Hlavní obsah
Článek

Zatímco někteří lidé berou zavděk tím, s čím se narodili, jiní vylepšují, kde se dá. Tentokrát tu ale není řeč o vzhledu, jde o jména. Jako příklad uvádíme osm celebrit, o nichž jste možná netušili, že se v tomto směru rozhodly pro úpravu nebo úplnou změnu. A jeden bonus k tomu.

Margaret Mary Emily Anne Hyra je slavnou herečkou, kterou znáte spíš jako Meg Ryan (57). Přičemž první jméno je zkrácenina Margaret, druhé pak dívčí příjmení hereččiny babičky.

Mark Sinclair zřejmě nebylo dostatečně drsné jméno pro vyhazovače, kterého dělal před hereckou kariérou, a tak se zrodil Vin Diesel (51). Herec k němu přišel tak, že jako křestní jméno zkrátil dívčí příjmení matky (Vincent) a Diesel byla jeho přezdívka, protože byl prý stále plný energie.

Ani Nicki Minaj (41) nemá v rodném listě jméno, které znají všichni její fanoušci, nýbrž jeho delší a složitější verzi Onika Tanya Maraj.

Stejně jako jeho otec Martin Sheen i Carlos Irwin Estevez přijal toto umělecké příjmení. A k tomu zvolil jméno Charlie (53).

Demetria Gene Guynes rozhodně nejde tak dobře do úst jako Demi Moore (61). Demi je zkrácenina křestního jména, Moore pozůstatek po prvním manželovi Freddym Mooreovi.

Zajímavý je původ uměleckého jména herečky Whoopi Goldberg (63), dříve Caryn Elaine Johnson. Goldberg je dívčí příjmení její matky, křestní jméno pak odvozenina od prdícího polštářku. „Když máte plyny, musí ven. Takže mi lidé říkávali, že jsem jako prdící polštářek (whooppee cushion - pozn.). A takhle to vzniklo.“

Netu-Lee Hershlag znáte také, jen pod jménem Natalie Portman (42). Natalie je upravená verze Nety-Lee a Portman je rodné příjmení hereččiny babičky.

Julianne Moore (63) se narodila jako Julie Anne Smith. „Jméno mého otce bylo Peter Moore Smith a jméno mé matky bylo Anne Smith a já použila obě, abych nezranila jejich city,“ kombinuje herečka. Jméno Julianne Moore užívá jen pro šoubyznys. Pro přátele je prý zásadně Julie.

Jako třešnička na dortu je tu Jennifer Aniston (55). Ta se sice už narodila s tímto jménem, ale to původní rodinné znělo Anastassakis. Její otec však kvůli herecké kariéře přijal příjmení, které jeho dcera pak proslavila po celém světě.

Reklama

Další články

Načítám