Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

VIDEO: Giroud chválil fanoušky Slavie, stevardi na Chelsea seděli. Úžasná děkovačka, zářil Kúdela

Chorály, skandování, jásot a potlesk. Fanoušci Slavie se stejně jako fotbalisté z Edenu prezentovali na Stamford Bridge tím nejlepším možným způsobem, který vygradoval po konci čtvrtfinále se slavnou Chelsea. Při děkovačce se dokonce posadila i domácí ochranka. PODÍVEJTE SE na video přímo v článku.

Je nám líto, video expirovalo.
Děkovačka fanoušků Slavie hráčům po vyřazení s Chelsea

Odveta semifinále neměla ze strany slávistických fanoušků hluchého místa. Obrovská podpora pak dokonale gradovala ve druhém poločase, kdy Slavia dvěma góly Petra Ševčíka prahla po senzačním obratu.

"Tým Maurizia Sarriho po prvním poločase vévodil s celkově čtyřbrankovým náskokem, ale potom Ševčík předvedl dvě senzační střely a dříve dominantní Chelsea začala být nervózní. Ševčíkovy trefy změnily náladu. Hosté, hnaní svými hlučnými fanoušky, se tlačili dopředu a snažili si vynutit cestu zpátky do hry, než je čas porazil," chválila třeba BBC.

A fanoušci mezitím zpívali: "Dejte jim bůra!"

"Ve chvíli, kdy se to pro nás vyvíjelo nejhůř, nás to hry vrátila energie od fanoušků," uvedl trenér Jindřich Trpišovský. "Hodně nám pomohla jejich energie za stavu 0:3, 1:4. Na Stamford Bridge rezonovalo skandování Slavie, to nás vybičovalo k vynikajícímu výkonu ve druhém poločase," dodal.

"Jsem na tým obrovský hrdý. Nejvíc jsem si to uvědomil, když jsme přijížděli na stadion a viděli stovky našich fanoušků, kteří díky nám mohli přijet," byl rád Trpišovský.

Hráči sešívaných zamířili po prohře 3:4 a vyřazení z Evropské ligy pod tribuny, aby poděkovali zhruba dvěma a půl tisícům příznivců červenobílých za mohutnou podporu. A děly se věci.

Ondřeje Kúdelu, který se vrátil po dvouzápasové pauze do sestavy Slavie, děkovačka se slávistickými fanoušky uchvátila. Vrátili se na ni totiž do ochozů i někteří domácí příznivci.

"Ukázali tím velký respekt k našim fanouškům, že zůstali. Neznali to, nevěděli, co přijde. I ty stevardi, to bylo hezké, jak je naši fanoušci donutili si sednout. To jsem nečekal, že všichni udělají," řekl Kúdela.

Tomáš Souček při odvetě na Chelsea
zdroj: ČTK/AP

Během pokřiku, který bedlivě sledovaly kamery anglické režie utkání a až do konce ho přenášela ČT sport, mu prý problesklo hlavou, kam až to vlastně Slavia postoupila. "Bylo to něco úžasného. Kvůli fanouškům jsme chtěli aspoň ten druhý vyhrát," doplnil.

Slávistické fanoušky ocenil i domácí útočník Olivier Giroud. "Oni poznají, že nic nevzdáme a makáme. I když se něco nepovede, tak vidí, že tady necháváme srdce a všechno. Snažíme se jim to vracet. Giroud mi na dopingu sám řekl, že musí pochválit naše fanoušky, že jsou skvělí. To jsem byl ještě šťastnější za ně," řekl autor prvního gólu Tomáš Souček.

Zdroj
ČT sport, ČTK, BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články