Šichtařová vyslovila názor na kojení a Notre-Dame. A takto s ním naložili lidé z ČT, kterým se nelíbil

19.04.2019 11:59

Hromadné pondělní kojení svých dětí v pražské pobočce Raiffeisenbank, které na protest uspořádaly matky poté, co se dozvěděly, že jedna z nich byla kvůli kojení na veřejnosti vykázána z jedné z poboček banky, neušlo ani ekonomce Markétě Šichtařové. Všem včetně „kojících guerill“, které to stále řeší, vzkázala, ať se jdou už vycpat. Za to se do ní pustila například sportovní reportérka České televize Darina Vymětalíková. A přidal se k ní i její kolega, zástupce šéfredaktora zpravodajství ČT František Lutonský, který na Šichtařovou zaútočil za její článek nesoucí titulek „Instrukce, co si myslet o Notre-Dame“, což samozřejmě nezůstalo bez odezvy.

Šichtařová vyslovila názor na kojení a Notre-Dame. A takto s ním naložili lidé z ČT, kterým se nelíbil
Foto: Archiv MŠ
Popisek: Ekonomka a ředitelka společnosti Next Finance Markéta Šichtařová

V posledních dnech české maminky na sociálních sítích řešily případ ženy, která na jedné z pražských poboček Raiffeisenbank kojila své miminko, když tu k ní náhle přistoupil člen ochranky a vykázal ji ven s odůvodněním, že paní v bance exhibuje, což by mohlo pohoršit jiné klienty. Kojící maminku takovýto přístup člena ochranky šokoval. Na sociálních sítích se tak některé kojící maminky dohodly, že v pondělí vyrazí i se svými miminky na pobočky Raiffeisenbank a budou tam kojit ostošest.

Ještě předtím se však do věci vložila ekonomka Markéta Šichtařová. „Nechť se jdou s kojením už všichni vycpat, jak prudérní mravokárci, tak kojící guerrily. Každý, pro koho je tohle ‚téma‘ tématem, na kterém je něco k řešení, je podle mě krapet na hlavu,“ podotkla k tomu Šichtařová na sociální síti Facebook. Jedním dechem dodala, že sama kojí „už 13 let bez přestávky“, ale má za to, že společnost musí řešit důležitější otázky. „Třeba zarazit neomarxistickou infekci?“ naznačila.

Ve spirále neustále se opakujících otázek, jestli je kojení na veřejnosti vhodné, či ne, vyzvala na twitteru Marie Sedláčková lidi, že by bylo spíše na čase si ujasnit, zda je kojení konzervativně pravicové, nebo liberálně levicové, nebo klasicky liberálně pravicové. „Co když je konzervativně levicové anebo třeba i anarchokapitalistické,“ dodala.

Na její komentář zareagovala sporťačka z České televize Darina Vymětalíková s tím, že těžko říci. Zmínila ale, že ekonomka Šichtařová „narvala do problematiky kojení i problematiku neomarxismu“.

„Ta ho narve kamkoliv,“ přidala svůj názor Iva Švandová, která prý musela Šichtařovou v zájmu svého duševního zdraví přestat číst.

Vít Profant se v návaznosti na diskusi těchto tří dam poté na twitteru optal uživatelů, jestli se jim také zvedá kufr, když vidí, jak si tři fanatické neomarxistky notují.

Do Šichtařové se ale opřel i další člověk z České televize, a sice zástupce šéfredaktora zpravodajství František Lutonský. Ten pro změnu reagoval na její komentář k požáru katedrály Notre-Dame. „Byly doby, kdy média nepsala pravdu. Každý to věděl. Pravda se filtrovala mezi řádky. Totéž v písničkách a v divadelních hrách. Cenzura všude. Autoři museli psát tak, aby divák pochopil, cenzor nikoli. Šílená doba. A je tu zas,“ napsala v úvodu svého komentáře.

„Nemohl by prosím někdo Šichtařové vysvětlit, co to znamená slovo cenzura?“ prosil uživatele twitteru Lutonský sdílejíc její zmíněný článek.

To ekonomka nemohla ponechat bez reakce. V kontextu s tím vzkázala lidem, kteří jí píší do zpráv, aby vstoupila do politiky, ať neblázní. „Cožpak jsem nějaký saďour? Cožpak bych si mohla vzít na triko samotného zástupce šéfredaktora zpravodajství ČTV a všechny ty další dámy a pány, kteří by kvůli tomu utrpěli infarkt? Kdepak, já jsem lidumil, to nejde! Ani za nic!“ zněla její odpověď na kritiku od Lutonského a jeho kolegů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…