K incidentu došlo už v půlce března na sídlišti v Chomutově. „Bylo více než evidentní, že řidič je pod vlivem alkoholu. Ten to ovšem popíral a dechovou zkoušku nedokázal absolvovat tak, aby vyšel jednoznačný výsledek,“ píší anonymně na svých stránkách chomutovští strážníci.

Odmítl dát krev

„Strážníkům neustále opakoval, že je známým hercem, co se zná i s prezidentem, a rozhodně o toto jejich chování budou mít zájem noviny!“ dodávají strážníci s tím, že auto seriálového grázla Laca nechali z místa odtáhnout. Případ si převzala Policie ČR a v nejbližších dnech ho uzavře. „Budeme to předávat na přestupkovou komisi. Řidič odmítl dát krev,“ potvrdil Blesku policista obeznámený s případem. Oračkovi hrozí mnohatisícová pokuta a nějaký čas jistě zůstane bez řidičáku.

Slabý na plíce?

„Papíry nemám, to je pravda,“ potvrdil včera Oračko Blesku. „Dýchnout jsem se pokoušel pětkrát, ale nešlo to. Jsem astmatik. Policie to má i písemně od doktora, že jsem slabý na plíce,“ vysvětloval. „Krev jsem pak odmítl, protože se ke mně strážníci chovali zle,“ zní jeho verze.

»Hodný kluk« na heroinu

Julius Oračko má za sebou feťáckou a kriminální minulost. Dvanáct let byl na pervitinu a heroinu. A osm roků si odseděl za drobné krádeže. Z kriminálu ho dostal Zdeněk Godla (43) alias popelář Franta ze seriálu Most!, který ho doporučil filmařům. „Otevřel mi dveře být jiným člověkem. A já se držím – pět let jsem čistý a sekám latinu,“ tvrdil ještě v únoru Blesku s tím, že už je hodný kluk. Záhy ukázal, že ne tak úplně...

Fotogalerie
24 fotografií