Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Dvanáct bodů Veselého bylo málo. Fenerbahce tentokrát s Žalgirisem prohrálo

Zatímco v prvním duelu čtvrtfinále Euroligy pozici favoritů bez větších problémů potvrdili, v tom druhém basketbalisté Fenerbahce nečekaně selhali. Istanbulský tým doma prohrál s litevským Žalgirisem Kaunas 80:82 a stav série hrané na tři výhry je nyní 1:1. Favoritovi k výhře nepomohlo ani 12 bodů a 2 asistence Jana Veselého.

Jan Veselý z Fenerbahce v utkání s Žalgirisem Kaunas
zdroj: ČTK/ABACA/AA

Dva dny zpět to byla jasná záležitost. Fenerbahce dominovalo a před vlastními fanoušky slavilo povedený vstup do čtvrtfinálové série s Žalgirisem Kaunas po výhře 76:43. Druhý duel tureckého favorita s až osmým týmem základní části však nabídl jinou podívanou.

Fenerbahce sice ještě na začátku druhé čtvrtiny těsně vedlo, ale pak na hřišti zářil především outsider. Litevský tým se rozjel ke skvělému představení a do závěrečné části šel s náskokem 15 bodů.

Turecký tým ale přeci jenom ještě zabojoval. Když v poslední minutě Jan Veselý, autor 12 bodů a 2 asistencí, přihrál na Datoma a ten vyrovnal na 80:80, vypadalo to ještě na velké drama. Hosté si ovšem překvapivé vítězství vzít nenechali. S 20 body nejlepší střelec duelu Edgaras Ulanovas zamířil přesně a litevský tým vyrovnal stav série na 1:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Veselého body nestačily a Fenerbahce v druhém duelu s Žalgirisem prohrálo

Čtvrtfinále play-off Evropské ligy basketbalistů - 2. zápasy:

Fenerbahce Istanbul - Žalgiris Kaunas 80:82 (za domácí Veselý 12 bodů, 2 asistence), stav série 1:1; CSKA Moskva - Baskonia Vitoria 68:78, stav série 1:1.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články