Výborná druhá půle nestačila. Slavia podlehla ve čtvrtfinálové odvetě Evropské ligy Chelsea 3:4

Odvetný zápas Slavie s Chelsea potvrdil vítězství anglického klubu. Modří vstoupili do zápasu mnohem rázněji než při utkání v Česku z minulého týdne a první gól vstřelil Pedro hned v páté minutě. Následovaly další tři trefy. Slavistům se podařilo v prvním poločase zareagovat pouze jednou, gól si připsal Souček. Druhý poločas patřil naopak sešívaným. Dvě trefy zaznamenal Ševčík. I tak ale Pražané odjíždějí z Londýna s porážkou 3:4.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Semifinálový zápas Evropské ligy Chelsea:Slavia

Chelsea na domácím Stamford Bridge porazila Slavii Praha 4:3 a postupuje do semifinále. | Foto: David Klein | Zdroj: Reuters

Poslední vzájemný zápas Slavia Praha a Chelsea z 11. dubna sice skončil 0:1 ve prospěch anglického týmu, ale šance na postup do semifinále Evropské ligy zůstávala. Výsledek však byl i tentokrát příznivější pro anglický tým a Slavia se tak se soutěží rozloučila.

ONLINE PŘENOS: Chelsea FC : SK Slavia Praha 4:3

Číst článek

Narozdíl od prvního vzájemného zápasu na sebe tentokrát první gól nenechal dlouho čekat. Chelsea nastoupila do zápasu naplno a skórovala hned v páté minutě. Další trefená branka následovala v minutě deváté, sedmnácté a dvacáté sedmé. Celkem se anglickému týmu tak v prvním poločase podařilo skórovat čtyřikrát. Dva góly jdou na účet Pedra, druhý gól byl nešťastně trefený vlastňák slavisty Deliho a na 3:0 zvedl skóre Olivier Giroud.

Za slávisty dokázal v prvním poločase zareagovat pouze Tomáš Souček. Využil své volné pozice v rohu vápna, odkud vstřelil míč do pravého horního rohu brány. Po 45 minutách základní hrací doby a jedné nastavené minutě skončil první poločas skórem 4:1 ve prospěch Chelsea.

Druhý poločas patřil sešívaným

Začátek druhého poločasu patřil naopak Pražanům. Ke slovu se dostal útočník Petr Ševčík, který vstřelil hned dvě branky v rozmezí tří minut. V 54. minutě bylo tak skóre rázem 4:3.

Fotbalisté Slavie dlouho drželi s Chelsea krok. Londýnský soupeř vyhrál 1:0 gólem z 86. minuty

Číst článek

Slavia během druhého poločasu třikrát vystřídala. Nejprve odešel z hřiště Lukáš Masopust, dvanáct minut před koncem pak unavený Petr Ševčík a v 85. minutě nastoupil místo Zmrhala Milan Škoda. Chelsea vystřídala také třikrát. Nejprve se vystřídali Hazard s Willianem, v 71. minutě Rosse Barkleyho nahradil Jorginho a v 87. minutě odešel střelec dvou gólů Pedro.

Žádný další gól ale už nepadl, a Chelsea tak na domácí půdě triumfovala skórem 4:3. Sešívaným se nepodařilo překonat svůj dosavadní nejlepší výsledek z roku 1996, kdy se právě do semifinále probojovali. Čtvrtfinále si tento rok Slavia zahrála počtvrté, ale poprvé od sezóny 1999/2000. Chelsea naopak vyhrála celou Evropskou ligu v roce 2013. Nyní se v semifinále potká s Frankfurtem.

Chelsea - SK Slavia PrahaFC 4:3 (4:1)

Branky: 5. a 27. Pedro, 9. vlastní Deli, 17. Giroud - 51. a 54. Ševčík, 26. Souček. Rozhodčí: Skomina - Praprotnik, Vukan - Vinčič, Jug (všichni Slovin.). ŽK: Kanté, Emerson, Arrizabalaga, Luiz - Souček, Kúdela. Diváci: 38 326. První zápas: 1:0, postoupila Chelsea.

anj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme