Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Zdeněk z Výměny přišel o nohy, optimismus ale neztrácí: Z nemocnice do práce a do chomoutu

Zdeněk z Výměny přišel o nohy, optimismus ale neztrácí: Z nemocnice do práce a do chomoutu
Zdroj: TV Nova
+ Dalších 19 fotografií
Zdenek z Výměny manželek, který krátce po natáčení při autonehodě přišel o obě nohy, je zpátky doma u rodiny. Spoustu lidí jeho příběh dojal. Nadace televize Nova se rozhodla pro Zdenka uspořádat sbírku, ve které mohli všichni, kdo chtěli, přispívat. Nakonec se vybrala krásná částka, která Zdenkovi a jeho rodině velmi pomůže.

Po dlouhých dvou měsících se Zdenek z Výměny manželek konečně dostal z nemocnice domů, Jeho syn Vojta a přítelkyně Dita na něho již netrpělivě čekali. Při té příležitosti přijela nadace Nova předat Zdenkovi šek na částku 561 394 Kč. Zdenek děkuje všem, kteří přispěli byť jedinou korunou, a prozradil, k čemu peníze využije. „Použijeme to na moje ošetření, na to abych byl schopný používat záchod a koupelnu.“

Zdenek také prozradil, co ho nyní čeká. „Po zdravotní stránce mě čeká rehabilitace v rehabilitačním centru, kde mě rozcvičí, naučí mě nové triky jak se dostat na zem, aniž bych měl vozík, pak určitě nové nohy, chůze na nich.“ Život celé rodiny se po autonehodě změnil od základů, a všichni se snaží s novou situací žít.

Ze svého handicapu si však Zdenek nic nedělá a už se žene do práce, tedy do jeho truhlářské dílny, která se časem stane jeho novou prací. „Potřebuji zlepšit tu dílnu, abych se tam mohl lépe pohybovat. Už jsem si tam udělal trochu pořádek.“ Zdenek neztrácí nic ze svého optimismu a už nyní se těší na svatbu s Ditou, kam si chce ale dojít „po svých“.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy