Středa 22. května 2024, svátek má Emil
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Krejčí dal v NHL gól, ale Boston je na hraně vyřazení. Calgary vypadlo

Sport

  7:30
New York - Útočník David Krejčí vstřelil v úvodním kole play off NHL po přihrávce Davida Pastrňáka jediný gól Bostonu, který podlehl Torontu 1:2 a v sérii prohrává 2:3 na zápasy. Colorado ovládlo zápas v Calgary v poměru 5:1 a vyřadilo vítěze Západní konference 4:1 na zápasy.

Útočník David Krejčí vstřelil v úvodním kole play off NHL po přihrávce Davida Pastrňáka jediný gól Bostonu, který podlehl Torontu 1:2 a v sérii prohrává 2:3 na zápasy. foto: Reuters

Někteří hráči zvedali v Bostonu ruce nad hlavu po Krejčího střele už ve druhé třetině, ale i opakovaný záběr ukázal, že puk zastavila branková konstrukce. Bezgólový stav tak trval až do 52. minuty, v níž se prosadil střelou bez přípravy Auston Matthews. Za 132 sekund zvýšil náskok Toronta Kasperi Kapanen. Krejčí skóroval v čase 59:16 při hře bez gólmana, když po křížné přihrávce Pastrňáka trefil odkrytou branku.

Opakovaný záběr ukázal, že puk zastavila branková konstrukce.
Někteří hráči zvedali v Bostonu ruce nad hlavu po Krejčího střele už ve druhé...

Calgary zvítězilo jen v prvním duelu a napodobilo suveréna základní části Tampu Bay, který je už z bojů o Stanleyův pohár také venku. Kanadský klub může mrzet, že promarnil v minulém utkání šanci na vyrovnání série, když ztratil ve třetí třetině vedení 2:0 a prohrál 2:3 v prodloužení.

Východní konference

Boston - Toronto 1:2 (stav série: 2:3)

Západní konference

Calgary - Colorado 1:5 (konečný stav série: 1:4)

Rozdílové byly v sérii výkony elitních formací a v pátém utkání se to potvrdilo. Hostující útočník Gabriel Landeskog otevřel desáté minutě skóre a poté, kdy lídr Calgary Johnny Gaudreau neproměnil trestné střílení, zvýšil Mikko Rantanen.

Calgary v závěru první třetiny snížilo trefou T. J. Brodieho, ale v prostředním dějství Colorado odskočilo díky dvěma zásahům Colina Wilsona na 4:1. Jakékoli myšlenky na obrat vzal domácím Rantanen hned v úvodní minutě závěrečné třetiny gólem na 5:1. I přes pět inkasovaných gólů zůstal Mike Smith v brance až do konce zápasu a v celé sérii nepustil na své místo Davida Ritticha na ani jednu sekundu.

Autor:

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...