovalo. „Ne, s Kometou jsem nevedl řeč,“ přiznal aktuálně Hořava a i Růžička byl proti.

Petr Fiala je bývalým kladenským ligovým hráčem, kde trávil čas mezi roky 1979 a 1992, poté vyrazil dohrát kariéru do německého Gelsenkirchenu. Posléze byl asistentem hlavního trenéra v Kladně, v Jihlavě a v Litvínově. Od sezony 2007/08 Fiala působí na Hané, střídavě na pozicích trenérů áčka a mládežnických kategorií. V branži platí za schopného a pracovitého odborníka.

Jiří Dopita s Petrem Fialou se radují z postupu Olomouce do extraligy v roce 2014Foto Jaroslav Legner (Sport)

Mistr padl! Zaplněná aréna hlasitě děkovala Kometě
Video se připravuje ...

Hokejisté Komety Brno třetí titul v řadě nezískají.
Hokejisté Komety Brno třetí titul v řadě nezískají.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud