19. dubna 2019 • 17:55

Hazard má namířeno do vysněného Realu. Otázka dnů, píší ve Španělsku

Autor: mck
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neustále udivuje nevídaným fotbalovým umem – ohromnou rychlostí s míčem, bleskovými změnami směru a absolutní kontrolou balonu. To vše v podání Edena Hazarda bylo poslední roky vidno především na Ostrovech, nyní ale osmadvacetiletý ofenzivní tahoun zamíří dost pravděpodobně na jih. Real Madrid by měl Belgičana podepsat již v blízkých dnech. Cena přestupu by neměla být ani poloviční oproti částce, kterou Chelsea požadovala loni. O to se zasloužilo hostování Matea Kovačiče.



Po sedmi letech změní Eden Hazard adresu pobytu. Příbytek s názvem Stamford Bridge má nahradit ještě rozsáhlejší Santiago Bernabeu. O přesunu belgického kouzelníka z Chelsea do Realu Madridu informoval španělský deník Marca, jenž předeslal, že by mělo být vše hotové v řádu několika dnů.

Cena za fotbalový poklad narozený ve městě La Louvière? 86 milionů liber (více než 2,5 miliardy korun). Jde ale jen o méně než polovinu loňské částky, na kterou si Hazarda londýnský tým cenil. Tehdy Chelsea požadovala po Realu 170 milionů liber (5 miliard korun). Vztahy mezi kluby ale šly za poslední dobu nahoru a cena Hazarda zase letěla výrazně dolů.

Klíčovým faktorem pro zlepšení komunikace na trase Londýn-Madrid mělo být hostování Matea Kovačiče. Čtyřiadvacetiletý Chorvat je v kádru trenéra Maurizia Sarriho na návštěvě právě z týmu giganta La Ligy.

Hvězda Chelsea Eden Hazard uniká Ibrahimu Traorému ze Slavie
Hvězda Chelsea Eden Hazard uniká Ibrahimu Traorému ze Slavie

Sám Hazard se náklonností k volbě Real Madrid netají. Dlouhodobě ho považuje za nejlepší klub na světě. „Nebudu lhát. Hrát za Real je mým snem od dětství,“ řekl například na podzim po zápase se Southamptonem.  

Velmi hlubokou jámu, která po Hazardovo odchodu z Chelsea na kraji zálohy zůstane, by měl zacelit Christian Pulišič, který se formálně přesunul do Londýna již v zimě, ale až do konce června setrvává v kádru Borussie Dortmund.

Real Madrid si už v předstihu stihl pojistit služby dvou fotbalistů. Jedním je jednadvacetiletý stoper Porta Éder Militao, tím druhým Rodrygo Goes, jenž v osmnácti letech září za stejný klub jako kdysi Neymar – brazilský Santos.

S Belgičanem však v případě uskutečněného přestupu nabere „Bílý balet“ podstatně výrazněji na respektu.

Eden Hazard se k družině „Blues“ přidal v létě roku 2012. S týmem, který patří ruskému mecenášovi Romanu Abramovičovi, vyhrál dvakrát Premier League a jednou FA Cup. Za sezonu 2014/15 byl britskými novináři vyhlášen nejlepším hráčem soutěže.

Magická děkovačka Slavie po heroické prohře! Sedli si i pořadatelé
Video se připravuje ...

Krásný výkon, smutný konec. Slavia s Chelsea nešťastně padla 0:1
Video se připravuje ...

Trpišovský: Debakl v první půli beru na sebe. Z bryndy nás vytáhli fanoušci
Video se připravuje ...

Giroud obdivoval naše fanoušky i naši fyzičku, usmíval se kapitán Souček
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud