Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Hokejová reprezentace je bez trenéra. Říha je na pozorování v nemocnici v Nitře

Sport

  12:30aktualizováno  13:30
nitra - Trenér hokejové reprezentace Miloš Říha starší je na pozorování v nemocnici v Nitře, kde se čeští hráči připravují tento týden na květnové mistrovství světa.

Miloš Říha. foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Hokejové MS bude plné hvězd, posilují sborná i Švédové. Kolik jich nakonec seženou Češi?

Důvod hospitalizace šedesátiletého kouče není známý. Dnes však nebyl na tréninku a vynechá i páteční zápas Euro Hockey Challenge proti Slovensku v Trenčíně.

Tým povedou asistenti Robert Reichel a Karel Mlejnek. K mužstvu by se Říha měl vrátit v sobotu, kdy je na programu další zápas se Slováky v Nitře.

„Trenér Miloš Říha vedl ještě včerejší trénink. Potom absolvoval pro kontrolu vyšetření v místní nemocnici a ukázalo se, že je potřeba krátkodobá hospitalizace kvůli sledování,“ řekl tiskový mluvčí Zdeněk Zikmund.

Trenér české reprezentace Miloš Říha.

„Bude dvoudenní a k mužstvu se připojí pravděpodobně v sobotu. Dnešní trénink a páteční zápas v Trenčíně tak vedou mužstvo asistenti Robert Reichel s Karlem Mlejnkem.“

„Konkrétní důvody pak záleží na něm, zda bude chtít zveřejnit. Nemyslím si však, že by měla být nějak ohrožena jeho účast na mistrovství světa,“ doplnil Zikmund s výhledem k vrcholu sezony. Šampionát začne 10. května.

Reichel bral situaci s nadhledem. 

„Jsme tady jako tým a je úplně jedno, kdo bude na střídačce. Teď tam budeme my s Karlem. Miloš absolvoval vyšetření v nemocnici, které trvá dva dony, připojit by se měl v sobotu dopoledne. Beru to úplně normálně, to vyšetření bylo prostě nutné a poradíme si s tím,“ ujistil Reichel.

Miloš Říha.
Václav Nedorost a Miloš Říha

S hlavním koučem je v kontaktu. 

„Myslím, že nejde o nijak extra velkou komplikaci. S Milošem komunikujeme a řešíme tréninky i sestavu.“

„Určitá komplikace to samozřejmě je, ale ne na takové úrovni, že by Miloš nemohl nic. Prostě se to tak stalo a je to realita. Věříme, že tady zase brzy bude a vše bude v pohodě,“ prohlásil Reichel.

Autor:

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...