Ve svých pětatřiceti letech toho Klára Honzíková stihla už víc než dost. Svého času vedla český fanklub Harryho Pottera, posledních několik let řídila organizaci jedné z nejpopulárnějších tuzemských konferencí zaměřených na sociální sítě Engage, spolupodílela se na pořádání tenisového turnaje Laver Cup v Praze a v Chicagu.

Nejvíc energie ale nyní věnuje chalupě, kterou si společně s přítelem nedávno pořídili, a kterou pronajímají.

Vidíte se jako typického zástupce generace Y? A umíte využít možností, které dnes mladí lidé mají?

Jsem zastánce toho, se nebát. Že když není člověk spokojený, může to změnit a měl by to změnit. To si myslím, že je jeden ze základních společných rysů mě a mých vrstevníků. Byli jsme k tomu vychováni a máme dnes možnosti, které naši rodiče neměli. Naopak o deset let mladší lidé dnes dle mého mají horší predispozice toho, co mohou, respektive co by měli, protože tlak okolí je na ně mnohem větší. Kvůli sociálním sítím musí mít každý mladý člověk pocit, že okolí je veselé, šťastné a úspěšné. Třeba si vezměte projekt Forbesu 30 pod 30. Pokud se tam mladý člověk nedostane, má zákonitě pocit, že mu něco uteklo, že něco nestihl, že v něčem není dost dobrý. Klíčové slovo tak pro tuto generaci není možnost, ale spíš tíseň.

Měla jste vždy blízko k mezinárodnímu prostředí?

Za hodně ve svém životě vděčím rodičům, kteří mě vždy posílali na studijní pobyty do zahraničí. Celý rok jsem pracovala na našem rodinném penzionu a peníze, které by mi za to mohli dát jako za brigádu, vždy investovali do nějaké mé studijní cesty do zahraničí. Dnes to hodnotím dobře, ale v patnácti jsem nikam nechtěla. Chtěla jsem být přes léto tady, blbnout s kamarádkami a nahánět kluky. Místo toho jsem byla vždy měsíc někde sama v cizině. Později jsem už sama odjela do Ameriky jako au-pair. A tam jsem se dostala k Harrymu Potterovi.

Zbývá vám ještě 70 % článku

Co se dočtete dál

  • Co měla společného s Harrym Potterem?
  • Bude dále spolupracovat se Socialbakers?
  • Jakým projektům se momentálně věnuje?
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se