EF Podcast #17: Bláznivá Liga mistrů

18.04.2019, 18:28, aktualizováno 18.04.2019, 18:28
Komentáře a souhrny
Jak je možné, že podceňovaný outsider vyřadí dva velkokluby? Může Ajax Ligu mistrů vyhrát? Proč Juventusu další útok na vysněnou trofej nevyšel a vyplatil se nákup Ronalda? A co Pep Guardiola, proč se mu v Lize mistrů v poslední době tolik nedaří? To vše a mnohem víc v novém EF podcastu.

Ajax šokoval Evropu, když utnul v osmifinále utnul titulové naděje obhájců z Realu Madrid. Tento týden borci pod taktovkou Erika ten Haga úřadovali znovu a odnesl to turínský Juventus. Hegemon Serie A se domníval, že příchod legendárního vítěze s velkým V Cristiana Ronalda bude znamenat doručení toužebně očekávané trofeje na stadion Juve, oslavy se však musí minimálně o sezonu odložit.

Fotbal značky Ajax baví Evropu a hráči jako de Jong nebo de Ligt už se těší na lukrativní angažmá. Dojde Ajax až do finále?

Juve končí v Champions League minimálně o měsíc dříve, než fanoušci Bianconeri čekali. Jak je možné, že si tým kolem Ronalda, Dybaly nebo Mandžukiče nevěděl s mladíčky z Ajaxu rady? Jednalo se pouze o nepodařené dvojutkání, nebo jsou lapálie v Turíně rozsáhlejšího charakteru? A měl by skončit trenér Max Allegri, nebo je stále tím nejvhodnějším mužem pro lavičku černobílých hochů?

Zatímco Juventus došel v posledních letech alespoň občas do finále, Pep Guardiola od odchodu z Barcelony neví, co to finále Ligy mistrů je. Tři pokusy v Bayernu, tři pokusy u Citizens, nula účastí v souboji o trofej. Třikrát se cesta slavného kouče za vítězství zarazila v semifinále, dvakrát ve čtvrtfinále a jednou dokonce v osmifinále. Jak je možné, že jeden z nejlepších stratégů všech dob si neví v pokročilé fázi play off Champions League absolutně rady?

To vše a mnohem více rozebírá nový EF Podcast, v němž diskutují Robin Dufek, Jan Pikous a Marek Ustohal. Přejeme příjemný poslech.

EF Podcast #17: Bláznivá Liga mistrů

1) Úvod (00:52 - 02:12)
2) A jaxte vyřadili Juventus? (02:12 - 41:33)
3) Man City - V PL král, v LM páže (41:33 - 56:49)

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (83)

Přidat komentář
Agent z Melmacu

toooo looong did not heeeear

Reagovat
fantomas

*listeeeen

Reagovat
fenixLFC

Nic s liverpoolom? dislike

Reagovat
pobody's nerfect

ještě je brzo, na to bude čas později

Reagovat
drussbarb

Rád si poslechnu, díky!

A udělejte radost i fandům Barcy a udělejte něco o ní / Messim

Reagovat
Kixi Syhimour

Však mají tenhle podcast...

Reagovat
David143

Super, hned si jdu poslechnout

Reagovat
David143

Jinak doufám, ze bude opět někdy v blízké době podcast zaměřený na PL a u mikrofonu The Holy Trinity, Piky, Usty a Counter

Reagovat
Counter

Toho se s největší pravděpodobností nedočkáš.

Reagovat
fantomas

Už si s tim praštil, nebo proč?

Reagovat
Counter

Museli bychom vyhodnotit naše prognózy ze začátku sezony a na ostatní by vrhalo špatné světlo, jak dobře jsem to trefil.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bbbauch

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Kluci, dobrý podcast. Už víc jak 25 let fandím Ajaxu, tak jsem byl zvědavý, co Vy na to.

Jen to trhá uši: čte se: fan de Béik, Zijech.

I teď je to trochu pohádka, ale Ajax vždycky pojede stylem vychovat, prodat a 3 až 5 let stavět do základu mláďata, které se časem otrkají. .

Jestli berete někdy do podcastu fanoušky, tak se za Ajax hlásím:-) s Tottenhamem to vidím 50:50.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Three little birds!

Reagovat
Muffi

Jinak u Juve je podle mě problém, že jim chybí hodně v záloze a částečně i v útoku technická kvalita.

Reagovat
CHONG

Semifinálové dvojice jsou super zajímavé a osobně to vidim na anglické finále, což se mi sice úplně nezamlouvá ale na druhou stranu Pochemu a Kloppovi to prostě nejde nepřat.

Reagovat
Kixi Syhimour

Já si myslím, že to vyhraje Totáč

Reagovat
Kixi Syhimour

Jakoby bez ohledu na soupeře pro finále

Reagovat
CHONG

Já věřím nejvíc vám, už vloni jste na to měli, nebýt toho blackoutu Kariuse.

Reagovat
Visca el barca

Tak jasně, protože nenávidíš Barcelonu.

Reagovat
CHONG

To pochopitelně taky, ale prostě vám proti Live nevěřím, zvlášť jestli na Anfieldu předvedete něco podobného jako na Old Traford.

Reagovat
technecium

Nevíš. Na jednu stranu hrajem na oko sračku, na druhou ty týmy z toho byvaji taky dost mimo a neví co s námi dělat, protože měli nějakou strategii jako reakci na nás. Podobně to Zidan vydrtil s Realem.

Reagovat
CHONG

Uvidíme

Reagovat
technecium

Pro mě je Liverpool asi mírný favorit. Ale rozhodně nic nevzdávám.

Reagovat
CHONG

Samozřejmě, to by byl hodně smutný přístup.

Reagovat
Visca el barca

Liverpool je o dost víc hratelnější než loni. Ač to v lize nevypadá. Sejmul je Pep i Psg. Já nám letos věřím.

Reagovat
Counter

Letos jsou lepší, mají méně slabin, nejsou tak závislí na jednotlivcích (max. na Van Dijkovi) a už ani tolik neplýtvají silami, takže ani na konci sezony nejsou vyplivnutí.

Reagovat
Generalní Gladiator

Pokud máš nakoukáno něco barcelony,jak vidíš šance?

Reagovat
Counter

Vůbec si to netroufám odhadovat, tyhle zápasy už rozhodují detaily.

Čekal jsem, že Liverpool letos v LM neuspěje, protože se předně soustředí na ligový titul, ale Bayern smetli a pak měli lehký los v podobě Porta. Jejich zbylé zápasy v PL jsou navíc taky papírově snadné, takže by se Barceloně měli vyrovnat.

Reagovat
technecium

Liverpool má tu výhodu, že hrál s víc top top soupeři v této sezóně. PSG, Bayern, City vs co Barca? Atletico, který je posledních 5 let v úpadku? Real? Letos? United? Těžko. Tottenham? Těžko.

Reagovat
Counter

Tak Tottenham bych teď zrovna moc neshazoval A nehledal bych v tom nějaký velký rozdíl, Barcelona hraje těžké zápasy každoročně a není to tým zelenáčů, kteří budou v takovém dvojzápase posraní za ušima.

Reagovat
technecium

Tottenham sám neví, jak postoupil přes City

Reagovat
Kixi Syhimour

Štěstí tam hrálo svou roli, ale neshazoval bych to, že to sami nevěděli. Ten tým ukázal sílu.

Reagovat
Counter

Stejně jako loni nevěděli, jak s Realem uhráli remízu a výhru, jak si to na férovku rozdali s Juve nebo letos zmydlili Dortmund a uhráli remízu na Barceloně. A do toho kvalitní výsledky v PL. Jasné no, všechno náhoda.

Reagovat
stas87

Zmydlili Dortmund...no v odvete mohli po polcase prehravat 2-0 a kurva tazko by sa im hralo na Westfalen Stadionu. Herne to na 4-0 skratka nebolo.

Reagovat
Counter

To je celkem jedno, měli luxusní náskok z prvního zápasu, Dortmundu (stejně jako ManCity) dali lekci z efektivity.

Reagovat
smazaný uživatel

tě to mrzí, že je Guardiola venku co

Reagovat
Visca el barca

Ale taky daleko míň běhaj a presujou. Prostě tam vidím dost oken, kterých je Messi schopen potrestat. Jsou stabilnější to ano, ale proti top týmům mi přijdou zranitelnější.

Reagovat
Counter

No však jo, díky tomu mají pořád hodně sil. A nemysli si, že když na to přijde, tak že Barcelonu pod tlak nedokáží dostat - jde o to, že ten hypernáročný pressing už nemusí praktikovat v kuse celou sezonu, aby sbírali body.

Samozřejmě tím nechci Barcelonu nijak podceňovat, Messi je Bůh, jen prostě nesouhlasím s tím, že Liverpool je letos hratelnější než loni.

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak znova:

Loni jsem že zápasů s Big 6 měli bilanci 2-4-4. V LM jsme postoupili přes City (pomoc rozhodčích, nicméně, ok na City jsme to uměli) a přestříleli jsme Řím, který se mi jevil jako takový lepší Arsenal (nic proti). Proti Realu nic moc.

Letos máme bilanci 5-4-1 což je o 9 bodů více. V LM jsme vyřadili Bayern.

Reagovat
technecium

Hrajou víc jako zkušený tym, loni hráli jako zelenáči

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Hristo Stoichkov

Pořád si myslím, že s loňskou verzí (+ Alisson) bychom měli mnohem větší problémy. Letos se mi zdá jejich presink přeceňovaný, Spurs ho mají na velmi podobný úrovni a ve Wembley jsme si s ním poradili až nečekaně snadno. Možná mají víc těžkých zápasů v nohou, my máme naopak výhodu, že se nepotkali s týmem podobnýho ražení jako Barca. Jsem na to hodně zvědavý, ale úplně nerozumím tomu, jaký strach culés z toho dvojzápasu mají.

Reagovat
Kixi Syhimour

S PSG jsme doma vyhráli a počítat góly na dvojzápas ze skupin, se mi nejeví jako ideální.

Reagovat
vladis271

no no je to úplne naopak. Minulý rok to bola crazy jazda bez rozmyslu. Tento rok je to organizované.

Reagovat
smazaný uživatel

Loni měli Kariuse, letos mají gólmana..

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Kixi Syhimour

Taky se mi to nezamlouvá

Reagovat
Whitemedia

ale jde

Reagovat
meno

Dávej si pozor na prostě, nedá se to poslouchat.

Reagovat
celeb

S tym Guardiolom sa to dosralo v tom Mnichove. 1. seznu hrali fantasticky fotbal, este atraktivnejsi a ofenzivnejsi nez pod Juppom, neskutocne tlacili vonku v Mardide Real pred vlastnymi fanuskami ... a zrazu dostali behom chvilky z dvoch podobnych standardiek 2 goly (Ramos?).

Dalsiu sezonu zas mali obrovsku smolu v tom, ze mali neskutocne zdecimovany kader. I tak to bol proti nam vyrovnany zapas, ktory nam rozhodol Messi. 3. sezona v Mnichove - trochu smolny zapas proti famoznemu Atleticu. Cervena, famozny gol Griezmana?

So City to uz bolo horsie a zrejme je to nasledok tejto traumy. Monako s Mbappem, Bernadom Silvom v zivotnej forme a nezvladnuta odveta. S LFC to bolo takisto vyrovnane, drama a trochu aj o rozhodcoch.

Co sa mu da jednoznacne vycitat je 1. zapas v Londyne. Svoju vinu ma na tom aj Kun, lebo keby premenil, tak tento podcast by mal inu 2. cast, ale vela ludi sa divi, preco tam bolo az tolko zmien v zostave. Odveta je z mojho pohladu jednoznacne o Laportem, ktory zariadil 2 a bol este aj pri Laporteho 3. gole (aj ked tam viac zlyhal Kompany).

Ale aj na tom jeho sedom starom svetri bolo vidiet, ze ho to trapi ovela viac, nez je ochotny priznat. (Mozno keby ho nebol zo seba strhol po 3. gole Spurs, tak by nebol ofsajd ... )

Reagovat
David143

V První sezóně v Mnichově narazil Pep na Carla Real a rozhodne ho tak netlacil jak to píšeš. Ano v prvním zápase byl Bayern nebezpečnější a měl dvě tutovky ale jinak nic velkého a v Mnichově to skončilo debaklem 0:4 pokud se nepletu a Bayern rozhodne nebyl lepším týmem.

Reagovat
Anacron

Přesně, to bylo naprosto dokonale zvládnutý semifinále.

Reagovat
vrabejka

Zas ruku na srdce. O LFC by to bylo povídání max na 10 minut :D

Reagovat
andycek1

Jak už nado mnou spomínal že neviete vyslovovať mená hráčov Ajaxu tak Moise Kean sa nečíta Kin ale Ken

Reagovat
The Krupy

Around Turin

5 min ·

Sky analyst Daniele Adani: “They say that players win games, but there is no mention of ideas. Juventus does not have a plan B without Mandzukic. I do not see a great performance.

Allegri’s comments about the injuries? There were champions like Bentancur & Cancelo in this season who remained on the bench against Ajax. From Ajax We saw players coming in like Ekkelenkamp, ​​Sinkgraven for the first time as well as Huntelaar.

You can't talk about the injured players in a game with Ajax. You had three shots in 180 minutes. This year, Juventus lost 4 games in the Champions League in 10 matches. All four defeats came with Cancelo on the bench.”

Reagovat
smazaný uživatel

Semifinale je sklamanie. Je tam sice Barcelona, ale zato som rad hlavne kvoli Messimu, spanielske kluby a ich fanusikov zas tak nemusim.

Reagovat
Remt

Moc rád vaše podcasty poslouchám, většinou si je pak ještě jednou-dvakrát poslechnu v práci když dělám nějakou nudnou monotonní činnost Jen tak dál:-)

Reagovat
smazaný uživatel

Me teda rozhodně neuráží, že je v tuhle chvíli a v našem stavu Ajax favorit. Spíš mě zarazilo Petirossovo tvrzení, že ve skupině by nas city smetli 2x 5:0. Jasně, byli velky favorit, vypadnutí je překvápko, ale Poch nemá s pepkem a obecně se city nijak tragickou bilanci, aby ten dvojzápas nutně musel být jasnou záležitostí. Vloni jsme byli sakra blízko k vyřazení juventusu, vyřadili jsme BVB. Nevím proč by to měla být pro pepka tak strašlivá ostuda, vypadnout s Tottenhamem.

Reagovat
Kixi Syhimour

Protože City jsou vcelku jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to nikdo nepopírá a v dlouhodobé soutěži se to samozřejmě projevuje. Ale v pohárovém dvojzápasu už se staly divnější věci, než že Tottenham vyřadil Man City na away góly. Šířkou kádru a tedy možnostmi jsou jinde i než Liverpool a přitom s nima držíte krok.

Reagovat
Kixi Syhimour

No, tak to díky tomu, že to u vás i umí vést. S náma se to změnilo až s Kloppem.

Reagovat
Counter

Reagovat
vladino10

Podľa mňa vôbec nejde o Tottenham (že by nemal kvalitu alebo tak), ale skôr o ten kontrast- city sú dream tím, tréner dostane koho chce, to Tottenham naposledy nakupoval pán Boh vie kedy, preto je z toho haló..

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně no. Jenom mi v tom podcastu přišlo, že Ajax je tak strašně úžasnej a naprosto zesměšnil Juventus, kdežto Tottenham postoupil jenom díky tomu, že jim to pepek dovolil, protože to dojebal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Ukáže se, že v semifinále se utká Liverpool s Barcelonou a španělský deník AS vzápětí vydá článek s odkazem na nejmenované zdroje, že z neznámých důvodů se pohádala největší hvězda Liverpoolu s manažerem a hrozí odchodem.

Seems legit.

Reagovat
technecium

Na každým šprochu pravdy trochu

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tak to bych chtěl vidět, kdy za nás v historii kopal AS. Pokud by to bylo od Sportu či Munda, tak bych tomuto zdůvodnění i věřil.

Reagovat
Counter

I když si tu první část odmyslíš, pořád je to krajně nedůvěryhodné. Když už, tak by s něčím takovým měla přijít anglická média.

Ohledně Salaha se už dříve psalo, že pohrozil odchodem, kdyby měl do LFC přijít nějaký žid, ostatně si několikrát s židovskými hráči před zápasem ani nepodal ruku.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Jasně, taky si myslím, že je to naprostá hloupost. Ale nejsem toho názoru, že vítr vane od nás, to mi přijde úplně nesmyslný. Pouze další z nesmyslů, které vycházejí každý týden bohužel všude ve světě. Anglická média na tom jsou úplně stejně, třeba s Coutinhem před naším zápasem na Old Trafford vyšel v Anglii “rozhovor” a on sám přitom tvrdil, že s nikým nemluvil...

Reagovat
Counter

Já to spíš myslel tak, že v AS se teď kvůli semifinále LM rozhodli začít více věnovat Liverpoolu, ne že by přímo Barcelona tahala za nitky, aby začali hejtovat Salaha. Stejné jako s tím Coutinhem no.

Reagovat
valloire

Vítr vane vždycky vod moře. Vždycky!!!

Reagovat
Hristo Stoichkov

Doposlouchal jsem až teď, tak jenom pár poznatků. Naprosto klíčovým hráčem Ajaxu je pro mě pouze de Jong, což bylo vidět (nejenom) v obou zápasech s Juve. Allegri na jeho zpacifikování připravil dva speciální plány, přičemž ten z Turína (s Dybalou) fungoval líp než v Amsterdamu, kde na něj obětoval Bentancura, což fungovalo asi dvacet minut. V momentě, kdy to Frenkie přečetl a začal se dostávat do hry, Ajax Juve chvílema až brutálně přehrával. Jinak Ajax má velmi dobrý hráče, ale zejména v ofenzivě jsou lehce přeceňovaní. Ať už Ziyech, Neres nebo Donny, všichni hodně čerpají právě z toho, jak lehce a často se zejména díky Frenkiemu dostávají do finální fáze. Bohužel vůbec nevěřím tomu, že Ajax by podobný úspěch mohl příští rok zopakovat.

Reagovat
valloire

Tak když odejde půlka základu?

Reagovat
CHONG

S tím de Jongem mi pripomínáš misinha s Vinckem... nebo mě s RdT

Reagovat
vladino10

Reagovat
David143

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele