Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka Marta Jandová (49) má po delší době nový klip. K titulní skladbě alba Barvy, které vyšlo loni na podzim a obsahuje jejích deset autorských písniček v češtině a bonus v podobě singlu Školíš mě od Marka Ztraceného (39), ho pro ni natočil Vašek Noid Bárta (43).

V Martině předchozím klipu Milovat se Noid představil v partnerské herecké roli s Martou, tentokrát se stal režisérem. Ale nejenom to, Václav pro videoklip Barvy navíc připravil scénář a klip i produkčně realizoval až do závěrečné fáze. Velkorysé a vizuálně snové obrazové zpracování písničky Barvy tak podtrhuje jednu ze stěžejních nahrávek alba.

„Jsem šťastná, že se mnou klip dělal Vašek, protože spolu máme skvělý vztah. Líbí se mi jeho snové pojetí písničky, která se zamýšlí nad lidským životem. Rodíme se s kyblíkem bílé barvy a naše životní události nám tu bílou postupně zabarvují,“ prozrazuje o písni a klipu Marta. Nevadilo jí ani to, že Vašek vybral lesní lokaci, kde natáčela v hodně velké zimě jen v šatech. Vystřídala jich několik.

Jandová má za sebou úspěšný rok. Vydala své první sólové album, odjela evropské turné s populární německou skupinou Die Happy, zúčastnila se televizního pořadu Česko Slovensko má talent v roli porotkyně, vytvořila klip k vlastní písni Milovat a podílí se na řadě dalších projektů.

Začátkem letošního roku se společně s Noidem představili také v úspěšném halovém projektu Rocksymphony, kde za doprovodu symfonického orchestru zazpívali rockové evergreeny, ale zazněla tu i ukázka právě z nového alba. Nyní chystá Marta koncerty s vlastní kapelou, představí se například i na festivalu Mezi ploty.

Reklama

Další články

Načítám