Ligue 1 - souhrn 33. kola

19.04.2019, 20:54, aktualizováno 21.04.2019, 22:59
Komentáře a souhrny
Lille remizovalo v Toulouse a to znamená další titul proti PSG, to následně podpořilo oslavy triumfem nad AS Monaco. Lyon potvrdil roli favorita proti Angers. Vyhrála i Marseille, která si pro změnu poradila s Guingampem a tři body má i Saint-Étienne. Bordeaux odjíždí s prázdnou z Nîmes, zatímco Štrasburk podlehl Montpellieru...

Paris Saint-Germain - AS Monaco 3:1

21.04.2019 21:00

Góly: 15. Kylian Mbappé, 38. Kylian Mbappé, 55. Kylian Mbappé - 80. Aleksandr Golovin

Obhajoba mistrovského titulu byla zřejmá už dříve, ovšem až tento víkend získalo PSG definitivní jistotu. Ještě před utkáním s Monakem nedokázalo Lille porazit Toulouse a tím se vše zpečetilo. Následnou oslavnou náladu si Pařížané přenesli i na trávník a Monako sprovodili ze hřiště třemi góly. Branky novopečeného šampiona pro ročník 2018/2019 obstaral jediný muž, symbolicky někdejší hráč Knížat Kylian Mbappé.

PSG mělo k dispozici již dříve několik "mečbolů", jenomže ani jeden nedokázalo proměnit. Po remíze se Štrasburkem a prohrách s Lille a Nantes se v Parku princů představilo Monako, znovu vzkříšené pod Leonardem Jardimem.

Oslavná nálada mohla domácím hned v úvodu zhořknout, v 7. minutě se totiž hnal na Aréolu Rony Lopes a brankář domácích předvedl fantastický zákrok. Do centra dění se brzy dostal i druhý brankář, monacký Subašić, který vinou zranění musel po čtvrthodině hry opustit hrací plochu a přenechat místo Diegu Benagliovi. Švýcarský brankář se sotva stačil rozkoukat, když mu Kylian Mbappé poslal do sítě první míč. Jednalo se o rychlou akci založenou na vlastní polovině, kterou Mbappé zakončil před Benagliem sám.

Mbappé byl pro obranu Monaka noční můrou, jeho rychlost dělala Knížatům obrovské problémy a Benaglio musel proti Francouzovi ještě dvakrát těžce zasáhnout. Nicméně ve 38. minutě si Mbappé seběhl mezi stopery na další přihrávku a tentokrát střelou k tyči zvýšil na 2:0. Ještě do konce poločasu mohlo Monako alespoň snížit, ale střelu Martinse vyrazil nad břevno Aréola.

Druhý poločas začal velkou událostí, po dlouhé době se na trávník vrátil brazilský míčový kouzelní Neymar. Pařížané dál hráli ve velké pohodě a především Mbappého bylo plné hřiště. V 55. minutě završil francouzský mistr světa hattrick, když pohodlně zakončil Alvesovu přihrávku na malé vápno.

Až třetí branka znamenala, že PSG pustilo nohu z plynu a víceméně kontrolovalo další průběh hry. Monako sice zvládlo deset minut před koncem korigovat na 1:3, když smolného odrazu do šestnáctky využil Alexander Golovin, ale více už se v Parku princů nestalo. PSG porazilo Monako díky famóznímu výkonu Kyliana Mbappého 3:1 a může se ponořit do víru oslav mistrovského titulu.

Více informací k zápasu

Stade Reims - AS Saint-Étienne 0:2

21.04.2019 17:00

Góly: 24. Rémy Cabella, 51. Björn Engels (vl.)

Evropská liga je tedy hodně blízko. Respektive Les Verts stále drží naději na Ligu mistrů. Přeci jen forma Lyonu byla v poslední době značně kolísavá a oba kluby dělí v tabulce pět kol před koncem jen tři body.

Gassetova skvadra byla aktivnější od úvodního hvizdu, ale trvalo jí bezmála pětadvacet minut, než našla recept na zformovanou obranu domácích. Brankář Edouard Mendy hrál v první půli proti slunci. Nicméně to by nemělo omlouvat jeho zkrat, kdy namazal přímo na kopačku mimo vápno stojícímu Wahbimu Khazrimu.

Tuniský reprezentant vystřelil z rohu šestnáctky. Remešská jednička jeho střelu pouze vyrazila k Rémymu Cabellovi, který okamžitě dorážel do sítě - 0:1. Nutno podotknout, že ve své kariéře už zaznamenal celou řadu gólů z obtížnějších situací. Mendy se následně musel činit proti ráně Arnauda Nordina.

Před koncem úvodního dějství poslal do velkého čtverce dobrý balon Mathieu Cafaro. Rémi Oudin však jedenáctou branku v sezoně nezaznamenal, jelikož přestřelil. Do druhé pětačtyřicetiminutovky vstoupili s náskokem hosté. Loïc Perrin musel nejdříve vypomoct se snahami Boulaye Dii, ale pak se podařilo přidat pojistku.

Psala se jednapadesátá minuta, když přiletěl míč do vápna. Nordin patrně střílel, jenže místo toho vykouzlil ideální míč pro Khazriho, který stál na malém vápně. Jeho střelu v lehce krkolomné pozici cestou mírně tečoval Björn Engels a o tyče míč putoval za čáru - 0:2. Belgický obránce ve službách Remeše se tak paradoxně postaral o jubilejní padesátou branku ASSE v tomto ročníku Ligue 1.

Nutno dodat, že na tuto metu se Les Verts naposledy dostali v sezoně 2014/2015. Ve zbytku zápasu si před vlastní bránou ještě nepočínal nejoptimálněji Perrin. Jeho vlastní gól však nemohl být uznán kvůli Chavarríově ofsajdu. Saint-Étienne tedy připisuje šestnáctou výhru, přičemž na čistém kontu má velkou zásluhu i teprve minulý měsíc osmnáctiletý William Saliba, jenž v obranné řadě opět předvedl soustředěný výkon.

O tomhle vysokém fotbalistovi, určitě ještě uslyšíme. A nejen proto, že na něj v mládežnických výběrech AS Bondy dohlížel Wilfired Mbappé, otec v současnosti nejlepšího střelce Ligue 1 s třiceti zásahy. Saliba už se jistě těší na zápas proti Toulouse. Zato Remeš se pokusí odčinit porážku na Stade Raymond Kopa, kde nastupuje Angers SCO.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Amiens SC 3:2

21.04.2019 15:00

Góly: 49. Kalifa Coulibaly, 55. Kalifa Coulibaly, 59. Valentin Rongier - 62. Juan Ferney Otero, 77. Cheick Timité

Po Lyonu se (vzhledem k nejčerstvějším vzájemným kláním) podařilo senzačně přehrát PSG. A nyní sílu Les Canaris pocítili borci hájící barvy Amiens, když prohráli po stejném výsledku jako ve středu úřadující šampioni z Paříže. Nutno dodat, že velký podíl tříbodovém zisku měl opět Kalifa Coulibaly. Vysoký malijský forvard se prosadil počtvrté z posledních pěti duelů.

Všchny góly viděl Stade de la Beaujoire až po změně stran. V první pětačtyřicetiminutovce toho na hrací ploše opravdu nebylo mnoho zajímavého k vidění. V devětačtyřicáté minutě však odstartoval Coulibaly pro Nantes nesmírně fajnovou desetiminutovku. Majeed Waris z první vyslal svého spoluhráče do šance. Ten před Gurtnerem ještě posadil chytrou zasekávačkou z pravačky na levačku obránce na zadek. A následně po zemi skóroval k tyči. Nutno podotknout, že bylo důležité, že si při přebírání balonu pohlídal ofsajdovou hranu - 1:0.

V pětapadesáté minutě tribuny znovu jásaly. Lucas Lima centroval od rohového praporku a de facto největší hrozba při standardkách Les Canaris zůstala neobsazena. Sedmadvacetiletý rodák z hlavního města Bamaka se musel při své výšce přikrčit a hlavou z hranice malého čtverce rozvlnil síť za zády Régise Gurtnera podruhé - 2:0.

A než se muž v rukavicích rozkoukal, inkasoval potřetí. Tentokrát v tom neměl prsty hráč s číslem sedm, ale jeho kamarádi Anthony Limbombe a Valentin Rongier. První jmenovaný šikovně vrátil pod sebe na toho druhého, který z otočky levačkou zacílil přesně k levé tyči - 3:0. Pro Halilhodžićův výběr to vypadalo hodně dobře.

Jenže Amiens nic nezabalilo a už za tři minutky se vrátilo do zápasu. Juan Ferney Otero převzal na levém křídle míč. Nikdo ze spoluhráčů se zrovna dvakrát nenabízel, a tak napřáhnul z nějakých třiceti metrů, aby svou pumelicí nekompromisně vymetl šibenici u vzdálenější (pravé) spojnice - 3:1. Vskutku parádní trefa kolumbijského záložníka.

V sedmasedmdesáté minutě rozehrál Thomas Mondoncuit přímý kop na zadní tyč, kde do balonu hlavou trknul Cheick Timité - 3:2. Ve zbytku zápasu si domácí veškeré soupeřovy pokusy pohlídali, takže díky třem výhrám v řadě (podobný kousek se jim nepovedl od října) dosáhli na magickou hranici čtyřiceti bodů. Do utkání s Marseille tak můžou vstoupit klidněji. Amiens oproti tomu stále udržuje pouze čtyřbodový náskok na sestup a před sebou má duel s Racingem Strasbourg.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Lille OSC 0:0

21.04.2019 15:00

Góly: -

Před týdnem Galtierův tým úřadujícího mistra "vypráskal" ze svého stadionu s pětibrankovým přídělem. Oddálil tak další oslavy. Nicméně nutno dodat, že pařížský celek by musel s takovým náskokem ve zbývajících kolech totálně propadnout, aby neslavil šestý titul v posledních sedmi letech.

LOSC vystřelilo mezi tři tyče čtyřikrát. Hráči Toulouse našli ten samý prostor v jednom jediném případě. Ovšem nutno dodat, že dvakrát nastřelili tyčku. Poprvé to byl Jimmy Durmaz ve 14. minutě. Podruhé v závěrečné desetiminutovce, kdy střídající Manu García dobře pobídnul kapitána a nejlepšího střelce klubu Maxe Gradela.

První poločas nabídnul ještě technický pokus Ikoného. A další důležitý moment se na Stadium Municipal dostavil až po hodině hry. Nicolas Pépé našel Thiaga Mendese, který rozvlnil síť za zády Baptiste Reyneta. Jenže rozhodčí Nicolas Rainville tuhle trefu po poradě s asistentem u videa správně neuznal, protože na začátku akce stojící Jonathan Ikoné si trochu pomohl rukou.

Nicolas Pépé zatím zvládnul devatenáct gólů a jedenáct přihrávek. Ve dvaasedmdesáté minutě však mířil přímo na muže v rukavicích. Nedlouho poté pobídnul Luize Araúja, jehož nebezpečnou ránu Baptiste Reynet dokázal vytěsnit do bezpečí. Lille tak může alespoň těšit, že podesáté v řadě venku neprohrálo.

Náskok na třetí Lyon zůstává šestibodový a čtvrté ASSE ztrácí bodů devět. Pravděpodobnost, že se na Stade Pierre-Mauroy bude na podzim opět hrát Liga mistrů, je tedy veliká. Další krok k ní může severofrancouzský celek udělat v případě, že za týden porazí Nîmes Olympique. TFC ještě nemá záchranu jistou, a tak bude doufat v dobrý výsledek na Stade Geoffroy-Guichard v Saint-Étienne.

Více informací k zápasu

OGC Nice - SM Caen 0:1

20.04.2019 20:00

Góly: 74. Alexander Djiku

Smolné utkání mají za sebou hráči Nice. Jihofrancouzský celek nedokázal z vyložených šancí včetně pokutového kopu překonat brankáře Sambu a naopak čtvrthodinu před koncem inkasoval jediný gól z kopačky Alexandra Djiku. Caen senzačně vyloupilo Allianz Riviéru a stále živí šanci na záchranu.

Favoritem zápasu bylo jednoznačně Nice, které se stále nevzdává šance na evropské poháry. Svěřenci Patricka Vieiry si vytvořili v zápase dostatečné množství příležitostí, jenomže žádnou z nich nedokázali proměnit.

Po několika minutách hry se uvnitř šestnáctky dostal k zakončení Lees-Melou, ale po jeho střele se Samba v pokleku ohlížel, jak balón míjí tyč. Lees-Melou se rozhodl vyzkoušet střelecké štěstí i zhruba ze sedmnácti metrů, bohužel pro Nice ale trefil před sebou stojícího obránce. Les Aiglons byli určitě aktivnější a po čtvrthodině se dokonce marně dožadovali odpískání pokutového kopu za hru rukou. Sudí Miguelgorry nechal hru pokračovat a pro penaltu se nakonec rozhodl o několik minut později za stejný prohřešek. Jeho verdikt potvrdilo i video, ale i tato šance byla Nice málo. Rémi Walter nechal vyniknout brankáře Sambu a v Allianz Riviéře se pokračovalo za nerozhodného stavu 0:0. Zbytek poločas přinesl kouskovanou hru a trochu s podivem i zdržování ze strany hostujícího celku. Není divu, že sudí Miguelgorry nastavoval další čtyři minuty.

Caen se snažilo domácím znepříjemnit hru, co jen to šlo, a taktický záměr vycházel na jedničku, pochopitelně i s velkou dávkou štěstí. V 69. minutě Samba předvedl další skvostný zákrok po střele Saint-Maximina i dorážce Lees-Meloua. Nice mohly zahozené šance pořádně mrzet, protože v 74. minutě dokonale zmrazil Allianz Rivieru Alexander Djiku. Dobře zahraný rohový kop prodloužil Tchokounté na Djikua a ten kolenem dostal balón za nešťastného Beníteze. Vikingové udeřili prakticky z první vážné šance utkání.

Nice si v závěrečných minutách vypracovalo tlak a tři minuty před koncem sahal po vyrovnání Jaziri, jenž byl po centru Saint-Maximina před Sambou úplně sám. Brankář Caen znovu podržel a stal se ústřední postavou překvapivého vítězství. Vikingové tak stále živí šanci na záchranu, naopak Nice se k pohárovým příčkám nepřiblíží.

Více informací k zápasu

Nîmes Olympique - Girondins Bordeaux 2:1

20.04.2019 20:00

Góly: 16. Téji Savanier (pen.), 63. Renaud Ripart - 13. Josh Maja

Nimes dokázalo po vyrovnaném průběhu přehrát konkurenční Bordeaux a po těsné výhře 2:1 si ještě zachovalo naději na účast v Evropské lize, se šestačtyřiceti body poskočilo na devátou pozici a za šestým Montpellierem zaostává o bodů pět. Girondins naopak prohrál podruhé za sebou a klesl na čtrnácté místo s osmatřiceti body, před osmnáctou barážovou příčkou Dijonu drží dostatečný desetibodový náskok a o sestup o patro níže se tak prozatím bát nemusí.

Přitom hosté vstoupili do sobotního duelu naprosto skvěle a po necelé čtvrthodině hry přetavili úvodní větší příležitost ve vedoucí branku. Po chytrém přenesení hry na levou stranu převzal balón Sabaly a poté ho okamžitě nasměroval před branku, kam si naběhl průbojný Josh Maja. Teprve dvacetiletý anglický útočník předvedl instinkt zabijáka a ze čtyř metrů nasměroval míč k bližší tyči do protipohybu bezbranného gólmana Bernardoniho.

Olympique však na sebe nenechal čekat s odpovědí příliš dlouho a už o tři minuty později bylo srovnáno. Koundé totiž ve vlastní šestnáctce zahrál naprosto nesmyslně rukou a po udělení žluté karty následoval pokutový kop. K němu se odhodlal Téji Savanier a nemýlil se, míč po "panenkovsku" poslal bez větší nervů doprostřed branky. Krátce po dvaceti odehraných minutách si hosté mohli vzít zpět ztracený náskok. Ze střední vzdálenosti zkusil štěstí Préville a ke skórování mu nechybělo mnoho, neboť tvrdou ranou orazítkoval tyčku.

Branková konstrukce se podruhé chvěla zhruba pět minut před přestávkou a znovu v tom mělo prsty Bordeaux. Po hezké individuální akci se probojoval ke střele Otávio a mířil téměř do totožného místa jako Préville před necelými dvaceti minutami. Nimes z ničeho nic uspělo v 63. minutě, kdy zaznamenalo vítěznou branku po rohovém kopu z pravé strany a následné povedené hlavičce Renauda Riparta.

Šestadvacetiletý útočník se zjevil u přední tyče a poté s pomocí země překonal brankáře Costila. Ten si sice na balón sáhl, ale v cestě do sítě mu již zabránit nedokázal. Hosté se ve zbývajícím průběhu na nic nebezpečného nezmohli a k vyrovnání tak měli poměrně daleko. V dresu Girondins tentokráte nenaskočil na trávník ani jako střídající hráč bývalý český reprezentant Jaroslav Plašil, jenž zůstal sedět pouze na lavici náhradníků.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Montpellier HSC 1:3

20.04.2019 20:00

Góly: 34. Pablo Martinez - 22. Andy Delort, 28. Florent Mollet, 86. Andy Delort

Montpellier se dokázal udržet v kontaktu s evropskými poháry, když zvládl těžké utkání ve Štrasburku za tři body. Výhra hostů 3:1 je vzhledem k průběhu utkání zasloužená, o náskok se v prvním poločase postarali Andy Delort a Gaëtan Laborde, první jmenovaný pak čtyři minuty před koncem druhou brankou výsledek pojistil. Alsasané doplatili na špatnou efektivitu, za celé utkání vystřelili na branku soupeře jen jednou, zatímco HSC sedmkrát.

Hosté vstoupili do utkání velmi dobře, dokázali rychle napadat rozehrávku Štrasburku a vytvářet si šance. Tu první měl ve 21. minutě Andy Delort a rázem z toho byla vedoucí branka. Gólman Sels si se střelou zpoza šestnáctky ještě dokázal poradit, ovšem s pohotovou dorážkou Andyho Delorta nemohl vůbec nic dělat. Než se stačil Štrasburk probudit, inkasoval podruhé. Mollet poslal ve vápně přihrávku na Labordeho, který si zpracoval balón na prsa a nártem pod břevno zvýšil na 2:0 pro hosty. Racing se dokázal rychle vrátit do utkání, když o šest minut později udeřil z rohového kopu. Na Prcićův centr si naskočil Pablo Martínez a nekompromisní hlavou propálil Lecomteho.

Racing Štrasburk chtěl ve druhé dějství vyrovnat, ale velice málo střílel. Zásluhu na tom měla i výborná defenzíva soupeře, Montpellier hrál velice dobře po taktické stránce. Druhý poločas tolik bohatý na šance nebyl, ale Štrasburk byl dlouho ve hře o body.

Definitivu přinesl až závěr utkání. V 86. minutě Sels znovu skvěle vyrážel nebezpečný pokus a Andy Delort podobně jako v prvním poločase nikým nehlídaný z dorážky pojistil vítězství. Dvoubranková ztráta byla pro Racing příliš a následné šestiminutové nastavení už se jen dohrávalo.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - Olympique Marseille 1:3

20.04.2019 17:00

Góly: 56. Yeni N'Gbakoto - 4. Luiz Gustavo, 40. Lucas Ocampos, 90+1. Valère Germain

Marseille potvrdila úlohu favorita na půdě posledního Guingampu a díky vítězství 3:1 si udržela možnost zahrát si Ligu mistrů. Momentálně se v tabulce nachází na pátém místě se čtyřiapadesáti body a za třetím Lyonem zaostává o bodů pět. Hosté si naopak zkomplikovali situaci v boji alespoň o baráž. Na osmnáctou pozici Dijonu nyní ztrácejí čtyři body, za sedmnáctým Amiens zaostávají dokonce o propastných osm bodů.

Olympique zažil naprosto senzační vstup do sobotního duelu a už po čtyřech minutách se dostal do vedení. Po rychlé akci na pravém křídle odcentroval do pokutového území protivníka Payet a hlavičkující Luiz Gustavo nejprve trefil před sebou stojícího Ndonga. Vzápětí se však stejný hráč dostal k dorážce a ze šesti metrů nekompromisně propálil naprosto bezmocného gólmana Caillarda, který neměl nárok zasáhnout.

Mírný favorit mohl zvýšit svůj náskok po dvaceti odehraných minutách. Ve stoprocentní příležitosti se totiž zjevil Payet, jehož nejprve naprosto fantasticky vychytal přesunující se Caillard a následný volej proletěl o decimetry vedle vzdálenější tyče. Ve 37. minutě mohl na druhé straně vyrovnat záložník Merghem, avšak jeho přízemní střelu na levé straně z mírného úhlu dokázal odvrátit ke svému spoluhráči pozorný brankář Mandanda.

Za další tři minuty se na opačné straně mohli uklidnit hosté. Jejich druhou trefu přidal čtyřiadvacetiletý argentinský kanonýr Lucas Ocampos, jenž si po parádní přízemní kombinaci a závěrečném pasu od Thauvina seběhl do volného prostoru a přesně umístěnou hlavičkou zavěsil do protipohybu Caillarda k pravé tyči. Guingamp vstoupil do druhého poločasu poněkud aktivněji a jiskřička naděje na bodový zisk mu svitla v 56. minutě.

Na pravé straně to skvěle udělal Merghem a téměř od brankové čáry uvolnil u přední tyče Yeniho N'Gbakota, který zblízka obstřelil Mandandu a balón usměrnil pod horní tyčku. Hosté ve zbývajícím průběhu výtečně bránili a pojistku přidali v první nastavené minutě. Valère Germain po dlouhém pasu za obranu od Strootmana přetlačil vracejícího se Kamerunce Eboa a nakonec s pomocí horní tyčky rozvlnil sít projektilem z dvanácti metrů.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Angers SCO 2:1

19.04.2019 20:45

Góly: 14. Memphis Depay, 39. Martin Terrier - 89. Lucas Tousart (vl.)

Jedna z nich stála Génésiův celek postup do finále Coupe de France. Tentokrát se podařilo zdolat Angers, které trochu zaspalo první poločas.

ASSE se v tabulce přiblížilo na rozdíl pouhopouhých tří bodů. V týdnu se pak lyonský kouč nechal slyšet, že po sezoně odejde. Tentokrát nasadil de facto nejsilnější možnou sestavu i s Marcelem, Depayem a Nabilem Fekirem. Ovšem vpravdě výtečný duel odehrál Houssem Aouar, kterému statistici napočítali 136 dotyků s balonem.

Ve 14. minutě z vlastní poloviny skvělým pasem vyslal za obranu svého holandského spoluhráče, který ve finále prostřelil Ludovica Butelleho. Mateo Pavlović stíhal marně - 1:0. Až do devětatřicáté minuty byla k vidění poměrně klidná pasáž, kdy se diváci na Parc Olympique Lyonnais museli obejít bez nebezpečných příležitostí před jednou či druhou brankou.

Pak znovu zaúřadoval Aouar, když pobídnul Martina Terriera, jenž doběhnul až k hranici vápna, odkud po zemi zasunul do protipohybu gólmana Angers - 2:0. Dokonale se tak odvděčil trenérovi za to, že ho upřednostnil před Moussou Dembélém. Úvodní pětačtyřicetiminutovka tedy vyšla mnohem lépe někdejšímu sedminásobnému mistrovi Ligue 1.

Po změně stran se na velkou možnost čekalo až do 60. minuty, kdy neuspěl Léo Dubois a hned po něm s dorážkou střelec prvního gólu Depay. Nabil Fekir pak centroval a Terrier se radoval z druhé trefy. Jenže pouze chviličku, protože pomezní rozhodčí správně zvednul praporek. Anthonyho Lopese vlastně poprvé výrazně zaměstnal Mateo Pavlović až v 79. minutě.

Deset minut poté muž v rukavicích chtěl nahrát Jasonu Denayerovi, ale tahle přihrávka se mu hrubě nepovedla. Balonu se totiž zmocnil Angelo Fulgini. Lucas Tousart se snažil tak vehementně, aby se kulatý předmět nedostal k Wilfriedu Kangovi, až z toho byl vlastní gól - 2:1. Jenže ve zbývajících čtyřech minutách se Moulinově družině už vyrovnat nepodařilo.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - Stade Rennes 3:2

19.04.2019 19:00

Góly: 20. Nayef Aguerd, 55. Benjamin Jeannot, 83. Wesley Saïd - 52. Adrien Hunou, 61. M'Baye Niang

Je jasné, že i po třiatřicátém kole bude celek z Burgundska okupovat barážovou pozici. Nesestupové příčky jsou přitom jen čtyři body daleko. Pro Kombouarého tým zajímavé taky z toho důvodu, že Monaco nastoupí proti PSG, se kterým nemá v posledních letech vůbec dobré zkušenosti.

Naopak les Rouges et Noirs setrvají na jedenácté příčce a na výhru v Ligue 1 čekají od 10. března, kdy se podařilo přehrát Caen. K tomu samozřejmě nelze zapomínat na to, že bretaňský klub čeká už 27. dubna na Stade de France finále francouzského poháru proti PSG. Ale pojďme už na Stade Gaston Gérard, kde se situace pro výběr Juliana Stéphana začala vyvíjet nepříznivě už po dvaceti minutách hry.

Naïm Sliti centroval od rohového praporku na Nayefa Aguerda, který kolem sebe široko daleko neměl jediného protihráče, a tak mohl do balonu trknout hlavou, aby koníčkem doputoval za záda Tomáše Koubka, který dělal, co mohl, aby neinkasoval - 1:0. Pravda, v první řadě si měl lépe rozestavět svoje spoluhráče. Pokud by alespoň jeden stál u jeho levé tyče, stav by byl s velikou pravděpodobností nadále bezbrankový.

Po šestatřiceti minutách Mickaël Alphonse dal vtipně pod sebe na Wesleyho Saïda, nicméně český gólman skvěle zasáhnul nohou. Do konce úvodního dějství se nic dalšího vyloženě pozoruhodného nestalo, takže domácí šli do šaten s těsným náskokem. Antoine Kombouaré patrně svým svěřencům důrazně domluvil, protože ti se už sedm minut po startu druhé pětačtyřicetiminutovky dočkali vyrovnávací trefy.

Clément Grenier prostrčil na Adriena Hunoua, jenž z hranice šestnáctky levačkou zacílil přesně k levé tyči - 1:1. Nutno podotknout, že Rúnar Rúnarsson toho přes tu hráz těl před sebou mnoho neviděl. Jenomže tento stav svítil na ukazateli skóre pouhopouhé tři minutky. Pak jedovatě pálil Wesley Saïd. Koubek takovým obloukem vyrazil až mimo vápno, kde se do balonu z první opřel Benjamin Jeannot a mohl se radovat, přestože si bývalý hráč Sparty Praha nebo Slovanu Liberec na kulatý předmět i v tomto případě sáhnul - 2:1.

Teď byla znovu řada na hostujícím celku. A borci z Roazhon Parku to dobře věděli. Dočkali se už po hodině hry. Grenier nacentroval do vápna, kde si M’Baye Niang i podle asistenta u videa pohlídal ofsajdovou hranu. Zády k bráně nejprve na hrudníku míč zpracoval, aby jej v zápětí akrobaticky poslal do dijonské svatyně - 2:2.

Rozhodující okamžik si na třiaosmdesátou minutu schoval Wesley Saïd, který za Rennes dlouhé roky hrával. Rychlý brejk zakončil Fouad Chafik na svého neobsazeného spoluhráče, který v pokutovém území nejprve zaseknul před Damienem Da Silvou, aby levačkou po zemi rozhodnul o výhře svého klubu v poměru 3:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain33273395:2784
2.Lille OSC33198654:2865
3.Olympique Lyon33178855:4159
4.AS Saint-Étienne33168950:3756
5.Olympique Marseille331661152:4454
6.Montpellier HSC331312847:3751
7.Stade Reims331115732:3448
8.OGC Nice331391123:3048
9.Nîmes Olympique331371349:4846
10.Racing Strasbourg331014955:4344
11.Stade Rennes3311101245:4643
12.Angers SCO339141040:4041
13.FC Nantes331171541:4440
14.Girondins Bordeaux339111331:3638
15.Toulouse FC338121330:4636
16.AS Monaco337111532:4932
17.Amiens SC33881728:4832
18.Dijon FCO33771927:5028
19.SM Caen335111725:4726
20.EA Guingamp33591924:6024

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Zápas ve kterém jsme po dlouhé době konečně dominovali, ale Terrier, Depay i Cornet zahazovali šance. Aouar skvělé dvě průnikové přihrávky. Na konci zápasů jsme si to samozřejmě museli posrat sami, kdy Lopes bezmyšlenkovitě nahrával míč na útočníka Angers a neštastník Tousart si dal vlastní.

Reagovat
Israha

Probuzení Gustava a solidní forma Ocampose přišly v pravý čas, protože to, co tam předvádějí Thauvin s Payetem, to jsou výkony na Ligue 2. Do toho ještě nejistý Mandanda. Dost na hovno, když v této důležité fázi sezony úplně odejdou tři, kteří by měli patřit k hlavním tahounům. S tímhle se fakt do LM nedá, to by byl stejný trapas, jak letos ve skupině EL.

Reagovat
smazaný uživatel

Monako koukam neni jeste zachranene

Reagovat
Langi

Jardim je probral presne na 4 kola...jesi bouchnou doma s Amiens tak muzou mit jeste velke problemy

Reagovat
Kixi Syhimour

Však od té doby prohráli jen 3 zápasy

Reagovat
Langi

To je nerelevantni pohled...po jeho prichodu to prvni 4 kola vypadalo, ze se zvednou...prohrali “jen” 3 zapasy, ale zaroven treba ze zapasu s Guingampem a Caen maji presne 1 bod...jako oni se nejspis zachrani v pohode, ale uz mohli mit davno klid

Reagovat
smazaný uživatel

Ale s Caen, a s Guingampem a Reims jen remiza (ti jsou sice silni, ale papirove je Monako lepsi)

Reagovat
smazaný uživatel

A jeste remiza s Angers.

Ted maji silne Saint-Etienne a nevyzpytatelne Rennes, muzou oba zapasy prohrat a pak s Nimes a Amiens to na ne bude neskutecny tlak

Reagovat
Godwinson

Zachráněj se, bohužel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele