Na poslední rozloučení s manželem dorazila Andrea Pomeje sama bez dcery Aničky a přítele Petra Plačka. „Malé děti to vnímají celé jinak a věděla jsem, že by to pro ni bylo traumatizující, proto jsem dceru na pohřeb nevzala. Nejtěžší bylo jí oznámit, že tatínek už není. Předtím jsem hodně o tomto tématu četla a zjistila, že nejdůležitější je dětem nelhat. I když mám nového partnera, Petr se nikdy nebude snažit Aničce dělat tátu. Tím navždy bude Jirka,“ řekla Blesku dýdžejka, která promluvila o tom, jak přežila pohřeb.

Myslela jsem si, že budu silnější, popravdě mě to celé kolem Jirky složilo. Přemýšlela jsem, že si na pohřeb dám uklidňující léky, ale došlo mi, že je to veřejná akce, a tak jsem je raději vynechala. Doteď to mám celé v mlze, nechápu, jak jsem to celé přežila.“

Na Jirku si Andrea vzpomene každou chvíli a občas se rozpláče. Hlavně když se to týká dcery. „Anička o tatínkovi sice moc nemluví. Občas si na něj vzpomene při situacích, které prožívali spolu. Třeba když nakupujeme ovoce a ona řekne, že přesně tohle zažívala s tátou. Hodně jsem nad tím přemýšlela, zda bych udělala něco jinak, a přišla jsem na to, že ne. Ničeho nelituji. Co jsem ale nečekala a nejvíc mě zlomilo, bylo to, jak rychle se rakovina vrátila a jak to šlo rychle. Jsem ve spojení s Jirkovými rodiči a Anička k nim pojede na prázdniny. Chci, aby k sobě měli blízko a i jejich prostřednictvím nezapomněla na tatínka,“ prozradila Pomeje.

Jiří Pomeje podlehl zákeřné rakovině letos 26. února a poslední rozloučení proběhlo 6. března v Českých Budějovicích.

VIDEO: Poslední rozhovor Jiřího Pomeje (†54) v Blesku: Můj život byl jeden velký mejdan

Fotogalerie
25 fotografií