26. dubna 2019 • 21:00

SESTŘIH: Liberec - Třinec 2:3pp. Oceláři mají na dosah Masarykův pohár

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po dlouhé bitvě mají mečbol na dosah Slezané. Třinečtí hokejisté porazili v 5. finále play off Liberec 3:2 v prodloužení a mají na dosah zisk Masarykova poháru. O vítěznou branku se postaral v čase 86:11 útočník Ondřej Kovařčík. O celkovém extraligovém triumfu mohou Oceláři rozhodnout již v neděli na domácím ledě. Bílí Tygři se naopak pokusí vrátit sérii zpět na rozhodující sedmý zápas.



Trenéři Ocelářů udělali po předchozí porážce změny ve složení tří útočných formací, naopak na straně domácích vyměnil jen Kolmann v obraně Stříteského.

V úvodu byli hosté aktivnější, Willa v liberecké brance ale překonat nedokázali. A v 5. minutě toho litovali. Ševc našel krásnou přihrávkou volného Lence, který se dostal do brejku a prostřelil Hrubce.

Vedení Severočechy povzbudilo a tlačili se do útoku. Slibnou šanci měl Kvapil, druhý gól ale nepřidal. Oba celky nevyužily přesilové hry a na začátku druhé třetiny Slezané vyrovnali z rychlého protiútoku. Po přečíslení dva na jednoho se trefil pohotově zakončující Hrňa.

Třinecké hráče gól povzbudil a najednou byli aktivnější oni. Liberec se ale po pár minutách otřepal a opět převzal iniciativu. K druhému gólu Tygrům pomohla přesilovka čtyři na tři, v níž se rozhodl sám zakončit Birner a překvapil Hrubce.

Hosté měli jedinečnou šanci vyrovnat také v početní výhodě, na začátku třetí části hráli 37 sekund dokonce v pěti proti třem, Willa ale nepřekonali. Nakonec se jim ale vyrovnat podařilo, poté co se v 53. minutě prosadil na brankovišti osamocený Werek. V 59. minutě měl rozhodnutí na hokejce Valský, Hrubce ale nepřekonal.

Finále se tak stejně jako v úterý prodlužovalo. Liberečtí byli i nadále střelecky aktivnější, k rozhodnutí ale v první nastavené dvacetiminutovce nevyužili ani početní výhodu. V 87. minutě nakonec zápas rozhodl Ondřej Kovařčík, jenž po rychlém protiútoku dorazil do sítě puk, který se po předchozí střele odrazil před branku od zadního hrazení.

Třinec se potřetí dostal v sérii do vedení a v neděli může před svými fanoušky slavit zisk titulu.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Liberec): "Byl to další extrémně vyrovnaný zápas, bohužel pro nás skončil nešťastně. V zápase číslo čtyři v Třinci jsme byli my horší tým a odnesli jsme si vítězství v prodloužení. Dnes jsme byli dle mého názoru lepším týmem a z výhry se raduje Třinec. Pojedeme se do Třince poprat o vyrovnání série. Klíčových momentů v utkání bylo strašně moc. Měli jsme hodně šancí v prodloužení, nedokázali jsme je proměnit. Hosté se pak dostanou k odraženému kotouči od plexiskla a na brankovišti nám dorazí rozhodující gól. Spíše vyčítám svému týmu neúspěšnost v přesilových hrách. Tam musíme hodně přidat, abychom si jedním dvěma góly v početní výhodě dokázali pomoci. Už jsme v Třinci vyhráli jednou a já věřím, že tam vyhrajeme znovu. V sobotu tam poletíme, takže cesta bude o něco snazší a pohodlnější než autobusem. Doufám, že dobře zregenerujeme a připravíme se."

Václav Varaďa (Třinec): "Měli jsme velmi dobrý vstup do zápasu, dobře jsme bruslili, vytvořili si pár šancí. Lacině, po individuální chybě, jsme inkasovali a Liberci to vlilo krev do žil. Domácí pak měli spoustu šancí, přesilové hry a my jsme moc dobře nehráli. Ve druhé třetině byla z naší strany hra slušná, bylo to urputné a vyrovnané. Ve třetí části jsme byli nebezpeční, i když jsme si moc šancí nevytvořili. Dnes jsme chtěli více (vyhrát). Šestý zápas bude stejně těžký jako dnes. V play off hrajeme paradoxně venku lépe, ale věřím, že kluci k tomu přistoupí s maximálním nasazením, zarputilostí a budou se snažit zápas zvládnout tak, abychom došli k vytouženému cíli."

SESTŘIH: Liberec - Třinec: 2:3pp. Nejdelší zápas sezony ukořistili Oceláři, triumf mají na dosah
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 04:03. Lenc, 37:36. Birner

Hosté: 22:14. Hrňa, 52:50. Werek, 86:11. O. Kovařčík

Sestavy

Domácí: Will (Schwarz) – Kolmann, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Havlín, Ševc, Doherty – Lenc, Filippi, Birner – Valský, L. Hudáček, M. Kvapil – M. Zachar, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Ordoš, Redenbach, J. Vlach.

Hosté: Hrubec (Kantor) – Roth, Gernát, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Husák, M. Adámek – Martin Růžička (A), P. Vrána, Chmielewski – Hrňa, Marcinko (A), Dravecký – Svačina, Cienciala, Adamský (C) – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Werek.

Rozhodčí

Hodek, Kika – Lhotský, Hynek

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Návštěva

7 500 (vyprodáno) diváků

SESTŘIH: Třinec - Liberec 1:2 pp. O výhře hostů rozhodl Havlín
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Třinec - Liberec 4:1. Oceláři ve finále vedou, rozhodl Růžička
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Liberec - Třinec 3:1. Druhé finále už Tygrům vyšlo lépe a srovnali tak sérii na 1:1
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Liberec - Třinec 1:2. Oceláři jdou ve finále do vedení, skvěle chytal Hrubec
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud