Radikální muslimové jsou na úrovni nacistů a komunistů. Dělají vše, aby nám zrušili demokracii. A jsou i u nás, ne že ne, varuje znalec islámu Lhoťan

19.04.2019 15:36

Odpůrce multikulturalismu a bývalý muslim Lukáš Lhoťan se v pořadu Osobnost Plus odvysílaném na Českém Rozhlase Plus rozhovořil o islámu a poměrech, které panují v muslimské komunitě u nás. Radikální vyznavače islámu přirovnal k nacistům či komunistům a upozornil, že působí i u nás. Dnes je Lhoťan křesťanským katolíkem a varuje před míšením kultur.

Radikální muslimové jsou na úrovni nacistů a komunistů. Dělají vše, aby nám zrušili demokracii. A jsou i u nás, ne že ne, varuje znalec islámu Lhoťan
Foto: Archiv Lukáše Lhoťana
Popisek: Lukáš Lhoťan

Anketa

Přispějete na obnovu katedrály Notre-Dame?

hlasovalo: 13038 lidí
Moderátorka Barbora Tachecí se na úvod podivovala nad tím, že Lukáš Lhoťan k islámu invertoval již v patnácti letech. Lhoťan uvedl, že ho ke změně náboženství donutila velmi negativní zkušenost z hodiny křesťanství, kde mu bylo vyučující oznámeno: „Ježíš chtěl, aby jeho dědeček zemřel.“ Po této zkušenosti se rozhodl vyhledat nějaké alternativní náboženství, načež ho velmi utvrdila vřelá komunikace, kterou postoupil s tehdejším předsedou muslimské obce Mohamedem Alim Šilhavým.

Lhoťan je však nyní k islámu již kritický: „Principiálně ale myslím, že nám historie jasně ukazuje, že dlouhodobé soužití lidí různých náboženství a i různých národností nefunguje a nikdy nefungovalo. Dříve či později došlo vždy ke konfliktům,“ dodává a říká, že je příznivcem toho, abychom my a muslimové žili odděleně a navzájem se respektovali.

Odpor k „multi-kultularity“ potom dává Lhoťan právě do kontextu dějin a vzájemné separace: „Jsem příznivec toho, aby si muslimové žili ve svých zemích a do našich nám nezasahovali, a abychom my žili ve svých a nezasahovali do jejich,“ říká.

Lhoťan má velký problém především s lidmi šířícím radikální islám. Příznivci radikálního islámu jsou prý i u nás a snaží se ho prosadit. „Takový lidé tady jsou a já bych řekl, že je to stejné, jako když nacisté nebo komunisté hlásali své myšlenky, také by na počátku nikdo neřekl, že to skončí tím, čím to skončilo – holocaustem a v Sovětském svazu vyvražděním desítek milionů lidí,“ varuje.

„Já říkám, že demokracie má zásadní problém, když si tyto lidi pustí na své území a nechá je v rámci zákona působit, oni si vytvoří zázemí na to, aby poté tu demokracii zrušili,“ pokračuje Lhoťan a upozorňuje, že jsou tyto tendence i uvnitř muslimů žijících v Čechách: „Jejich cíl je budovat zázemí pro to, aby když bude ta jejich muslimská komunita dost silná, aby zvrátila zdejší zákony a společnost na jejich interpelaci islámu.“ Říká též, že bychom se měli u nás snažit oslabit především politický islám působící ze zahraničí a podporovat místní muslimy s proevropským a pročeským názorem.

Dle Lhoťana byli dříve lidé konvertující k islámu umírnění, to se však změnilo po 11. září, kdy začalo konvertovat i mnoho lidí, aby si léčili své komplexy. Magnetem k tomu prý bylo především prezentování islámu médii, jakožto něčeho proti systémového, což přilákalo spoustu takovýchto lidí. Jako příklad Lhoťan uvedl i Jana Silovského, který se chtěl roku 2016 přidat v Sýrii k teroristické organizace Islámský stát.

Dle Lhoťana prochází dnešní islám velmi dynamickým vnitřním vývojem. „I když to tak z venku nevypadá, je to vidět i v tom, že se víc a víc rozpadá na různé směry a výklady. Jsem přesvědčen, že dříve nebo později bude muslimský svět nucený projít nějakou formou reformace, protože jinak se dostane do situace, kdy si znepřátelí nikoli pouze nemuslimský svět,“ vysvětlil a poukázal i na rozpory muslimů ke vnímání postavy proroka Mohameda.

Lhoťan poukázal, že ve vnitřních strukturách muslimské obce v Čechách je stále zakořeněno protiamerické, protižidovské a protievropské vnímání, na čemž se prý podílí i předseda Alrawi, i když dnes již skrytě.

„Je třeba si uvědomit, že nejvíce muslimů se zabíjí mezi sebou. Pokud tedy nechtějí skončit tak, že se navzájem vyhladí v nějaké atomové apokalypse, budou muset najít nějakou státotvornou podobu islámu, která bude schopna existovat i v moderní době,“ dodává Lhoťan na závěr.

Celý rozhovor můžete zhlédnout zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…