Hertl se dvakrát trefil a San Jose odvrátilo konec sezony, výhru slaví taky Mrázek s Carolinou

Český útočník Tomáš Hertl vstřelil dva góly v zápase San Jose proti Vegas. Jeho tým zvítězil 5:2 a odvrátil hrozící konec sezony. Vyhráli také hokejisté Caroliny s brankářem Petrem Mrázkem, kteří porazili Washington a vyrovnali stav série na 2:2.

Tento článek je více než rok starý.

San Jose Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl v zápase proti Vegas

Tomáš Hertl v zápase proti Vegas | Foto: John Hefti | Zdroj: Reuters

Běžela druhá minuta zápasu a obránce Erik Karlsson našel ve středním pásmu Tomáš Hertla, bývalý hráč Slavie přejel přes modrou čáru na levý kruh a ranou do vzdálenějšího růžku branky otevřel gólový účet utkání.

Pětadvacetiletý útočník o sobě dal vědět ještě jednou v závěru zápasu. V 55. minutě se snažil výpadem dostat před branku Joe Pavelski, ale obránci soupeře mu kotouč vypíchli. Puk se ale dostal k za ním stojícímu Hertlovi, který střelou k pravé tyči zvyšoval už na 4:2.

Do prázdné branky pak výhru San Jose pečetil Pavelski. Sharks se tak mohli radovat z výhry 5:2 a také z odvráceného konce sezony. Stav série totiž snížili na 2:3 na zápasy.

Hertl byl po zápase vyhlášen za hlavní hvězdu zápasu.

V dresu soupeře zasáhl do utkání také útočník Tomáš Nosek, který se ale do statistik zápasu nezapsal.

Na souboj českých krajanů došlo také v zápase mezi Carolinou a Washingtonem. Zatímco do branky domácích se postavil Petr Mrázek, za hosty vyjel na led útočník Jakub Vrána. Více důvodů k radosti měl ale Mrázek, jehož Carolina vyhrála 2:1 a srovnala stav série proti obhájcům titulu na 2:2 na zápasy. Český brankář se na výhře podílel 30 zákroky a po zápase byl vyhlášen hlavní hvězdou.

Tomáš Hertl přispěl k výhře San Jose. Suverénní vítěz základní části NHL Tampa Bay překvapivě prohrála

Číst článek

Ve třetím zápase se utkali hokejisté Winnipegu a St. Louis Blues. Po první třetině vedli domácí 2:0. Hostům se ale podařilo vyrovnat a 15 sekund před závěrečnou sirénou rozhodl o vítězství Jets kanadský útočník Jaden Schwartz. St. Louis se díky vítězství ujalo v sérii vedení 3:2 na zápasy.

Carolina - Washington 2:1 (stav série: 2:2)
Západní konference - 5. zápasy:
Winnipeg - St. Louis 2:3 (stav série: 2:3), San Jose - Vegas 5:2 (stav série: 2:3)

krb, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme