„Když vezmeme v potaz náklady na opravu mostu ve výši 450 milionů korun a stavby provizorního mostu za 321 milionů korun, tak se to na dva roky, co by měla oprava trvat, nevyplatí," řekl náměstek primátora Adam Scheinherr (Praha Sobě). Objízdné trasy podle něho doporučil i Kloknerův ústav ČVUT, který most zkoumal. Namísto provizorního mostu by podle Scheinherra mohly v předpolí mostu vzniknout dočasné zastávky MHD a mohla by se postavit provizorní lávka pro pěší. „O tom se zatím ale pouze jedná," řekl.

Město v minulosti začalo plánovat výstavbu nového mostu mezi Holešovicemi a Karlínem. Čekat s rekonstrukcí toho Libeňského ale podle náměstka vzhledem k jeho stavu nelze.

Rekonstrukce začne letos

Praha zahájí práce na opravě Libeňského mostu letos. Jako první se budou rekonstruovat části, jež nemají bezprostřední vliv na dopravu na mostě. Začít by mohla například oprava základů a pilířů. Zahájení rekonstrukce samotné mostovky je plánováno na konec roku 2021.

Problémy se stavem mostů má Praha dlouhodobě. Na začátku prosince 2017 spadla lávka pro pěší mezi Císařským ostrovem a Trojou. Při nehodě byli zraněni čtyři lidé. Praha se zabývá také opravou Hlávkova mostu, který nyní zkoumají odborníci. Ve špatném stavu je i Palackého most a připravuje se oprava Barrandovského mostu.