FOTO: Gorily nezvykle zapózovaly na selfie se svými zachránci

Neobvyklé chování

FOTO: Gorily nezvykle zapózovaly na selfie se svými zachránciNOVÉ
Dvě gorily v Kongu zapózovaly na selfie s ochránci přírody, kteří je zachránili před pytláky Foto:

FOTO: Ranger Mathieu Shamavu

2
Svět
Echo24
Sdílet:

Dvě gorily v Kongu zapózovaly na selfie s ochránci přírody, kteří je zachránili před pytláky. Fotografii dvou uvolněně stojících zvířat po boku jejich lidských kamarádů v pondělí zveřejnil zpravodajský web BBC.

Snímek byl pořízen v národním parku Virunga. Dnes již dospělé gorily byly zachráněny v roce 2007 ještě jako čtyř a dvouměsíční mláďata před pytláky, kteří jim zabili rodiče. Podle zástupce ředitele parku Innocenta Mburanumweseho se primáti naučili imitovat své pečovatele, kteří se o ně starají od útlého mladí. Své zachránce gorily prý vnímají jako rodiče.

Gorily podle Mburanumweseho stojí na dvou nohách, protože imitují své pečovatele, což není běžné
Gorily podle Mburanumweseho stojí na dvou nohách, protože imitují své pečovatele, což není běžné Foto:

FOTO: Ranger Mathieu Shamavu

Gorily podle Mburanumweseho stojí na dvou nohách, protože imitují své pečovatele, což není běžné. „Byl jsem z toho velmi překvapen. Je to dost vtipné. Je pozoruhodné, jak gorila dokáže imitovat člověka a stoupnout si,“ řekl.

Práce v národním parku ale není vždy zábavná, často bývá i nebezpečná. Loni při útoku rebelů přišlo o život pět zaměstnanců parku a od roku 1996 jich zemřelo při podobných incidentech více než 130.

Kongem zmítá konflikt mezi vládními silami a řadou ozbrojených skupin. Některé z nich přitom mají svou základnu v parku Virunga a dopouští se pytláctví.

V Týdeníku Echo a na EchoPrime se dozvíte více, získáte je zde.

Čtěte také: Unikátní kostra mláděte Tyrannosaura rexe se draží na internetu. Vědci protestují

Úspěch slepého Japonce. Jako první nevidomý přeplul Pacifik bez přerušení

Sdílet:

Hlavní zprávy

We´re all living in Amerika

KOMENTÁŘ

Žijeme už jako v Americe. Ne tím, že u nás s jen malým časovým zpožděním mohou vyjít knihy autorů, jako je Abigail Shrierová. Ale tím, že i u nás mohou takzvaně ...

00:08
×

Podobné články